Testo:
- 235ml (1 cup) toplega mleka
- 2 jajci, sobna temperatura
- 75g stopljenega masla
- kavna žlička soli
- 100g sladkorja
- 615g (4 in 1/2 cups) moke
- 10g suhega kvasa
- 220g (1cup) rjavega sladkorja
- dve veliki žlici in pol mletega cimeta
- 75g stopljenega mala
- 85g namaza philadelphia
- 55g zmehčanega masla
- 190g (1 in 1/2 cups) sladkorja v prahu
- pol kavne žličke vanilijeve esence
- ščep soli
- zamesi testo v kruhomatu (na programu testo) ali na roke. Temeljito pregneti in daj vzhajat, da naraste na dvakratno velikost.
- po vzhajanju daj testo na pomokano površino in ga razvaljaj v pravokotnik s stranicami vsaj 44cmx55cm. Premaži ga s stopljenim maslom ter posebej zmešaj skupaj rjav sladkor in cimet. Mešanico posuj po z maslom namazanem testu.
- Testo zvij ter nareži na 12 enakih kosov. Kose zloži v pomaščen pekač s spiralno stranjo navzgor, enega zraven drugega.
- rolice pokrij s kuhinjsko krpo in jih daj vzhajat še za pol ure. Medtem ogrej pečico na 200 stopinj.
- po vzhajanju peči rolice približno 20 minut, da porjavijo (po občutku)
- Skupaj zmešaj vse sestavine za preliv in ga razmaži po rahlo ohlajenih rolicah