Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bučke

Pojdi na stran 1 , 2
Sasha
Starost: 43Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:25
Povezava do prispevka

Ce so izdolbene bucke prej posoljene (da "spustijo vodo") je dovolj 20 min.
Sicer pa moj ati pripravi tudi super musako iz buck  (samo bi ga morala vprasat za recept)

Sasha
0
Nazaj na vrh
Lenči
Starost: 43Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 5979Kraj: ..........Status:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:25
Povezava do prispevka
Dokler ni kaj pečeno zame pomeni, da je vse črno, zažgano. Piki ob priliki pa vprašaj, prosim.
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 43Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:27
Povezava do prispevka
Haha - saj pri buckah res ni tako problematicno... Ko so dovolj mehke, so gotove.
Sasha
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 41Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:42
Povezava do prispevka
pa če so polnjene so itak hitro, ker se morajo samo dobro pregret skozi, siočne jih pa naredi lasten sok in fila  moraš pa veliko bučo definitivno dalje pečt kot par malih
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 43Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:45
Povezava do prispevka
To sem pa pozabila pripisat pri 20 min.  (toliko rabi večja buča)
Sasha
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. avg 2004 23:53
Povezava do prispevka
Jaz pa naredim bučke tako, da na olju full na hitro malo popražim česen (a niti minutko ne), pol pa dodam olupljene, posoljene, narezane na koščke ali na šnitke in seveda iztisnjene(tisto vodo, ki spustijo, moraš odcedit), malo popražim, dodam vodo in začimbe in dušim. Ko so bučke mehke dodam še kislo smetano in njami. Če hočeš omako še zgostit, pa dodaš malo moke (seveda preden dodaš smetano), ampak jaz moko navadno izpustim in je njami omaka.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2004 0:29
Povezava do prispevka
Jaz jih imam tudi najraje z oljčnim oljem, česnom in peteršiljem. Zelo dobre so tudi kot polpete: Naribaš jih, začiniš, dodaš jajce, drobtine in moke po potrebi, izoblikuješ polpete in na hitro spečeš v ponvi. Zelo so okusne in hrustljave. Zraven pa skleda solate. Njami.
LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2004 8:37
Povezava do prispevka
Pipi, zdaj si me pa prepričala !  Bučk sploh ne maram, ampak tole bom pa enkrat naredila, da jim dam še eno šanso.
0
Nazaj na vrh
minca
Starost: 41Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 1232Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2004 8:59
Povezava do prispevka

Jaz jih po dolgem narežem, nasolim, popopram, počakam da malo vode spustijo in spečem na žaru. Če imam zraven še kaj bolj suhega kot npr. puranje meso na žaru, potem pa naredim omako po tem receptu


http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=omake&a mp;id=1305


Samo namesto buč so bučke, imaš pa na tej strani tudi kr nekaj receptov.


Soseda dela tudi kompot iz bučk ali pa štrudelj. Nadev narediš tako,da namesto jabolk naribaš bučke, potem dodaš sladkor in cimet ter skuto. Ostalo je pa vse enako tako kot delaš drugače štrudelj.

0
Nazaj na vrh
darya
Starost: n/aPridružen: 28. jun 2004Prispevkov: 770Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2004 9:06
Povezava do prispevka

Jaz pa bučke naredim takole:


1. Narežem na pol cm kolobarje in posolim in jih spečem kao na žaru - v pečici na peki papirju - enih parkrat obrneš, pa je.


2. Rdečo čebulo (ne prevelike) narežem na krhlje, 1 papriko na kockice, 1 paradižnik na kockice in bučko na kockice. Najprej čebulo mal popražim in zalijem z vodo, dodat ostalo, pa potem še česen in kakšno začimbo in je ful dobra omaka za npr. široke rezance. Ampak zelenjava ne sme bit čist razkuhana.


3. Krompir narežem na rezine, ga 5 min. kuham, odcedim in pustim, da se posuši. V tem času narežem na kocke eno ful veliko belo čebulo in strok česna, to solim prepražim in zalijem z vodo. Narežem paradižnik na rezine in bučke na kolobarje. Dam v pekač eno plast krompirja, eno plast prepražene čebule, eno plast paradižnika in eno plast bučk in še nariban sir. Potem plasti ponoviš, na vrhu morejo bit bučke in sir in še čist enih par kapljic olja in daš to pečt na kakih 180 st. za pol ure. Njam. Še celo moj je to jedu in je reku, da je dobr.


4. Majhne bučke polnim z prepraženimi šampinjoni in sirom, dam pečt za 20 min. do pol ure.

0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2004 12:25
Povezava do prispevka

Jerca je napisal/aPipi, zdaj si me pa prepričala !  Bučk sploh ne maram, ampak tole bom pa enkrat naredila, da jim dam še eno šanso.


Jerca, me veseli, da jim boš dala še eno šanso. Smile Poročaj, če jo bodo izkoristile, velja? Wink

LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2004 14:32
Povezava do prispevka
OK, deal !!!
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2004 17:01
Povezava do prispevka
Lenči, pri vegetarijanskih receptih sem dala simpl recept za popečene bučke s parmezanom. Popečeš jih pa kar na teflonki.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 70Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. avg 2004 13:05
Povezava do prispevka
če katera želi recepte za kuhanje bučk, naj mi na PM zaupa svoj naslov in ji pošljem svojo zbirko (seveda fotokopirano). lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bučke
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu