Sinthija je napisal/aČe nimajo nobenih negativnih učinkov, se mi zdi prenehati z njimi samo zaradi strahu, nesmiselno.
Raka lahko dobiš zaradi vseh drugih dejavnikov veliko prej kot pa od kt. In kot je večja možnost za raka na prsih ob jemanju, tako zmanjšajo verjetnost, da dobiš raka na materničnem vratu. Celulit se ti pa definitivno ni nabral zaradi kt, ampak zaradi prehrane in ne/aktivnosti.
Res ni tako zelo enostavno. Stranske učinke ima vsaka kemija, ki jo vnašamo v telo, vsako zdravilo, pa če jih čutimo ali ne. Je pa tako, da se nekatere stvari - posledice - nalagajo ne da bi jih "čutili" in lahko potem izbruhnejo kadarkoli. Seveda ni nujno, da mi (ali pa zdravniki) to povežemo z jemanjem določenih zdravil. Ni vprašanje strahu, zaskrbljenosti ali naših občutkov, naklonjenosti jemanju KT (ali drugih zdravil), vpliv na hormonski sistem (in s tem na celo telo) je dejstvo.
Glede celulita (čeprav se mi zdi dosti banalen razlog pri odločanju za ali proti): meni se je ob prenehanju jemanja bistveno zmanjšal (pri nespremenjenem stilu življenja), tudi celo telo se mi je preoblikovalo nazaj, med jemanjem KT se mi je maščoba še bolj nalagala tam, kjer je nočem).