Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Težave s cimr(am)i

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
keya
Starost: 37Pridružen: 20. mar 2008Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2010 0:58
Povezava do prispevka
Prov neverjetno mi gre na živce ena cimra - tok nemarne ženske pa še ne!! Za kozlat je baba!
Že tri leta se ponavlja vedno eno in isto
"... a lahko prosim lase za sabo iz kadi pospraviš? jooj, sm pozabila (pozabila my ass)"
"... daj ne puščaj stvari (olupkov, izpadlih fižolov, ipd) v koritu al pa spuščat v odtok, se bo zamašilo! ma ja,.." - nazadnje mi dopizdilo in sem z žličko ven pobrala ves tist ogaben šrot, ki ga je mirno splaknila(?) v korito in pustila, ter ji ga nametala v en kozarec, ki ga je (oz. sta) imela še za pomit! In kaj naredi gospodična (al gospodič, sej nevem ker butl od para je bil)? NAZAJ v korito strese!! aaaaaa!! A bi bilo tako težko stopit 2 koraka stran in vrečt vse skupaj v faking koš?! Očitno ja.. sej ne da je to pol naredila še enkrat, pol si pa še upala sikat katera od naju s cimro je to naredila.. Skor sm popenla, koza neumna nemarna
"... a lahko prosim paziš, ko uporabljaš toaster, ker js vem da nisem nobene praske naredila, cimra pa ne uporablja" spraskan je precej, ona pa seveda o tem nič ne ve, F* off..

Tudi kakšen (v kopalnici na polički/umivalniku) pozabljen zavit tampon se ji zgodi.. samo:prejšnji teden se ji je vse skupaj v dobrem dnevu zgodilo 4x - ŠTIRIKRAT !
Ok, nekaj pozitivnega.. tokrat vsaj ni končal nobeden na moji polički (bruh!)

No, pa še neki se je spremenilo na pozitivno - odkar se je preselil sem še njen tip, vsaj po tem ko si skuha kuhinja več ne izgleda kot da je nekdo prov nemarno kuhal za 6 ljudi en cel teden Prej je (čisto iskreno) kuhinjo res tako zasvinjala - tud če je kuhala samo sebi.


Ah ja.. KOMAJ čakam da se izseli! oz. da se izselijo vsi - tudi moja cimra brez domotožja (J* študentsko življenje, ko maš pa cimro skooos v sobi, tud cele vikende.. še žurat je nehala.. prespat kam drugam pa tud "ne more"..)
0
Nazaj na vrh
keya
Starost: 37Pridružen: 20. mar 2008Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2010 9:59
Povezava do prispevka
C I M R A ! ! ! 
Sem mislila, da je najhuje pri njej to, da je keš piiip.. Oh kako zelo zelo sem se motila! To NI normalno kaj si ta ženska domišlja..

A imamo kakšno temo o nadležnih, neznosnih, idiotskih cimrih??
0
Nazaj na vrh
keya
Starost: 37Pridružen: 20. mar 2008Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2010 23:18
Povezava do prispevka
Ah.. še skos cimra - js lahko samo še dodajam stvari na spisek 

Tokrat: dejstvo, da je moja kuhinjska krpa po eni stranici čisto rjava, nekje že črna - jo je skoraj zažgala. Ampak omenila ali opravičila se pa seveda ni.. IN pa tak prečudovit razgled, ki sem ga danes deležna.. na naslonjalo od stola v sobi je navlekla svoje tangice (in nisem prepričana, da niso rabljene)!
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 9. maj 2010 23:59
Povezava do prispevka
keya, res si ne želim biti tvoja cimra. 
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
keya
Starost: 37Pridružen: 20. mar 2008Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 0:24
Povezava do prispevka
Gospodična glista.. js sm tole sposobna na več načinov interpretirat. Samo ne znam lepo v stavke spravit in povedat kaj se meni vse vidi da bi lahko misnla.

Hm, ti nebi bila rada moja cimra zakaj? Ker sem js tako grozna cimra in večkrat kakšne njene bisere objavim? Ali samo nebi hotela imeti takšne super cimre kot je ona? Big smile
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 0:30
Povezava do prispevka
ne bi prenesla, da bi živela s človekom, ki je tako obremenjen z bedarijami. da je tako nefleksibilen. pa koji peceljček, če ima gate na lustru, for godsejk. 
(jaz sem res neobčutljiva na pospravljanje. )

pa ne samo to.
neumno se mi zdi, da nam pišeš te podrobnosti. to je za moje pojme zloraba njene intime. izdajstvo. kako jo lahko pogledaš v oči, po takem zapisu na pl? vse ima svoje meje. moja je pač ta. (problem gledam globalno, ne samo za ta primer.)

pa ne kritiziram tebe kot osebo, sploh ne. samo želim ti reči, da nikar na račun drugih ne pridobivaj svoje vrednosti. njo lahko še v tak drek potlačiš (in se bomo tu zgražale, kaka packa je...) ampak se ti zaradi tega ne boš nič bolje počutila. tvoja vrednost se nič ne dvigne.


PL POWER!
0
Nazaj na vrh
keya
Starost: 37Pridružen: 20. mar 2008Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 1:10
Povezava do prispevka
Glista js tud nisem preveč obremenjena s pospravljanjem - samo njenih (uporabljenih, that's the point; čiste ima lahko kjerkoli zaradi mene; bivša cimra si jih je tudi na mojem radiatorju sušila ipd, dont care) gat pa res nebi imela navešenih na naslonjalu od stola tik pred nosom.
O fleksibilnosti pa nebi - v primerjavi z njo sem blazno!!! Js raje tukaj pojamram, da mi je malo lažje ker enostavno ne morem držat skos, kadar mi spet na živec stopi, kot pa da grem tožit k predsedniku doma, cimrom, hišniku in na upravo (kar pomeni kup problemov zame), tako kot počne ona. Za vsak drek, dobesedno. Mislim pa, da ona tudi z intimo nima težav, niti mej (žal). O izdajstvu pa pri njej tudi nebi.

Sploh se ne gre za to, da bi hotela pridobivat na vrednosti ali njo v drek tlačit, do0h! Samo glede na to, da lahko vsaka pojamra o osebi ki ji gre na živce in kaj ji gre na živce lahko tudi js se občasno malo tukaj izpiham (in ja, se počutim bolje če dam ven iz sebe). Toliko, da lahko malo lažje dalje spopadam z vsem, kar mi servira - in tega, vrjemi, ni malo. Večina ima le to srečo, da s kakšno osebo, ki jim gre res na živce,se zelo preveč vtika v njih in jim ukazuje (ipd) ne rabijo živeti. Js imam pa pač samo to nesrečo, da jo imam v isti sobi (skoraj dobesedno 24/7). Čakam na drugo sobo. *prosim.prosim.naj.bo.kmalu*

Tko, zdej pa morm offline - ukazi iz sosednje postelje.


0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 13:13
Povezava do prispevka
Citiram v ustrezno temo:

keya je napisal/aTale moja "keš piip/wanna be princeska na znu graha" cimra more bit ena najhujših cimer.. po tem danes sem samo še bolj prepričana, hudič je met tak ego kot ga ma ona.. Misli mi delat komplikacije v Rožni, pa sej to ne moreš... glupača!


keya je napisal/aAh Tikka.. sej drugače se nebi, samo ko mi lahko nardi sranje v Rožni in bom js naJ s strani tistih (največkrat sitnih) tet..

Recimo, del o njej kot sostanovalki (o keš piip lahko vključim kdaj drugi, da se bomo me nevednice naučile kako je treba kaj, da dobiš ful stvari in da greš povsod na račun drugih):

Ona ne more po polnoči hodit spat, ona res ne more; med 23 in polnočjo, če gre po polnoči - dobi migreno. Ponoč oz. zvečer jo moti vse, ko gre ona kao(!) spat. Moti jo dobesedno VSE..
- moti jo svetloba od male nočne lučke.. ok, jo ugasnem
- začne sitnarit, da jo ful moti svetloba od laptopa..sej ne, da je v sobi že tako precej svetlo, zaradi zunanjih luči in je svetloba od laptopa en nič vse skupi, pa še ekran je obrnjen stran od
njene postelje, ker mam laptop pri postelji. Ok, obupam in poklopim ekran.
- potem me skoraj nadere, da ventilator ful ruši.. dejansko ga skor ni slišat, vsaj ne bolj od obvoznice :D whatever, izklopim..
- potem mi začne utrujat, da imam ipoda prenaglas in da se fuul sliši, a slušalke  (skoraj iste) take da se tako malo sliši, če se že slučajno.. ok, stišam, neda se mi
- me nadere, da kdaj mislim it spat, ker njo to ful moti, kadar meni mobi zapiska za sms - a naredi mi samo "pip".. vredu, dam mobi potiho
- me nadere še enkrat, da naj grem že enkrat spat, da ona ne more tako pozno hodit spat in da se to dejansko fuuul sliši, ko tipkam po mobiju in pišem smse..

In kako se bomo prilagajale ena drugi? Po njeno zgleda to tko: no, bomo se malo prilagajale, vsaka enkrat.. Js predlagam tko: ti si lahko v sobi in na računalniku, do polnoči ti dovolim (wtf? dovoliš??), samo po polnoči ti bom pa magari js dala kabel, ki je daljši pa boš šla v kuhinjo, če boš še htela bit na internetu/računalniku. No, ali pa v učilnico če boš htela. Js ne morem tko pozno hodit spat, a veš. Ja res no.


Andy je napisal/akeya, NUJNO ji kupi zamaške za v ušesa, pa tisto blazinico za na učke, pa je ne bo motilo nič, ne svetloba, ne zvok.


Tikka je napisal/aKeya pomoje se čisto preveč obremenjuješ/ukvarjaš s tem dekletom (poglej zadnje 3 strani te teme), pač je ne poslušaj. Verjamem, da si ni enostavno deliti par kvadratov z nekom ki ti ni všeč na nobenem nivoju (of course, been there seen that), ampak saj ni kaj veliko lažje živeti z dedcem ali starši (sploh v neki fazi) LOL

Ignore pa je in poskusi najti pozitivne plati, da bosta lahko sploh "preživeli" saj ne more biti 100% slaba.

Gitka happy dance indeed (midve s sodelavko kdaj kar v službi pleševa, recimo danes sva uporabili: Gramophonedzie,pa kak dan dva dopusta si vzemi in se sproščaj.


keya je napisal/aAndy sej ima ona tisto masko, eno noč si jo je dala kao gor ampak je pol si jo tud dala dol in se ene 2x vstala in iskala kao nekaj in blabla. Pa hotela se pogovarjat, sploh ni
delovala nič zaspano!! Vem kako zgleda zaspan in utrujen cimer Big smile
Pa je še po temu, ko sem ob dveh obupala (nad tem, da bo kaj od nadaljevanke pred spanjem) in brbljala nekaj in spraševala še pol ure, torej do pol treh. Pa sem ji ene 3x rekla, dej gremo zdej spat in lahko noč.
Ampak je šla v petek do oskrbnika in mu naložila, da ona že cel teden ne spi in da imam luči do nevem kdaj prižgane ipd. Sm skoraj znorela ko mi je to povedu.

Tikka
vem, nujno bo treba menjat. Samo js sm v tej sobi že 3 leta brez problemov, ampak trenutno kaže, da se bom mogla js izselit v drugo sobo, ker ona očitno nima teh namenov ampak samo težit/izsiljevat, da bi bilo po njeno. Briga me, tud js se selim samo da ne živim več s tem bitjem (ki misli, za piko na i, bit vedno v stanovanju, nič domov.. in potem imam js študentsko življenje my ass).

Aja, če bi se šla dilerko.. lahko prideš v mojo občino, sicer nas je jako malo ampak obvladamo sceno.
Pa če bi se šla neplačevanje davkov, ne rabiš bit nujno dilerka - lahko se greš ciganko. Tudi te tečaje ponujamo pri nas. Vabljena!


In še malo starejše na to temo:

goldfish je napisal/aHvala za nasvet, imam to v planu, ampak trenutno mi je že tako grozno, da hočem generalno sama prečistit kopalnico in kuhinjo, da vem, da je ok počiščeno, potem sem se pa pripravljena menit za razpored. Lahko se sliši bedno, čudno ali karkoli, ampak se mi po
desetih dneh vse skupaj že tako gnusi, da res ne vem, kako bi drugače (je res grozno, na momente mi je bilo za ).
Zadnje 4 ure sem torej preživela v kuhinji, ki je zdaj počiščena, čeprav je po tleh še vedno fejst usrano, ker ni v stanovanju nobene metle niti česa metli podobnega. Za silo sem šla kar na kolena in pobrisala s krpo. Jutri bom še kopalnico, potem bomo pa nujno naredile razpored, smo itak samo 3 - se bomo pa ja zmenile. Ampak zdej sem že malo OT Smile


goldfish je napisal/aNa živce mi gre, da ljudje ne znajo lepo delat s tujo lastnino. Ni mi težko posodit stvari ampak pričakujem pa, da človek glih malo popazi kako dela z isposojenim oz. se malo zadrži...

Na živce mi gresta egoizem in neuvidevnost, ki sta posledica stalnega razmišljanja v stilu "jaz hočem to, jaz bi ono... prinesi mi to...", in se kažeta v cilju zadovoljiti zgolj in samo lastne  potrebe, interese in kaprice ne glede na to, kako to vpliva na druge. Bog ne daj pomislit, da komu to, kar ti tako zelo hočeš mogoče (sploh) ne ustreza!

Izkoriščanje,"pozabljanje" obljubljenega in podobno.

Da me ljudje označijo za tečno, če bi se en dan rada malo naspala oz. če ne naredim vse po
njihovo. Ali pa so zadržani do mene, če en dan pač nisem "juhuhu!" volje.

Pa še bi se najdlo. Kaj bi dala, da bi bila lako doma in bi mela en svoj mir. A bo kmalu vikend?


goldfish je napisal/agoldfich, mi imamo tak razpored, da vsak teden druga opravi določeno 'postavko' - kuhinja, kopalnica, opravki (nakupi, položnice, najemnina) in površine (posesat/pobrisat). tako ni potrebno vsaki čisto vsak teden čistiti. Je pa res, da smo vsi že v osnovi nagnjene k vzdrževanju čistoče. Najbolje, da jim še poleg razporeda napišeš, kaj točno je potrebno v katerem prostoru postoriti (pobrisati prah, sprazniti koš ... kajjsvem :D).


Joj, tole sem pa ponesreči spregledala. Mislim, da razpored pri nas ne bo funkcioniral, sem že med vrsticami razbrala. Ker ene punce nikoli ni (je nisem videla že en teden, sklepam lahko, da se sem in tja kaj prikaže, ker so njene stvari premaknjene ali pa pusti umazano posodo), tadruga pa rada "pozabi" da je rekla da bo počistila oz. ji je itak vseeno, ker gre naslednji teden v študenta. Ah, ja. To mi gre tudi na živce.

goldfish je napisal/aA mi lahko kdo pove, kako je lahko nekdo tako neumen, koristoljuben in vase zagledan, da z nekom omejišš komunikacijo samo na najnujnejše, hkrati pa še vedno uporabljaš njegove stvari brez vsake obzirnosti in še vedno izkoriščaš vse prednosti nekega odnosa?! Sama sem vsaj toliko načelna, da če se z nekom skregam ga ne zraven še izkoriščam!


Kiely je napisal/agoldfish naj uganem, cimre(i)? Otročje pač. V takem primeru si svoje stvari začni celo skrivat. Poznam situacijo in vem, da besede ne zaležejo. 


Janamari je napisal/aGoldfish, se strinjam s Kiely ... svoje stvari spravi v svojo sobo/omaro; seveda, če tudi ti ne misliš uporabljati njihovih stvari. Ampak meni gredo pa takšnji ljudje, ki te ignorirajo, kadar se jim sprdne, tudi na živce ... meni bi moral človek res kaj hudega storiti, da se ne bi mogla z njim normalno pogovarjati in v tem primeru tudi ne vem, če bi lahko s takšnim človekom živela. Dobro, saj ne rabimo biti vsi najboljši prijatelji, toda en normalen nivo komunikacije pa odrasel človek menda lahko vzdržuje.


Suzek je napisal/agoldfish, a o preselitvi ne razmišljaš? Jaz sem tudi naletela enkrat na take cimre in sem se po hitrem postopku spokala stran. Škoda živcev.


goldfish je napisal/aKiely, malo butasto se mi zdi skrivat svoje krožnike in lonček za kavo Big smile Jaz pač iz higienskih razlogov (ki so precej upravičeni tukaj...) uporabljam svojo posodo, ne pa kar je že bilo tukaj od ene cimre, in sem si prinesla par reči. Ta tretja pa uporablja tudi samo moje reči in nemalokrat se zgodi, da moram pomit za njo, da si lahko kaj skuham. Ona je pač prinesla mislim da samo zavese za v sobo :D, ostalo vzame moje. Saj me ne moti ampak naj pospravi za sabo ane, pa če ne govori z mano bi se lahko tudi pri uporabi mojih reči omejila.

Janamari, je kar zaje*ano, če ljudje ne znajo sprejet kritike, potem si pa ti grd, ker poveš, kaj misliš. Baaa.

Suzek, tale, ki ne govori z mano se bo kmalu odselila v študenta, tako da bo potem mogoče
boljše. Če ne pa imam par alternativ, ja. Čeprav bo verjetno vedno kaj, kar bo narobe. Je pa tudi res, da me je tuki najbolj prizadelo dejstvo, da eno poznam od malih nog gor, naj bi bila moja dobra prijateljica... Ampak bit prijatelj z nekom je pač čisto nekaj drugega kot živet z nekom.

Ampak zdej sem že preveč OT, enkrat bom odprla eno temo "Strategije shajanja s takimi in drugačnimi cimri", ampak morem  še premislit, a jo bom dala v medčloveške odnose al hišni kotiček, ker bi se na obeh področjih dalo povedat marsikaj Big smile


goldfish je napisal/aDodajam: Da so mi starši zrihtal en poceni TV, ki si ga uspešno lasti cimra in niti ne vpraša a bi mogoče tudi jaz kaj gledala oz. če mi ustreza kar ma odprto, tako da že  cel večer gledam u luft - sej sem verjetno jaz neumna da ji nič ne rečem ampak če mi nameni še en svoj odziv v smislu "Bog ti pomagaj" resnično ne odgovarjam za svoja dejanja. Kmalu bom po vaših nasvetih začela skrivat daljinca Big smile Ne prenesem ljudi, ki skrbijo samo zase oz. kamor pridejo naredijo tako, da se imajo superfajn v škodo drugih.


Tanja je napisal/aGoldfish, sicer se morda motim, ampak glede na doslej prebrano imam zelo močan občutek, da se ne postaviš dovolj/sploh zase.
Če pustiš, da hodijo po tebi, bodo pač hodili.


goldfish je napisal/aU, pardon - tole sem pa spregledala. Imaš pa absolutno prav, da se preveč
"pustim". Bo treba začet delat na tem...


goldfish je napisal/aDa mi cimra ne more povedat, a sploh še živi tukaj ali ne. In če ne živi več tukaj, mi gre na živce, da ne more ven spravit svojih stvari. Zabavno res. Jaz naj pa novo cimro iščem. Grrr. Ja, sej vem - pomoje sem podrla vse rekorde butastih dogodkov s cimri Big smile

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 13:41
Povezava do prispevka
Uh sem imela srečo s cimrami.... kje jih najdete? Mojih 7 cimer ni bilo za eno tako od tukaj....
Če bi se meni kaj takega dogajalo, bi se preselila.
.
0
Nazaj na vrh
keya
Starost: 37Pridružen: 20. mar 2008Prispevkov: 782Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 14:11
Povezava do prispevka
O madoniš, zdej zgleda kot da sem prekleto občutljiva in nevem kaj vse še - samo ko se spomnim, da je to res le mali delček vsega in tega, kar mi je bivša cimra zagotovila.. se ne sekiram, ker vem celo zgodbo in vse detalje. Smile S to prejšnjo cimro (smo bile v isti sobi) smo bile zeloo različna karakterja, si šle tudi na živce seveda, ampak smo nekako našle način. Malo sm js kaj potrpela in se prilagodila, malo ona in je šlo - 3 leta (in to brez zagovorov na upravi, si morš mislit).

sasska js čakam drugo sobo oz. čakam da ena v sosednjem apartmaju dobi samsko sobo in se preselim tam. Raje se tukaj izpiham in malo lažje potrpim dlje časa, dokler se to ne zgodi, ko vsaj vem, da so ostale 3 punce super cimre, vsaj po zagotovilu sosede.

Aja, pa cimra iz prvega posta in ostalih ni ena in ista.. tisto morm pohvalit, od takrat še nisem dobila apetitlih presenečanja na svoji polički v kopalnici
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 37Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 15:09
Povezava do prispevka
keya feel your pain.  Pri meni je bilo tako, da na koncu sem šla raje jaz drugam, ker se mi res ni več dalo ukvarjati s cimrom in ga vzgajati. Z nekaterimi je še šlo in pač sprejmeš kompromise, ampak s prav tem cimrom pa ne. Če bi hotela živet z otrokom, bi imela svoje. 
0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 38Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 15:32
Povezava do prispevka
Jaz sem se zaradi podobnih razlogov enostavno preselila. Ker mi je ena cimra, ki je sicer bila v sosednji sobi šla tako na živce da je res nisem mogla več gledat. Zdaj je moja cimra sicer vredu, ampak sta punci v sosednji sobi totalno apatični.
Sem v Rožni dolini v študentskem domu 2 in od oktobra nista niti enkrat še prijeli za kakšno metlo ali kaj podobnega. Jaz sem sicer absolventka in me niti ne broga toliko to, ker sme zelo malo eltos v Ljubljani. Če sem kdaj za cel teden gor pač jaz popucam WC in kopalnico. Moja cimra pa baje skozi puca in jamra. Njim pa nič ne reče. Tako da na nek način si je sama kriva. Jaz bi naredla red, bi jih postavila pred dejstvo da je vsakemu fajn se tuširat v čistem tušu, ki ga je nekdo drug popucal, ali si brisat rito s papirjem ki ga je nekdo drug pucal. Tako sem enostavno nekaj časa furala to, da sem imela wc papir v sobi, ker ga goispodične niso niti enkrat izvolile kupit. Pa se mi zdi da v 4 dneh niso šle niti enkrat kakat, ker papirja tam ni blo. Verjetno so šle v menzo, nevem :).

Mene, kot žensko bi bilo enostavno sram. Niti enkrat še niso odnesle smeti, kupile čistila, vzele metlo v roke. Sploh pa, sploh ne kuminicirata ne z mano, ne med sabo. Še na cesti me ne poznajo. Od njih po 9 mesecih vem le to, kar sem zvedla prvi dan. Ime, s kje so in kaj študirajo.
Mladi študenti dejansko niso več kar so študenti nekoč bili. Važno, da so na facebooku, da se menijo po messengerju s fantom, ki je drugače iz sosednjega bloka in skozi čepijo noter. Niti na sprehod v center jih ne spravim. Zgleda kot da nočejo spoznati novih ljudi. Totalno ignorirajo. In to se veliko mojih sošolk jezi, da kaj je narobe s temi bruci. Ko sem začela študirat in sem bila še v privat stanovanju, ker si isto nisem sama izbrala cimrov, a so bili vsi 3 leta starejši od mene, smo se imeli super. Postali smo dobri prijatelji, družili smo se, si skupaj kuhali, skupaj čistili. S tem da sem bila cimra z eno punco in tremi fanti. Do zdaj so se fanti izkazali kot najboljši cimri  saj so veliko bolje popucali in so se držali razporeda.

Sicer sem zašla malo off topic, ampak me res prav žalosti, kako se je vse spremenilo. Unhappy
Spomnih se prvega leta kako je bilo v Rožni dolini, kako je bilo vse živo, zvečer so bili vsi na hodnikih, so se družili, v toplih mesecih so bili vsi na balkonih, na travi zunaj...vse to preden so v vsew bloke uvedli internet. Saj vem da je danes nepogrešljiv in neskončen vir informacij, vendar uničuje medčloveške odnose. :/
A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
emchy
Starost: 34Pridružen: 11. feb 2009Prispevkov: 816Kraj: niham med ptujem in ljubljano:)Status:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 15:51
Povezava do prispevka
Moje cimre so bile recimo da normalne.Prvo leto smo imele sicer eno, ki je puščala čez vikend umazano posodo v umivalniku in je bila v ned, pon plesniva-seveda ne njena posoda, lasje v umivalniku, neodnašanje smeti, v kopalnici po uro in več, ampak je potem ugotovila, da faks ni za njo in enostavno več ni hodila v Ljubljano.
Ostali dve sta pač bile bolj "zelo se učim, vedno se učim" tipa, posebej moja cimra, spat je šla že ob osmih in sem se jaz potem počutila malo krivo, ko sem imela luč, računalnik ali pa sem se samo pogovarjala po tel.
Drugače pa za nič na svetu ne bi šla nazaj v študenstki dom, ker imam preveč rada svoj mir,ko si ga zaželim -isto velja za družbo.

0
Nazaj na vrh
*lučka*
Starost: 38Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 16:03
Povezava do prispevka
BlackCat je napisal/a ali si brisat rito s papirjem ki ga je nekdo drug pucal.

Verjetno si mislila "kupil". Sorry, ampak me je nasmejalo.

Drugače pa imamo vsi, ki smo kdaj imeli cimre, verjetno tudi slabe izkušnje z njimi. Sama sem jih v študentu zamenjala 5 (v sobi, v apartmaju seveda več) in le z eno od njih sva se res dobro ujeli, tako osebnostno, kot glede življenskih navad (čiščenje, kuhanje ipd.). Pa še ta je bila notri le za kratek čas, ker je bila na črno in jo je dobila inšpekcija .
Prilagajanje je pač vedno potrebno in dejstvo je, da je treba včasih tudi kakšno stvar potrpet - do nekih razumnih meja.  Zoprno je, ker toliko ljudi živi skupaj na precej majhni kvadraturi in včasih res nimaš zasebnosti, ko jo še kako potrebuješ.
Menim, da se je najbolje v naprej dogovoriti kako in kaj ter določiti pravila. Ljudi se spremeniti ne da in v določenih primerih je selitev verjetno res edina rešitev, ker je škoda zgubljati živce za prazen nič.
Keya in Goldfish, upam, da vama bo uspelo vajini situaciji čim prej rešiti.
Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 10. maj 2010 16:57
Povezava do prispevka
BlackCat je napisal/a
Sploh pa, sploh ne kuminicirata ne z mano, ne med sabo. Še na cesti me ne poznajo. Od njih po 9 mesecih vem le to, kar sem zvedla prvi dan. Ime, s kje so in kaj študirajo.


Svašta

Jaz sem imela štiri leta isto cimro, s katero sva se večino časa dobro razumele, ampak nič pretiranega. Na koncu, ko sem že itak bolj ali manj vedela, da se bom naslednje leto preselila k fantu, pa mi je zakuhala eno tako, da sem se odločila, da takih ljudi res ne potrebujem v življenju zdaj se samo mimogrede pozdraviva, če jo slučajno kje srečam.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Težave s cimr(am)i
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.