Nisem ne vem kakšna ljubiteljica piva, ampak poleti mi kdaj zapaše spiti Radler, ki ima samo 2,5% alkohola in prijeten in osvežujoč limonast okus.
In danes sem sklenila, da ga nabavim nekaj pločevink v Sparu. Tam me je vljuden in prijazen prodajalec, ki je zlagal pijačo v regal opozoril, naj vzamem Sparovo znamko DUDLER, da menda ni razlik drugje, kakor v ceni. Sem rekla v redu, bom probala in vzela dva Dudlerja. Toda gorje, ko sem prišla domov, sem ugotovila, da vsebuje naslednje sestavine, ki jih Radler ne:
- E950 - uvrščen med najnevarnejše aditive, kancerogen za poskusne živali, motnje ščitnice;
- E951 - številni izjemno nevarni učinki, alergije, migrene, vrtoglavica, motnje vida, sluha in okusa, motnje spomina, depresije, motnje vedenja, sprožilec nekaterih degenerativnih obolenj (multipla skleroza, parkinsonova bolezen), hormonske motnje;
- E952 - migrene, potencialno kancerogen, poškodbe zarodkov in testisov pri poskusnih živalih, prepovedan v ZDA in Angliji;
- E954 - kancerogen pri poskusnih živalih;
In potem se bo spet našel kdo, ki mi bo solil pamet, da je to v tako majhnih količinah, da nam ne škodi! Zaradi mene lahko spije tisti hektoliter piva DUDLER, jaz vem, da se ga poleg vsega, kar pojemo in popijemo še zraven, ko ne vemo, ne dotaknem! Pa še ena pijača je sestavljena iz samih najbolj škodljivih aditivov- FORA! In koliko otrok se vsakodnevno na veliko naceja z njo, ker je dobra, pa je res...DOBRA???...
Opozarjam vas, poglejte dobro sestavine pijač, ki jih bomo zdaj pospešeno nabavljali, ker nobena navadna voda iz naših pip ni tako strupena, kakor nekatere pijače. In tudi niso vsi aditivi strupeni, so taki, ki so povsem neškodljivi.
Tukaj objavljam precej svež link, pa si malo poglejte, kaj je in kaj ni užitno!
http://members.lycos.co.uk/daciofit/clanek_edodatki.php