Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prometne nesreče

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2009 13:46
Povezava do prispevka
Zdi se mi, da je v zadnjem času strahotno veliko prometnih nesreč s smrtnim izzidom. Recimo, danes je žal spet morala umreti neka 17-letnica, pa čisto na drugem koncu Slovenije nek 42.letnik. Nobenega od njiju ne poznam, ampak se mi vseeno zdi grozno in žalostno.

Ne razumem, zakaj v naseljih, kjer se pač igrajo otroci, ne more biti še več, mislim ful več, ležečih policajev. Ne rečem, da so prijetni, tudi mene vznejevolijo, ampak se mi zdi, da še največji divjači zaradi njih upočasnijo vožnjo in da so zaradi tega učinkoviti.  Nato ne razumem, zakaj se ne more mladim fantom, (ok -res jbi bilo to diskriminatorno, ampak se ščiti pomembnejša pravica do življenja) do določenega leta prepovedati vožnja z 'močnejšimi' avtomobili. Se mi zdi, da ti fantje, tudi če gledam za nazaj na svoje bivše sošolce in kakšnega bivšega fanta, prekipevajo od adrenalina in testosterona; pa jih imam res rada vse te mlade fantiče, ampak se mi zdi, da jih preveč hormoni mečejo. Kolikokrat so zleteli v drevo, v jarek...na samo srečo takrat v stoenkah brez hujših posledic. Da ne omenjam pijanih in zaspanih, ki sedejo za volan. Da ne omenjam vseh tistih, ki se ti na prehitevalnem pasu na avtocesti prilimajo na rit in ti blendajo, ker prehitevaš samo 150 na uro. Da ne omenjam tistih, ki se pri omejitvi 60km/hm mimo del na avtocesti, mimo delavcev, peljejo 120 km/h.Pa ne morem pozabiti, zakaj sta morala umreti dva bivša sošolca, v večletnem razmaku. Eden se je pijan sredi noči ulegel na cesto izven naselja in ponoči. Drugi se je pijan zvrnil s kolesom. Nobenega ni več.  In jezna sem tudi nase, ker se med vožnjo dostikrat javim na telefon in pri tem za tisto minuto pozabim, da upravljam s smrtonosnim orodjem.... Preveč je vsega tega.


0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2009 19:12
Povezava do prispevka
Ja, čudno da ni še več nesreč.
Sploh pa opažam da npr. pešci in kolesarji so (smo) na cestah kot kakšna nižja vrsta, moraš res paziti, da te kdo ne zgazi (celo na prehodu za pešce). In pa seveda govorjenje po telefonu med vožnjo, nekateri potem še zraven kadijo, hupanje za vsako malenkost itd. 
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
selma
Starost: 43Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 959Kraj: Obala-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2009 21:23
Povezava do prispevka
Sahara je napisal/a
Da ne omenjam vseh tistih, ki se ti na prehitevalnem pasu na avtocesti prilimajo na rit in ti blendajo, ker prehitevaš samo 150 na uro.


Kako mi pa to dvigne pritisk!!!
Če bi bila vsaj malo samomorilsko nagnjena, bi takrat poln šus zabremzala!

Je pa na slovenskih cestah absolutno preveč avtomobilov  in posledično preobremenjen promet. Dovolj je, da se samo čez mejo v Avstrijo zapelješ (večja mesta izvzeta) in razlika je očitna.
Ni mi jasno npr... kam za vraga se toliko ljudi vozi po slovenskih cestah v nedeljo popoldan?!?
I will not lie in front of the school bus with ketchup on my face
0
Nazaj na vrh
Strychnine
Starost: n/aPridružen: 14. jun 2007Prispevkov: 835Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2009 21:31
Povezava do prispevka
...
Nazadnje urejeno 5. sep 2010 18:59; skupaj popravljeno 1 krat
The system might have got you but it won't get me.
0
Nazaj na vrh
selma
Starost: 43Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 959Kraj: Obala-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2009 22:24
Povezava do prispevka
V mislih sem imela neko nedeljo v začetku septembra, ko še ni bilo študentarije, sicer pa se študenti ne vozijo z mercedesi in bmw-ji ter limajo za rit in blendajo.

I will not lie in front of the school bus with ketchup on my face
0
Nazaj na vrh
soncnica19
Starost: 122Pridružen: 9. dec 2007Prispevkov: 596Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2009 0:21
Povezava do prispevka
Noben zakon in visoke kazni ne bodo prispevale k zmanjšanju prometnih nesreč. Problem je v sami kulturi voznikov, na te pa nihče ne more vplivati, razen njih samih. Tudi jaz poznam nekaj ljudi, ki so umrli v prometnih nesrečah, seveda zaradi neprilagojene hitrosti in alkohola. Bivšega sošolca pa sem izgubila, ker so tekmovali na lokalni cesti kdo bo prej na cilju, vendar se jim ni izšlo. Prav jezna sem bila, kako je lahko kdo tako nespameten...pa ne da je tako ogrožal samega sebe, ampak tako egoistično ogrožal tudi druge.
 
Tudi meni gre na živce ko mi kakšen "hud frajer" po AC vozi dobesedno za ritjo, pa čeprav vozim 130 km/h. Katastrofa... Kreteni, ki mislijo, da se njim ne more nič narediti.
 
Očitno mora vsak človek imeti tudi nekaj sreče na cesti, ker lahko da ni odvisno od tebe ampak od pijanega voznika, ki se bo zaletel vate in te že ne bo več.
 
Pa tudi ne kapiram, kako nekdo, ki zapelje na napačen pas na AC takoj ne ustavi in vklopi vse štiri smernike, ampak se kar vozi naprej. Tega tudi ne bom nikoli razumela, kot da ne dojame, da se vozi v napačno smer.
0
Nazaj na vrh
BibaXs
Starost: n/aPridružen: 21. avg 2008Prispevkov: 2031Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2009 10:17
Povezava do prispevka
Strychnine je napisal/aKrivce za prometne nesreče jaz vidim predvsem v alkoholu (strpnost Slovencev do alkohola in alkoholiziranosti je zastrašujoča), aroganci in prepotentnosti, predvsem moških voznikov.
 
 
Podpis pod tole.
 
Res je zgrešena naša kultura glede pitja in vožnje, in vožnje na sploh.
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2009 13:09
Povezava do prispevka
Tako kot so že nekatere omenile, cestna kultura posameznikov je grozna

Ko se ti nekdo prilepi zadaj na AC je res nadležno, ti blenda, trobi, ko pa gre mimo, pa še kakšnega sredinca ipd pokaže (ravno zadnjič doživela).

Tudi v naseljih. Eni še za varnostno razdaljo slišali niso. In kaj če moreš nenadoma zabremzat To me prav jezi.

In seveda, alkohol Sošolec iz faxa VEDNO vozi in pije. Pa ne govorim o kakšnem pivu ali kozarčku vina, daleč od tega... Jih poznam ogromno takih. Jaz nikoli ne pijem, kadar vozim, kar se mi zdi popolnoma razumljivo. Mi pa gre zelo na živce, ko človeku lepo poveš, da ne boš pil, ker voziš, pa ti vseeno hoče nalit nekaj alkohola, češ, saj nekaj pa ja lahko spiješ
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2009 13:31
Povezava do prispevka
Strychnine je napisal/aKrivce za prometne nesreče jaz vidim predvsem v alkoholu (strpnost Slovencev do alkohola in alkoholiziranosti je zastrašujoča), aroganci in prepotentnosti, predvsem moških voznikov.

Dodala bi še nesposobnost ukrepanja represivnih organov in katastrofalno sodstvo, pa smo tam, kjer smo
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2009 18:17
Povezava do prispevka
Slovenci se mi na splošno zdimo, da smo zelo nestrpni za volanom. Brez kančka potrpežljivost. Potem pa še brezglavo prepogumni in alkoholizirani.  
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2009 18:49
Povezava do prispevka
Pozabljamo še na nekaj (pa sama ne spadam med nestrpne voznike, glede na spodaj napisano).

Na cesti je ogromno mečkačev in sanjačev. In takšne gledat na cesti je pravo trpljenje. Tvoja pozornost je namenjena samo njemu, ker "dreka" po cesti, koncentracija ti pada, narediš kako neumnost po nepotrebnem. Meni se to zdi velik problem. Pa ne mi reč, da nisem za na cesto, če nimam potrpljenja. Samo če mi nekdo mečka 40km/h, omejitev je pa 70km/h mi valjda skoči živ`c ven. Pa vožna po prehitevalnem pasu 90km/h, 80km/h (govorim za normalne razmere, ne za kolono in gnečo), da moram jaz na voznem pasu zavirati, da ga po desni ne prehitim. Pa splošna nezbranost in sanjavost. Tega ni malo.

Kar se tiče alkohola bi jaz dala ven zakon 0,0 in konec debat. Tako ni več nobenih dilem, bolj ali manj sposoben z enako količino alkohola v krvi in ostalih vprašanj. Pa več preverjanj s strani policistov; pa ne da so pozorni samo na alkohol in hitrost ampak tudi na zgoraj omenjene mečkače in ostale prekrške. No, da tu omenim, jaz imam precej raje, da postavijo radarje v naseljih, kot pa ležeče policaje (total nehumano za avto, sploh če ti zanj ni vseeno). Pa preverjanje znanja (tako teoretičnega kot praktičnega) na n let. Pa zdravniški pregledi predvsem za starejše.
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2009 19:17
Povezava do prispevka
 
^^ Ditto.
 
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2009 19:42
Povezava do prispevka
Lisa je napisal/aKo se ti nekdo prilepi zadaj na AC je res nadležno, ti blenda, trobi, ko pa gre mimo, pa še kakšnega sredinca ipd pokaže (ravno zadnjič doživela).


Ko pride za mano kak tak zivc in nekaj tezi, ceprav prehitevam tudi sama nad predpisano hitrostjo (od 140 do 145 na uro), praw nalasc spustim gas in grem 110 al 120, po moznosti se mal zavoro upalim, glih tolk da ga mal stisne v riti. Pa naj iz koze skoci zarad mene. En prepotentnez (ponavadi, v veliki vecini primerov) z BMWjem mi ne bo skakal po glavi in izsiljeval ter me spravljal v nevarnost (pa ne sam mene, ampak tud tistega ki ga prehitevam).
Meni grejo sicer na jetra tudi tisti, ki vozijo pod predpisano hitrostjo po prehitevalnem pasu al po sredini ceste, ceprav imajo svoj pas prost. In se po moznosti ne umaknejo. Takrat tud jaz poblendam, ce se model res ne umakne.

Drgac mi grejo na jetra ljudje k ne uporabljajo smerokazov, meckaci (ki jih dobim ponavadi ko se mi RES mudi) in ljudje, ki delajo neumnosti v kroziscih. Ampak vseeno se skusam krotit in zivet po kanadskem nacelu strpnosti, ki pravi da ce se bunis in preklinjas, vrsta ne bo nc manjsa in idiotov ne bo nc manj.
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2009 21:46
Povezava do prispevka
romy je napisal/a
Na cesti je ogromno mečkačev in sanjačev.


O, ja! In ti se imajo za zelo varne voznike, to mi je največja ironija. V resnici pa veliko vprašanje, kakšne so njegove sposobnosti reakcije v kritičnih situacijah.
Ne rečem, da divjajmo, dajmo po omejitvah, brez drekanja, ki nas dela živčne.
Pa ko zagledajo policaje, stopijo na bremze ne glede na to, če je omejitev 90...se rajši dajo na 40, zihr je zihr sistem...Buahhhh.
Drugač pa situacija na Celjskem se mi zdi trenutno katastrofalna-razen nesreč se drastično povečuje ravno to število drekačev in krog je sklenjen Confused
Alkohol je pa drugo- se strinjam z idejo 0,0.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2009 22:32
Povezava do prispevka
Samo problem je ravno to, ker je toliko razlogov zaradi katerih ljudje postanejo(mo) živčni na cesti. Če bi se ti živci znali obvladati, ne bi bilo toliko nesreč. Tako pa eden je živčen, ker mu je drugi meter zadaj, eni so živčni, ker je pred njimi sanjač, tretjemu ni všeč barva avtomobila, ... nestrpnost. Na cesti je vse sorte ljudi in če bi znali obvladat sebe in ohraniti mirno kri, potem bi bila situacija verjetno boljša. Alkohol pa samo še dodatno podkrepi to živčnost in nestrpnost za volanom.

Sicer, če pa kaj res ne razumem in me prav zgrozi, so pa to de**li, ki se na avtocesti vozijo v nasprotno smer. Pa ni jih malo. Sploh ne morem verjeti, kako jim lahko to uspe oz. so tok f****, da se gredo s tem hecat.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prometne nesreče
Stran 1 od 7
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.