Jaz pa bučke naredim takole:
1. Narežem na pol cm kolobarje in posolim in jih spečem kao na žaru - v pečici na peki papirju - enih parkrat obrneš, pa je.
2. Rdečo čebulo (ne prevelike) narežem na krhlje, 1 papriko na kockice, 1 paradižnik na kockice in bučko na kockice. Najprej čebulo mal popražim in zalijem z vodo, dodat ostalo, pa potem še česen in kakšno začimbo in je ful dobra omaka za npr. široke rezance. Ampak zelenjava ne sme bit čist razkuhana.
3. Krompir narežem na rezine, ga 5 min. kuham, odcedim in pustim, da se posuši. V tem času narežem na kocke eno ful veliko belo čebulo in strok česna, to solim prepražim in zalijem z vodo. Narežem paradižnik na rezine in bučke na kolobarje. Dam v pekač eno plast krompirja, eno plast prepražene čebule, eno plast paradižnika in eno plast bučk in še nariban sir. Potem plasti ponoviš, na vrhu morejo bit bučke in sir in še čist enih par kapljic olja in daš to pečt na kakih 180 st. za pol ure. Njam. Še celo moj je to jedu in je reku, da je dobr.
4. Majhne bučke polnim z prepraženimi šampinjoni in sirom, dam pečt za 20 min. do pol ure.