Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Suha, tanka, aknasta koža

Pojdi na stran 1 , 2
jasnnna
Starost: 42Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 33Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2008 12:05
Povezava do prispevka
Najprej lep pozdrav vsem skupaj!
 
Ta forum prebiram že dlje časa - sploh kozmetometer. Uporaben je tudi pri kozmetiki za nego dojenčkov.
 
Sem 27 let "mlada" mamica, ki je ponovno noseča. Probleme s kožo imam od konca osnovne šole. Pred prvo nosečnostjo sem jemala KT Diane 35 in sem imela kožo sijočo, kot še nikoli, nohte lepe, dolge in nikoli zlomljene ali scepljene, lasje so bili bujni, skodrani... Ma sama seb sem bila všeč.
 
Pravljica se konča s prenehanjem jemanja KT - 4 leta nazaj. Najprej se pojavijo mozoljčki, nato mozolji in akne, ki vse do sedaj krasijo moj obraz. Po vsem tem so sedaj vidne tudi luknjice od podkožnih mozoljev, fleki, vse bolj pa tudi nastajajo ogrci.4 mesece po prenehanju jemanja KT mi začnejo lasje izpadat, tako, da jih sedaj imam približno 1/3 tistega, kar sem imela prej. Šele sedaj se malo popravljajo in začenjajo rasti nazaj.
 
Moja koža je izrazito suha, skoz imam občutek zategnjenosti in srbenja, že pred kakimi 3 leti sem opazila prve gube, ki so vedno globlje in globlje. Kozmetičarka pravi, da imam zelo netolerantno in tanko kožo. Po 2 tretmajih se ne vrnem več tja, ker sem bila rdeča v obraz kot kuhan rak. Karkoli sem uporabljala, je pomagalo za kak teden, dva. Ko sem se že veselila uspeha, pa konec... Spet ista zgodba. Pa nobene kozmetike nisem uporabljala manj kot 4-6 mesecev. Sem pač mislila, da rabi svoj čas, da obrodi sadove. Pa jih ni!
 
Ne moti me toliko celulit, trebušček, ki je ostal od prve nosečnosti, karkoli drugega. Moti me to, da vsak ko me pogleda v obraz, pogleda tudi lice, sploh ob straneh, kjer nastajajo najbolj ogabni mozolji. In pol obstanejo in gledajo... Jaz pa bi se najraje skrila...
 
Kaj uporabljati za takšno kožo? Sem pa tudi 3 mesece noseča in ne vem, katere sestavine lahko škodujejo plodu. Edino kar vem, je, da salicilna kislina za mene ne pride v poštev. Prosim pomagajte!
 
P.S.: Oprostite, če je post malce predolg!
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 17. dec 2008 17:17
Povezava do prispevka
Jasnnna pozdravljena in dobrodošla na Planetu Lepote!

Najprej povej, kaj uporabljaš za nego in čiščenje, pa bomo potem videli, kako in s čim naprej.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
jasnnna
Starost: 42Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 33Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2008 8:53
Povezava do prispevka
Aja, se opravičujem...Na zadnje sem uporabljala vichy normaderm - najprej gel za umivanje obraza (ga še sedaj uporabljam, je pa že pri koncu), potem pa tisto kremo v stoječi tubici - isto normaderm, samo mi ni odgovarjala, me je vse peklo. Verjetno zaradi preveč alkohola. Po umivanju sem nazadnje uporabljala čistilno mleko in tonik od neutrogene (oranžna steklenička), čez dan včasih še vichy oligo 25 (roza).
 
Sedaj že kr nekaj časa uporabljam samo vichy gel za umivanje in oligo 25, ali pa popolnoma nič - kar mi še najoblj ustreza, ker me po vsem koža peče in ne upam več probavat.
 
Hvala za odgovore!
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2008 9:15
Povezava do prispevka
Vichy Normaderm hitro stran, cela linija ali pa vsaj večina je obup. Jaz sem imela enkrat nek peeling-gel, pa sem dobila tak napad podkožnih mozoljev kot še nikoli v življenju, kar vsak dan se mi je nov naredil.  
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
jasnnna
Starost: 42Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 33Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2008 9:29
Povezava do prispevka
A kar cela linija?  Meni se pa zdi, da mi gel za umivanje naredi kožo nekako mehkejšo, ampak ga vseeno ne uporabljam vsak dan.
 
Zdej pa sploh ne vem...
0
Nazaj na vrh
catwomen
Starost: 122Pridružen: 16. okt 2008Prispevkov: 2182Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2008 9:59
Povezava do prispevka
Za začetek - DOBRO JUTRO!

 Jaz sem sicer tudi nova na forumu, ampak lahko povem iz lastnih izkušenj...Če sem te prav razumela imaš kremico vichy normaderm nočno, ne? Če si jo uporabljala ni čudno, da te je vse peklo, ker sem jo tudi jaz imela to in mi je po eno tedenski uporabi, kožo močno razdražilo, ko sem jo nanesla me je tudi fajn peklo in dobila sem rdeče flekce.....nato sem podarila to kremico prijateljici, ki ima ravno tako probleme s kožo in je bilo enako!
 Kar se tiče pa gela za umivanje, pa tudi mislim, sa sem ga uporabljala in sicer v osnovni šoli, ki pa ni bil kupljen zame, ampak za brata, ki je imel aknasto kožo...ker sem takark imela še lepo kožo, mi je odgovarjalo in koža ga je lepo prenašala....sedaj nevem kako bi se obneslo, ampak me tudi ne zanima! Tako in tako, pa za nobeno kožo niso dobri agresivni izdelki in je boljše če uporabljaš baby mila in še cenejše!
 
 Jaz sem napisala svoje znanje in izkušnje, kaj več ti bodo pa pomagale druge!
For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.

Audrey Hepburn
0
Nazaj na vrh
Holly
Starost: 40Pridružen: 4. avg 2008Prispevkov: 64Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2008 21:03
Povezava do prispevka
Živjo! Sama sicer nisem nikoli imela kakšnih velikih težav s kožo, je pa res da sem imela v puberteti kakšen izbruh mozoljev sem in tja, tudi podkožnih. Sem v tisti svoji mladostniški nevednosti dostikrat uporabljala kakšne zelo agresivne izdelke za "nego" obraza (če se temu lahko reče nega)... No z leti sem ugotovila, da so najboljši izdelki za nego kože čimblažji in brez alkohola, nikakor ne taki ki kožo izsušijo, ampak čimbolj vlažilni. Jaz recimo uporabljam kremo od Balee aqua beauty in tonik od Green line.
Je pa tudi možno, po moje, da imaš tako kožo zaradi hormonskih sprememb v nosečnosti in da bodo težave po rojstvu (oz. ko boš nehala dojiti) izginile.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 18. dec 2008 21:08
Povezava do prispevka
jasnnna je napisal/a
A kar cela linija?  Meni se pa zdi, da mi gel za umivanje naredi kožo nekako mehkejšo, ampak ga vseeno ne uporabljam vsak dan.


Čistilni gel je v redu, ostalo pa ne.

Sicer pa si preberi sledeče članke, da se razjasnijo osnove nege kože, pa bova potem skušali najti ustrezno nego:
Resnica o kozmetiki 1 in 2
Akne
Kisline
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
jasnnna
Starost: 42Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 33Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2008 11:22
Povezava do prispevka
OK, prebrala članke. Pa vseeno mi ne gre v glavo - suha koža + mozolji, akne... Kar je za suho kožo ok, za akne ni, in obratno...
 
Se pravi, da potrebujem AHA in (?) BHA, UV zaščito (ki je do zdej nikoli nisem imela, razen na morju), vlago + maščobe, nežna čistila.
 
Vse lepo in prav, samo kje to najdem? Mislim, kje najdem primerne sestavine? Sem si iz člankov skopirala, kaj kreme ne smejo in naj bi morale vsebovati. Od zdaj naprej bo ta list moj "plonkič" pri kupovanju kozmetike. Upam, da me prodajalke ne bodo grdo gledale...
 
Sem mislila, da bi si kupila olivno olje, pa me zanima, ali je to bolj mišljeno za nego ali čiščenje? Uf, koliko dela me še čaka...
0
Nazaj na vrh
jasnnna
Starost: 42Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 33Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2008 11:24
Povezava do prispevka
Holly moja koža je takšna od cca. 15 leta naprej, razen vmes, ko sem jemala KT Diane 35 je bilo nenormalno izboljšanje.
 
Že poprvi nosečnosti in po prvem porodu ni bilo nobenega izboljšanja, tako, da tega ne pričakujem niti sedaj... :-(
 
Aja - punce hvala vam za odgovore!
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2008 12:26
Povezava do prispevka
Zelo uporaben je Kozmetometer z ocenami izdelkov, najbolje tudi to malo pregledat. Sploh najbolje pregledat bolje ocenjene izdelke.
 
Pa na tem forumu o negi obraza je nešteto tem, se moraš kar lotit brat.
 
Olivno olje je mišljeno za nego, namesto kreme, ne za čiščenje.
 
Nič bat, še vsaki se je izboljšalo, le pravo nego bo treba začet izvajat.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2008 13:05
Povezava do prispevka
Jasnna, nič bat, ne bomo te vrgli v morje vseh sestavin in krem brez šnelkursa Big smile Sicer so ti lahko v pomoč številne teme na Negi obraza, ki jih lahko najdeš s pomočjo iskalnika, npr. Suha koža in akne.

O kremah z zaščito več v temi Kreme z zaščitnim faktorjem, predlogi za vlažilne kreme so v temi Vlažilna krema brez SPF, z AOK, predlogi za kreme za suho kožo so v temi Nega suhe kože, za mozolje oz. nečisto kožo pa je malo morje tem, npr. Mozolji - obraz, Problematična koža, Suha koža in mozoljčki ipd.

Zjutraj boš potrebovala nežen gel za umivanje (Scheller mineralni, kak Babylove ali BeautyBaby Waschgel Kopf bis Fuss ...), tonik (Green Line Lift Stimulative npr.), kremo z zaščitnim faktorjem (obvezno, vsak dan, če greš ven - pozimi bo faktor 20-25 zadostoval, poleti obvezno višji, ker nanesemo veliko premalo izdelka, da bi dobili faktor, ki naj bi ga krema pravzzaprav imela; pozimi bo tako zadostovala Clinique Superdefense, morda Estee Lauder DayWear, tudi Avene emulzija SPF 20, poleti pa Avene emulzija SPF 50). Avene najdeš samo v lekarnah.

Zvečer boš potrebovala gel (tudi mleko, če uporabljaš MU), tonik in ustrezen izdelek za nečiste predele (morda Differin?); za morebitne suhe predele  npr. Alverde oliva, če pa je koža kje izsušena (ali pa te po izdelku za mozoljčke zateguje) pa vlažilno kremo (Clinians zeleni ali roza gel, Garnier Fresh, Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel - gel, ne lotion).
0
Nazaj na vrh
catwomen
Starost: 122Pridružen: 16. okt 2008Prispevkov: 2182Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2008 14:23
Povezava do prispevka
LaiMing moram reči, da si to zelo lepo povedala....Lahko pa povem iz lastnih izkušenj, da sem imela tudi probleme z mozolji in se mi je koža lepo očitila! Uporabljam pa:
Avene emulzijo SPF 20 za čez dan (ne maši por, ne masti kože, cena 10 evrou)
Garnier Fresh (ko sem doma in zvečer)
Balea gel za umivenje, za občutljivo kožo

AHA in BHA izdelke ti bo pa mogoče katera druga svetovala, saj jaz ne uporablam tega...lahko pa bi...bi prav prišlo
For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.

Audrey Hepburn
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 19. dec 2008 19:26
Povezava do prispevka
Meni je Avene Diacneal čudovito pomagal, ko sem imela izjemno suho kožo okrog ust in hkrati podkožne mozolje, po katerih so dolgo ostajali temni fleki. Uporabljam jo nekaj tednov, pa mozoljev skoraj nimam več - mogoče se naredi kakšen, ki v kombinaciji s PC gelom kmalu izgine, Diacneal pa hitro odpravi nstajajoče fleke. Pri Diacneal mi je zelo všeč dejstvo, da mi že tako uboge kože, ki se je močno luščila, ni dodatno izsušil. Brez problemov sem lahko počakala nekaj minut, da se vpil in potem nadaljevala z običajno nego.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
jasnnna
Starost: 42Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 33Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2008 19:20
Povezava do prispevka
Zdravo!

Hvala vsem za odgovore - posebej tebi, Lai Ming! Kar nekaj časa sem prebila na kozmetometru in tuhtala... In se danes odpravila po nakupih.

Kupila sem Schellerjev mineralni gel (to je gel iz morskih alg, a ne? tako mi je vsak prodajalka povedala), Alverde mleko divje vrtnice, potem Garnier fresh tonik, in Alverde pflegecreme avokado (se vam ta zdi ok? Sem hotla olivno, pa sem po pomoti zagrabila avocado, ker je olivna imela strgano škatlico) .

V planu imam še Avene emulzijo in Avene diacneal.

Imam vse, oz. kaj še rabim? Ali kaj od tega ne ustreza? Pa še nekaj - koliko časa rabi kozmetika, da začne kazati svoje učinke? Se mi zdi, da sem enkrat čula, da 4 mesece v povprečju - odvisno od tipa kože. Zato sem do sedaj vedno tako dolgo uporabljala kozmetiko, da sem jo skoraj vedno v celoti uporabila... Je to res, ali ne?

Hvala vsem še enkrat!

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Suha, tanka, aknasta koža
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.