Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Gwyneth Paltrow je razkrila, kako se loteva težav s perimenopavzo

9. maj 2023 12:26
0

Oglasno sporočilo

Vse kaže, da se ženske odpirajo in začenjajo govoriti tudi o 'tabu' temah. Pred njo je o svojih izkušnjah s preimenopavzo spregovorila Drew Barrymore; medtem ko se nekdanja manekenka Paulina Porizkova pogosto oglaša glede 'ageisma', torej diskriminacije zrelih in starejših žensk.

Tako je igralka je pred dnevi na svojem Instagramu iskreno spregovorila o tem, kako je sama doživela to obdobje v življenju.

Petdesetletnica se je pretekli konec tedna na Instagram Stories s svojimi sledilci pogovarjala v slogu vprašanj in odgovorov, pri čemer se je kar nekajkrat pojavilo isto vprašanje: kakšen je njen pristop k perimenopavzi?

Ustanoviteljica podjetja Goop je delila sproščen video odgovor, medtem ko deluje, da leži v postelji, in razkrila: "To vprašanje mi je danes zastavilo toliko ljudi."

Za tiste, ki ne vedo, je perimenopavza opredeljena kot čas, ko žensko telo preide v menopavzo. Takrat se lahko pri ženski pogosto pojavijo simptomi, kot so vročinski valovi, spremembe razpoloženja in težave s spanjem.

"Moj pristop k perimenopavzi je, da si prizadevam za dobro splošno zdravje," je pojasnila Gwyneth.

"Torej dobro zdravje črevesja, spanje, hidracija, meditacija, nekako vsi osnovni principi dobrega počutja in bodite odprti tudi za bolj alopatske posege."

Poudarila je tudi, da morajo biti ženske, ko se približujejo menopavzi, "odprte za vse" in poskusiti ugotoviti, kaj jim najbolj ustreza.

"Mislim, da bi morale slediti svojemu instinktu in se temeljito pogovoriti s svojimi zdravniki. Pred kratkim sem našla integrativnega in funkcionalnega porodničarja, tako, da je to zelo dobro," je dejala.

Gwyneth je o svojih izkušnjah s perimenopavzo spregovorila že leta 2021 v oddaji The goop Podcast.

Takrat je dejala: "Zame sem trdno v perimenopavzi. Vse je popolnoma neregularno in ves čas presenečenje. Tudi moja čustva so zelo nihajoča. Včasih se ponoči uležem v posteljo in mi začne srce razbijati."

"S hormoni res ni šale," je nadaljevala.

Prav tako je želela poudariti faze ženskega življenja, o katerih se ne pogovarjamo.

"To nas spravlja v zadrego. Mislim, da moramo nehati razmišljati o tem kot o koncu nečesa, ampak kot o začetku novega poglavja," je zaključila.

PREBERITE TUDI: “Moški imajo prekleto srečo, da se jih slavi, ko se starajo. Ni pošteno!” je dejal

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.