
- Nega obraza &
telesaZadnje novice
Najbolj brano
- Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanjeZadnje novice
Najbolj brano
- Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvoZadnje novice
Najbolj brano
1 šop špargljev
1 dcl vina
1 ščep sladkorja
malo soli, poper
nariban muškatni orešček
1 naribano jabolko
1 kisla smetana
sir
POSTOPEK:
Šparglje skuhamo v osoljeni vodi. Preložimo jih v manjši pekač. Zavremo vino, dodamo sladkor, malo naribanega muškatnega oreščka in naribano jabolko (najbolje na trakove). Popramo, dodamo smetano in prevremo. Prelijemo po špargljih in po vrhu naribamo sir. Na hitro zapečemo v pečici.
Beluši po poljsko
SESTAVINE:
Za 4 osebe:
1 kg belušev
trdo kuhano, sesekljano jajce
125 g surovega masla
45 g svežih belih krušnih drobtin
2 žlici svežega sesekljanega peteršilja
žlica drobnjaka
POSTOPEK:
Beluše olupimo in odrežemo spodnje konce. Poganjke razdelimo na štiri enake snopiče in vsakega posebej zvežemo. Zvezane beluše damo v osoljen krop in jih kuhamo 6-8 minut, da se zmehčajo, vendar morajo ostati čvrsti. Potem jih odcedimo, naložimo na pladenj in previdno odstranimo kuhinjske niti. Posipamo jih s sesekljanim jajcem, pokrijemo z alufolijo in postavimo na toplo.
V ponvi raztopimo surovo maslo, pridamo krušne drobtine in jih med nenehnim mešanjem 5-7 minut pražimo, da zlato porjave. Ponev odstavimo s štedilnika in pridamo peteršilj in drobnjak. Vse skupaj hitro zmešamo in preliv zlijemo po beluših, a ne po glavicah. Jed ponudimo takoj.
Beluši na hitro
SESTAVINE:
šparglji
1 čebula
20 dkg slanine ali pršuta
sol
poper
nariban sir
POSTOPEK:
Šparglje skuhamo v slanem kropu, ne preveč- na način al dente kot testenine. Na olju prepražimo nasekljano čebulo, na kocke narezano slanino ali pršut in na hitro prepražimo. Dodamo šparglje in po vrhu posujemo sir, da se stopi.
Belušev narastek
SESTAVINE:
250 g belušev
40 g masla
30 g moke
2.5 dl mleka
sol
poper
4 rumenjaki
4 beljaki
POSTOPEK:
Beluše očistimo in skuhamo, kot je navedeno v receptu Zapečeni beluši.
Kuhanim odrežemo glavice, preostala stebelca pa z mešalcem sesekljamo v pire.
Iz masla in moke naredimo svetlo prežganje, mu prilijemo mleko in prekuhamo, vmešamo belušev pire, solimo in popramo ter odstavimo. Vmešamo še enega za drugim rumenjake, dodamo glavice belušev ter na koncu še iz malce posoljenih beljakov stepen trd sneg.
Zmes vlijemo v ognjevarno posodo za narastke, ki pa sme segati le do višine dveh tretjin, ker med peko močno naraste.
Narastek spečemo pri srednji temperaturi, v naprej segreti pečici, približno v 25 minutah.
Serviramo ga takoj, ker narastek hitro upade.
Ocvrti beluši
SESTAVINE:
50 dag kuhanih belušev
2 jajci
3 dl piva
1 skodela moke
1 žlica olja
olje za cvrenje
sol po okusu
POSTOPEK:
Kuhanim belušem odrežemo trdi del (ki ga lahko uporabimo v juhi). Stolčemo rumenjake in jim dodamo pivo moko in še sneg iz dveh beljakov in naredimo gosto testo, ki naj počiva vsaj pol ure. Nato previdno potegnemo skozi testo vsako steblo beluša posebej in ga ocvremo v precej vročem olju. Ocvrte beluše ponudimo s tatarsko ali kakšno majonezno omako.
P.s.: Kopirano iz kulinarika.net.
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...