Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prometne nesreče

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2009 12:00
Povezava do prispevka
Tanja, dosti si upaš.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2009 13:14
Povezava do prispevka
gita je napisal/a
cama, s tem, ko sem napisala tiso o ogledalih, niti pod razno nisem mislila na to, da ogledala niso pomembna.
 
Saj vem, jaz sem bolj ciljala na to, da žal večina teh osnov niti osvojila ni. Če ni osnove, ni nadgrajevanja.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2009 17:34
Povezava do prispevka
Sem pozabila nekaj napisat:
 
Saj pri nas se recimo na mestnih vpadnicah omejitev ne moreš držat četudi se hočeš.
To lekcijo sem fasala pred 11 leti, ko sem naredila izpit in se prvič peljala v Mb. Sem se hotela držat takrat omejitev (70 na mestnih vpadnicah, redko kje je 50). In kaj se je zgodilo? Folk mi je trobil, blendal, krili, izsiljeval in prehiteval. Tam kjer je bilo 70 sem namreč peljala 70. Kaj pačeš, ko si še cel zeleni iz avtošole.
So me skoraj preporinili. Pol se je pa še mami začela dret name, da kako vozim, da moram vozit tak hitro kot drugi, če ne bom prometno povzročila.
Kaj hočem s tem povedat? Da za folk si mečkač že, če voziš po omejitvah.
 
In ne, ne vozim po omejitvah na vpadnicah.Kako se vozimo npr. na vpadnici v MB: tam kjer je 70 se vozimo navadno 90 (ja, tudi jaz, ker ni druge, sem se naučila 11 let nazaj), včasih tudi 100. Ja, seveda, moramo se vstavit tudi na semaforjih. A nekako gre.Pač včasih se kdo komu zaleti v rit, ko je prehiter in ne more zabremzat.
V tujini, dober primer je Nemčija, se na cestah vozijo toliko kot piše. Če si zmislijo zaradi ne vem kakšnega neumnega razloga, da bo pa tisti dan tam 60, se folk vozi 60, če je 70 se toliko vozi. In noben nobenemu ne blenda, noben nobenemu ne trobi, da je kao prepočasen, noben nobenemu ne kaže sredinca in preklinja, kaj mučkaš. Ker tam, če boš vodil preveč, te bo en kup nasejanih stacionarnih radarjev takoj poslikal in se nikoli več ne boš preseraval.
 
Ja, mučkači so včasih problem, ja.
Ampak največji problem je naša nekultura vožnje, mišljenje mnogih, da so na ravni Boga-če se ga nalijem in grem vozit, se mi ne bo nič zgodilo, ker sem vsemogočen, egocentričnost:če imam dober avto in se želim peljati 200, se mi morajo vsi takoj umakniti (jih ne briga kam).
Jaz včasih tudi komu poblendam, ampak to naredim, če se po avtocesti pred mano cijazi 90 ali 100 in se mi ne umakne, če se ima kam umaknit.
Ne kažem pa sredinca, vozim 200, prehitevam v škarje in izsiljujem prednost(razen na Tomačevem rondoju, kjer pa itak vsi izsiljujemo, ker folk nima nobene kulture in ne ve kako se vozi)
 
Sem ravno zadnič brala,da so kao nova moda neke zabave na parkiriščih, kjer se ga mularija zadane z raznimi substancami in napije alkohola, potem se pa z avti dalje odpelje do diskačev.
Za bruhat.
 
JAz bi dala policaje in radarje vsepovsod. Mislim,da če bi bolj nasejali radarje, bi tudi več divjakov polovili in odvzeli izpite.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2009 18:38
Povezava do prispevka
Jaz temu ne bi rekla lekcija, ker je dejansko v tem edina lekcija ta, da se ne smeš pustiti provocirat. Njihov problem, če želijo tvegati "razglednico". Meni se na rit vsi limajo samo v naselju. Pri nas v LJ poznamo namreč klub 60 oz 70. To pomeni, da se zalimaš na določeno hitrost na števcu in se voziš striktno samo toliko ne glede na prave omejitve in zmožnosti.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -14Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2009 19:30
Povezava do prispevka
 Sinthija tole si pa fajn napisala in točno tako je Slovencem manjka osnovna kultura vožnje,zato pa je tako,kot je.Saj v Ljubljani je že nekaj stacionarnih radarjev ,ta zadnji je na Dunajski nasproti pumpe oz. Amzs-ja.Tomačevski rondo je pa enim res cel labirint
V Nemčiji je pa res,da imaš povsod radarje samo še zmeraj imaš pa Autobahn.kjer je na določenih odsekih vožnja neomejena,ampak še zmeraj ni primerjave med Nemci in nami glede vožnje.
0
Nazaj na vrh
kitty13
Starost: n/aPridružen: 18. maj 2006Prispevkov: 530Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. okt 2009 19:51
Povezava do prispevka

Odkar sem zamenjala službo in se vozim vsak dan na delo kar precej dlje kot prej, se konstantno spražujem, kje in kako so vsi ti vozniki pridobili vozniško dovoljenje. Tudi sama se jezim nad tistimi, ki vozijo 70 km/h po ravni cesti izven naselja in meni kradejo dragocene minute. In pogosto pomislim, da bi bilo res potrebno vsakih nekaj let VSE voznike preveriti tako v praktičnem kot tudi teoretičnem znanju. Pa naj se odvzame izpit tistim, ki ne izpolnjujejo kriterijev. Zakaj bi pa morali res vsi, ki si zmislijo, da bi pa imeli izpit, tudi v resnici pridobiti vozniško dovoljenje? A slučajno kje piše, da ga pa morajo opraviti res vsi? Ne poznam nikogar, ki dovljenja ne bi (sčasoma) dobil.
In kot je bilo že omenjeno, kadar nekdo mečka, je v večini primerov za volanom ženska ali kakšna starejša oseba. Pa sem včasih tako trdila, da so ženske boljše voznice od moških. Sem se znala z mojim skragat na smrt.
Da ne govorim o krožiščih, ko čakaš, da hitro vskočiš, pa večina ne vključi smernika. A naj jaz zdaj voham, kdaj bo zavil, da bom jaz lahko speljala? Oz. se ustaviš, ker misliš, da bo šel mimo tebe, pa odvije že prej. Grrrrr.
Dokler bodo na cesti vsi, ki mislijo, da znajo vozit, ne bo nič boljše.
Če ljubezen nosiš nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.
0
Nazaj na vrh
grizlyka86
Starost: 37Pridružen: 17. jul 2009Prispevkov: 133Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2009 18:00
Povezava do prispevka
Ja marsikaj imamo na naših cestah. Od divjakov, vinjenih voznikov, do tistih, ki dremljejo za volanom. In to bo vedno. Kolikor so eni prehitri, tako so drugi prepočasni. Ljudje smo si različni, in tudi za volanom ni nič drugače.
Mene osebno npr. najbolj moti, ko se izven naselja, kjer bi se lahko mirne duše peljal 90km/h pelje 50 ali 60km/h, ko pa se pripelje v naselje, pa on veselo 60 ali celo 70km/h dalje. Mislim, halo?? Nevem, ali človek ne pozna omejitev, ali to namenoma počne, ker sem mu slučajn v tistem momentu nikamor ne mudi.
Potem npr. dvakrat se mi je še v zadnjem času zgodilo, ko se je voznik/voznica v sredini krožnega ustavil in čakal, češ da se jaz vključim v promet. In ob takšnih in podobnih primerih, kot so npr. da ne vedo, kaj je glavna in kaj stranka cesta, itd, pomislim, da je človeka morda delal izpit na letališču.
Poleg tega pa pravijo, da smo ženske nerodne in počasne in nevem kaj vse še. Marsikateri moški se za volanom znajde slabše kot marsikatera ženska.
Da pa ne omenjam seveda vožnje v opitem stanju, kjer policija ne stori ničesar, kljub temu, da umirajo nedolžni.
Če je problem rešljiv,ni razloga za zaskrbljenost...Če pa je problem nerešljiv pa tudi zaskrbljenost ne pomaga.
0
Nazaj na vrh
Connie
Starost: 122Pridružen: 6. apr 2008Prispevkov: 2373Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. nov 2009 10:55
Povezava do prispevka
Še z moje strani:
V našem sorodstvu so se ubili že trije (dve nesreči), včeraj pa je še moj bratranec doživel nesrečo. Vzrok: alkoholizirani in divjaški vozniki, ki so kar naenkrat zapeljali na levo.
Skratka, nobeden od naših sorodnikov ni bil kriv (le eden je vozil (seveda trezen) namesto 70 km/h 80).
Zato sem za to, da je več radarjev na cesti in obvezna zdravljenja teh prekletih pijandurskih morilcev ter odvzem vozniškega izpita ... 
Tudi moj brat, ki je imel nesrečo nekaj let nazaj, je komaj preživel (bil je en teden v komi in dva meseca v bolnici) in je bil spet vzrok alkohol (ena pijandurska ženska mu je izsilila prednost). Uf, kako sovražim alkohol!!!!
Tako da mislim, da je edina rešitev le več radarjev in višje kazni ter obvezna zdravljenja pijandur na njihove stroške in odvzem izpita ter avta med kontrolo na cesti (seveda, če večkrat delajo prekrške).

0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2009 11:04
Povezava do prispevka
Connie je napisal/aUf, kako sovražim alkohol!!!!

Enako!
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 2. nov 2009 12:13
Povezava do prispevka
Alena je napisal/a
Tanja, dosti si upaš.


Smo te dobili, kaj?

kitty13 je napisal/aZakaj bi pa morali res vsi, ki si zmislijo, da bi pa imeli izpit, tudi v resnici pridobiti vozniško dovoljenje? A slučajno kje piše, da ga pa morajo opraviti res vsi? Ne poznam nikogar, ki dovljenja ne bi (sčasoma) dobil.

Točno to sem že sama večkrat pomislila: npr. šolanja, kjer vplivaš izključno in samo na svoje življenje, ne more dokončati vsak, izpit za avto, kjer vplivaš na življenje tisočih ljudi, pa lahko kar vsakdo naredi. Pravzaprav ti kar pripada, vprašanje je samo, koliko bodo zaslužili na tebi.

kitty13 je napisal/aIn kot je bilo že omenjeno, kadar nekdo mečka, je v večini primerov za volanom ženska ali kakšna starejša oseba.

Joj, to je pa res popolnoma neverjetno .... kadarkoli nekdo vozi, kot da je ravnokar naredil izpit in ga bo na ravnem po suhi cesti odneslo v ovinku, ki ga ni, pomislim, "mater, če to ni baba". In v 90 % je dejansko ženska, 9 % so betežni starčki, ki se komaj še premikajo, 1 % je pa tip, ki ima ponavadi s sabo svojo boljšo polovico. Vsak dan znova se mi (oz. nama, ker pri mojem dragem je enako - včasih še v isti glas rečeva, loool) to potrdi - res, prav neverjetno.

Alko + volan je pa itak don't vseh don't-ov.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2009 13:56
Povezava do prispevka
Mene strašno moti, da ima moževa babica, stara 86 let še vedno izpit za avto in da ga (avto komaj v voznem stanju...) vsak dan vozi po cestah. Zdravnik ji vsako leto pogleda čez prste, enako tisti na tehničnem pregledu. Pa ne, da ji ne bi privoščila tovrstnih užitkov, ampak se mi zdi, da z leti človek fizično ni več enako sposoben, da ne zmore hitro odreagirati. Samo skrbi me za njeno varnost in za varnost drugih. 

0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2009 14:49
Povezava do prispevka
Eh, vidim, da imava z romy v večini primerov podoben pogled na zadeve, pri večini njenih postov pokimam.

Kar se ležečih policajev tiče-ti so mi še posebej padli v oči. OMG! Vsi jih hočejo imet vsepovsod, zato je verjetno najbolje, da naredimo cela naselja ležečih policajev, jaz pa si kupim enega hudega terenca, da bom vse to relativno nepoškodovano prevozila. Plačujemo cestni sklad in naše ceste so adijo pamet, zdaj pa še ležečkoti. Dokler se v glavah ne spremeni, da je čez naselje velika nevarnost otrok (itd.itd) in je zato potrebna bolj previdna vožnja tudi 100 ležečih policajev ne bo pomagalo.

Sicer pa se strinjam tudi s Tanjo okoli prehitre in počasne vožnje ter s tem povezano varnostjo. Počasna vožnja je pa kao varna. Ah, dajte no, sami sebi oči zatiskate.

Z vozniškim dovoljenjem je žal tako kot z otroci (skoraj) vsak ga lahko dobi, zato pa je stanje tako kot je.

Kar se alkota tiče-v soboto noč čarovnic...Sem spet malo čekirala prisotnost policistov, ko sem že ravno sredi noči spet vozila. NIKJER jih ni bilo, Celje pa polno. Bodo rekli, da niso mogli predvideti, da je to navadna sobota spet? Zdaj okoli martinovega bodo zagnali halo z alkoholom, potem bo pa spet ostalo vse pri besedah.

0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2009 15:21
Povezava do prispevka
Ne vem katera je že napisala (no pa saj to ni važno): da je hitra (kaskaderska- moje besede) vožnja v domeni voznikov dobrih (športnih) avtov.  S tem se ne bi čisto strinjala. Kolikokrat vidim kako podrto petko/cliota ki nori po AC. Ali pa ste se kdaj peljale na relaciji Col, Hrušica, Logatec?! Nevarno v vseh pogledih. Na eni strani študentje s podrtimi avti, ki norijo po tej ozki cesti polni ovinkov, na drugi strani en kup starčkov, ki se praskajo. Groza in strah je zame ta cesta. Tako da če ima voznik dobre reflekse, sposobnosti za vožnjo in dober avto se ga jaz prav nič ne bojim. Bojim se divjakov v slabih avtih, za katere nisem ravno prepričana da se bodo ustavili ko bo treba. Tehnični pregledi šepajo pri nas. Že to je zgrešeno da enega cliota ali pa bmw-ja (omenjam to znamko zaradi izkušenj) isti letnik mečejo v isti koš. Lepo prosim, kake bedarije.

Pa še ena prigoda s parkirišča: Zadnjič opazujem enega ata, ki komaj da je hodil s palco seveda, kako se je spravljal v avto. Bohpomagej Kot da ni dovolj, se mu je še palica zataknila za volan in hupo, tako da je kake pol minute trobil. Brez besed.

Policaji so pa odklop zase. Res redko da stojijo ob pravem času na pravem mestu.

Sea, to smo pač mi, ki se nam po žilah pretaka bencin (pa mislim, da nobena od naju ne zadovoljuje svojih potreb na cestah; pač gledamo avte, sanjamo, obiščemo kak sejem, gremo na kak drag ali drift pa je) In najeb zaradi takšnih ki so resnično nevarni. Saj sem rekla zadnjič mojemu, pa kaj bova kupovala en hud avto, ko pa imamo take čudovite ceste, da moraš na magistralki pazit, da ne pusti podvozja na kakem zjahanem delu (btw, očitno ne popravljajo cest da jim ni treba ležečih policajev postavljat).
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. nov 2009 16:16
Povezava do prispevka
sea je napisal/a Dokler se v glavah ne spremeni, da je čez naselje velika nevarnost otrok (itd.itd) in je zato potrebna bolj previdna vožnja tudi 100 ležečih policajev ne bo pomagalo.


V ulici, kjer jaz živim, so ležeči policaji še kako pomagali.V neposredni bližini naše hiše (je pa ozka ulica sicer) je avtobusna postaja za osnovnošolce (organizirano s strani občine), igrišče, cerkev,... skratka omejitev 30, nekateri pa so bili pravi divjaki, komot bi katerega otroka (pa tudi odraslega) kdo povozil. Tako so postavili ležeče in stanje se je popravilo
Sicer se absolutno strinjam, da je potreben en premik v glavah ljudi, ampak dokler tega ne bo (če bo), je pa pač to potrebno.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 2. nov 2009 18:22
Povezava do prispevka
sea je napisal/aZ vozniškim dovoljenjem je žal tako kot z otroci (skoraj) vsak ga lahko dobi, zato pa je stanje tako kot je.

Amen.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prometne nesreče
Stran 6 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.