Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Breskve na 101. način

miškašiška
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2005 9:46
Povezava do prispevka
Sem včeraj kupila 40 kg breskev ( vipavskih).
 
15 kozarcev sem kompota vložila.
Kaj bi lahko še naredila ?
Ideje....?
 
pa nimam veliko časa, breskve postajajo skoz bolj mehke...
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 44Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2005 10:11
Povezava do prispevka
marmelado?
0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2005 12:26
Povezava do prispevka
ja, marmelado bi lahko tudi naredila.
 
drugač sem bolj razmišljala o kakšnem pecivu, za katerega bi porabila veliko breskev.
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
tanca
Starost: n/aPridružen: 28. maj 2005Prispevkov: 191Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2005 12:53
Povezava do prispevka
Na kulinarično Sloveniji je bila ravno pred kratkim ena tema... Ni veliko receptov, nekaj pa je.
 
0
Nazaj na vrh
Anne
Starost: n/aPridružen: 13. jan 2005Prispevkov: 2229Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2005 13:22
Povezava do prispevka
Breskova torta

Kompot

Marmelada

Sadne kupe

Sladoled





Ogromno stvari Smile
0
Nazaj na vrh
tanca
Starost: n/aPridružen: 28. maj 2005Prispevkov: 191Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2005 13:44
Povezava do prispevka
Iz strani RTV Slovenija: Kuharski nasveti, 4. avgust 2005
 
Jogurtovo pecivo z breskvami

Pecijo pečemo dobre pol ure

Sestavine: 18 dag moke, 50 dag zrelih breskev, 10 dag nasekljanih mandljev, 7 dag sladkorja, 3 jajca, 10 dag navadnega jogurta, 10 dag medu, zavitek pecilnega praška, 15 dag masla, sol.

Maslo, sladkor in med penasto umešamo. Enega za drugim dodamo jajca, nato dodamo presejano moko in pecilni prašek, ščep soli, jogurt in mandlje. Pekač (približno 30 x 20 centimetrov) namažemo z maslom in pomokamo.

Breskve olupimo in narežemo na krhlje. Testo zlijemo v pekač ter ga obložimo z breskvami. Pečemo približno 35 minut v pečici ogreti na 170 st. C. Ko pečico ugasnemo, kolač pustimo v njej še 10 minut.

0
Nazaj na vrh
tanca
Starost: n/aPridružen: 28. maj 2005Prispevkov: 191Kraj: okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 4. avg 2005 13:49
Povezava do prispevka
Pa še tale: Kuharski nasveti, 26. julij 2005
 
Čokoladni kolač z breskvami
Breskve olupimo in narežemo na kocke

image file name: 2k1a8fe548ee.jpg

Sestavine: 60 dag breskev, 15 dag gladke moke + za pekač, 20 dag mletih mandljev, 20 dag grenke čokolade v prahu, 20 dag masla + za pekač, 8 dag sladkorja v prahu, 1 zavitek van. sladkorja, pol limone, 6 jajc, 13 dag kristalnega sladkorja, cimet.

Breskve olupimo, narežemo na kocke in pokapamo z limoninim sokom. Moko, mandlje, čokolado, lim. lupinico in malo cimeta zmešamo.

Rumenjake zmešamo z obema sladkorjema in vmešamo v testo. Vmešamo sneg iz beljakov. Škatlast model (s prostornino 1,5 litra) namastimo, pomokamo. Vlijemo tretjino testa in obložimo s polovico odcejenih breskev. Ponovimo in zaključimo z zadnjo tretjino testa. Pečemo približno eno uro na 160 stopinj Celzija.

0
Nazaj na vrh
miškašiška
Starost: 49Pridružen: 21. mar 2005Prispevkov: 506Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. avg 2005 8:36
Povezava do prispevka
Hvala za pomoč.
Do sedaj sem vložila 35 kozarcev breskev, a ostalo mi jih je še ene 10 kg.
Bom danes enega od zgornjih receptov ,,sprobala,,.
 
MiŠkAšIšKa
0
Nazaj na vrh
mamy
Starost: -13Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 3274Kraj: v raju na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2005 12:03
Povezava do prispevka
Lahko narediš čudovit gosti sok, če še imaš kaj breskev, takole:

3 kg breskev skuhaš v 1litru vode, 1/2 kg korenja skuhaš v 1/2 l vode.
Kuhano dobro zmiksaš. Prevri 7 l vode z 1kg sladkorja in 1 vrečko
acitrona. Vse še vroče zmešaš skupaj, naliješ v ogrete!!! steklenice in
se še pozimi spominjaš krasene ideje, kako si porabila breskve /
marelice / jabolka / jagode, (le korenje ostane pri vsakem sadju v
enaki količini ali malo več).
mamy od sina
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. avg 2005 15:49
Povezava do prispevka
Mamy, super, da si me spomnila na ta recept. Sem včasih to že delala, pa ne bi bilo slabo spet.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Breskve na 101. način
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.