Mmmm, tole je pa meni super:
KREMASTI PIŠČANEC Z AVOKADOM
- 450 g hladnega, kuhanega, na trakove narezanega piščančjega mesa
- 50 g masla
- 50 g navadne moke
- 275 ml mleka
- 150 ml juhe
- 150 g tekoče smetane
- limonin sok
- 2 zrela avokada
- 25 g lahkega sira, naribanega
- sol in poper
Segrejemo pečico na 200 C. Uporabimo 1,5 litrsko posodo za pečenje v pečici. Maslo stopimo v srednje veliki kozici, dodamo moko in zmešamo v gladko maso. Kuhamo 2 minuti, nato po malem vmešamo mleko, juho in smetano. Neprestano mešamo in nato pustimo dušiti. Počasi kuhamo 2 do 3 minute. Odstavimo kozico, dodamo kose piščanjčjega mesa, sol poper in limonin sok po okusu. Avokado prepolovimo, mu odstranimo peško in lupino ter narežemo na četrtine. Meso avokada na tanko narežemo in garazpolovimo po posodi za pečenje. Poškropimo z limoninim sokom, po vrhu pa dodamo piščančjo mešanico in na koncu še nastrgan sir. Postavimo v segreto pečico in pečemo 20-25 minut ali dokler po straneh ne nastanejo mehurčki.
(za 4 osebe)