- 200 g razmehčanega masla
- 200 g sladkorja
- 200 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 3 velika jajca
- 45 g kakava
- 4 žlice vrele vode
ZA ČOKOLADNO OMAKO
- 100 g maslo
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 jedilne čokolade
- 2 žlici smetane
PRIPRAVA
Pečico razgrejemo na 180 stopinj. Pekač tanko namažemo z maslom.
Maslo in sladkor penasto vmešamo, da dobimo lahno in svetlo maso. Dodamo moko, pecilni prašek in jajca ter zmešamo v gladko maso. Kakav zmešamo z vročo vodo, dodamo mešanici, še enkrat premešamo in maso razprostremo po namaščenem pekaču. Pečemo v razgreti pečici 35 do 40 minut.
Vse sestavine za omako stresemo v nepregorno skledo, ki jo poveznemo nad kozico z vodo, ki nežno vre. Mešamo tako dolgo, da se vse skupaj poenoti.
Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in po njem zlijemo polovico omake.
Ko se ohladi, ga zajemamo iz modela kar z veliko žlico in nalagamo na krožničke, oblijemo s preostalo omako, zraven pa ponudimo še vaniljev sladoled.
Naj vam tekne!
vir: Ona, 9. januar 2007