
- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano
- Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvoZadnje novice
Najbolj brano
Letos je bilo ful slabo z bucami, ze za Haloween si komaj kaksno dobil.
Drugace pa moja mami vcasih naredi bucno juho iz velike buce, noter pa nareze male zuccete na kolobarcke. Postreze pa tole juho v izdolbeni veliki buci.
Ce te zenima tocen recept pa jo bom vprasala.
Tikvica, ti bi ti ja morala vedeti . Rumene in oranžne buče so zimske buče in bi jih naj v tem času bilo na pretek. Je pa res kot pravi Simona, da je bila letos letina bolj slaba in jih ni toliko. Kljub temu mislim, da boš v LJ na tržnici vseeno staknila kakšno. Najboljše so take intenzivno oranžne, težke kakšna 2kg (Hokaido), čeprav so zelo dobre tudi kakšne oranžne velikanke, ki pa jih prodajajo po kosih, saj so originalno težke nad 5kg (ali kot primerek na sliki).
Vsekakor pa so po okusu vse dosti boljše od vsakih cuket, ki so poletne bučke in so sedaj pač iz rastlinjakov. Na splošno so zimske buče nekoliko bolj škrobnate in so bližje kakšnemu krompirju, kot pa zelenjavi.
Recept za bučno juho, kjer lahko uporabiš tako zimsko bučo kot cukete pa je:
Nasekljaš beli del pora (lahko tudi čebulo, ampak ima posebej pri cuketah potem tako močen okus, da prekrije okus bučk) in ga prepražiš na malo masla. Nato narežeš bučke na kakšen 1-2 cm velike kocke in vse skupaj zaliješ z zelenjavno osnovo. Pri tem nikakor ne uporabiti vegete ali kaj podobnega, saj bo tudi prekrila okus bučk. Najboljša zelenjavna osnova za to je od Granovite (v DMih) ali od Knorra- Gemuse bouqet (Avstrija). Pri količini tekočine ne pretiravati, saj posebej cukete spustijo veliko vode in je potem juha preredka. Ko kakšnih 5-10 minut vre, se vse skupaj zmiksa s paličnim mešalnikom in spet prevre z dodatkom mleka, tako da je ravno prav gosto. Kot začimbo priporočam malo svežega timijana ali curry ali (to je najboljše) malo svežega ali zmrznjenega nasekljanega drobnjaka.
Ko vse skupaj zmiksaš lahko daš v juho tudi nekaj tankih koščkov cuket, ki se tako le malenkost prekuhajo in so lep okras. Na koncu pa še sol in malce popra. Jaz dam na mizo še kislo smetano in parmezan, da si jih lahko pač vsak po želji doda. Ni pa dobro z nobenim pretiravati, saj spet prekrije okus bučk. Zraven zelo dobro gre bel kruh.
PS. Če boš kaj v MB lahko kakšno oranžno bučo dobiš od mene. Sem jih posadila zelo veliko .
Lep pozdrav
Andreja
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...