Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Študijska problematika (vpisi, prepisi, diplomanti ipd)

mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2012 10:37
Povezava do prispevka
Sem odprla kar novo temo... in jo nekako označila malo bolj na široko...

Imam težavo in bi nujno rabila odgovor in pojasnilo.... Včeraj nikakor nisem imela časa.... danes pa seveda je četrtek in na ministrstvu ni uradnih ur... iz štud. svetovalnice čakam že precej dolgo na odgovor... center za vpis nima nič s tem... za klicat na kar nek referat pa nimam še "jajc"... tako, da poskusim še tukaj ...

Prijavila sem se na študij diplomantov. Iz enega faksa (FF) me vabijo že jutri na vpis (pa še piše, da če ne morem, naj pošljem koga drugega)... bolj kot pa na FF si želim na drug faks, na katerem naj bi izvedeli, če smo sprejeti šele po 20.10...
Zdaj seveda ne vem kaj naj... A morda, katera ve kakšne so moje možnosti ali je bila v podobni situaciji?
Ne bi rada izgubila možnosti vpisa na FF (status), bi pa raje in res študirala na drugem faksu... A veste, če se je možno vpisati na FF in se eventuelno v primeru sprejema na drugi faks vpisat na ta drugi faks in se izpisat iz FF.ja?

Na FF.ju so na referatu zelo nestrpne ponavadi in ne morem jih kar vprašat, če lahko počakajo...

Kakšen nasvet?
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 27. sep 2012 13:16
Povezava do prispevka
kljub nestrpnim referentkam poklic na faks in vprasaj ce lahko vpis odlozis zaradi objektivnih razlogov. ce ti butne dol slusalko se osebno zglasi tm in razlozi situacijo. pa se kako dokazilo mej zraven. 
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2012 23:03
Povezava do prispevka
Eh...ja... ma na FF to res ne bi bilo mogoče... ga poznam že 7 let... sploh pa oni niso krivi (enkrat toliko), ampak drugi faks... samo itak za študij diplomantov ni nekih pravil oz. terminov za odgovore... Sem pa zato od danes naprej brucka na FF Smile Jaoooo prav butasto sem se počutila danes na vpisu med vsemi unimi mladimi piščanci Smile Jaz pa ko ena nona...
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Kikii21
Starost: 31Pridružen: 7. apr 2012Prispevkov: 6Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2014 15:58
Povezava do prispevka

Hoj! Letos obiskujem 2. letnik fakultete za upravo, ki pa mi ne gre, niti ta smer študija mi ne odgovarja preveč. Rada bi se prepisala na biotehniško fakulteto. Glede na to, da sta to dve čisto različni smeri, mislite, da bi mi vseeno priznali kakšen predmet (matematika, trženje)? Na koga se je najbolje obrniti za odgovor na to vprašanje?
Štipendijo sem dobivala v prvem letniku in v drugem, kaj se zgodi z njo, če ne naredim drugega letnika, in se naslednje leto namesto še enkrat v drugi letnik vpišem na drugi faks? Jo morem vračati ali je pač prvi in drugi letnik na drugem faksu ne dobivam? 
Upam da mi kdo lahko pomaga.. in da nisem zakomplicirala vsega smiley

0
Nazaj na vrh
disketa
Starost: 33Pridružen: 15. nov 2012Prispevkov: 561Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2014 16:30
Povezava do prispevka

Za priznanje predmetov bo najbolje, da obiščeš referat na novem faksu.
Štipendijo pa boš morala definitivno vrniti, če letnika ne opraviš in se prepišeš.

0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 32Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2014 17:51
Povezava do prispevka

Hoj,

za vprašanja, kaj ti bodo priznali na faksu, na katerega se prepišeš, lahko povprašaš na njihovem referatu (najdi mail na spletni strani), ampak ti bodo po vsej verjetnosti povedali, da se najprej prepiši, oddaj prošjo za priznanje predmetov in šele potem boš izvedela. Ker more omenjeno potrditi fakultetna komisija, ki se malo bolj poglobi v to, kaj so tvoji predmeti obsegali in koliko kreditnih točk so vredni, ti dejansko ne more nihče povedati bolj podrobno, kaj ti bodo priznali in česa ne.

S štipendijo je tako (če imaš Zoisovo, mislim pa, da je za republiško enako), če ponavljaš, ti štipendijo "zamrznejo" za ponavljano leto, se pravi, je takrat ne prejemaš. Ko si spet redna študentka in izpolnjuješ pogoje (povprečje ...), ponovno začneš prejemati štipendijo. Vkolikor ne dokončaš študijskega programa, na katerem prejemaš štipendijo, moraš štipendijo v celoti vrniti (slednje velja za Zoisovo, za republiško pa nisem prepričana). Se pravi, če programa na dokončaš in se prepišeš, štipendijo vračaš.

Moje mnenje o tvojih težavah je tako. Če te uprava na zanima zdaj, te tudi čez nekaj let ne bo nič bolj zanimala. Na žalost si zgrešila faks, kar se zgodi veliko študentom. Prepiši se čimprej. Sploh ne razmišljaj o štipendijah in sotalem (okej, razen, če je štipendija res tvoj glavni vir dohodka in brez nje resnično ne moreš študirati). Če pa obstaja kak drug način (ti lahko finančno pomagajo starši, si pripravljena delati kot študent), pa se takoj prepiši. Ni lahko celo življenje početi nekaj, kar se ti ne dopade, poleg tega tvoj študij državo stane kar velike denarce in nima smisla, da diplomiraš iz nečesa, kar potem sploh ne boš opravljala, ker te ne veseli. Ne razmišljaj preveč in se prepiši! Smile 1

0
Nazaj na vrh
Kikii21
Starost: 31Pridružen: 7. apr 2012Prispevkov: 6Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2014 23:45
Povezava do prispevka

Imam republiško štipendijo. Se pravi, da morem, če se prepišem vračati štipendijo za oba letnika, 1. in 2. ? Ker sem v obeh letnikih prejemala štipendijo, samo, da sem prvega naredila, drugega pa dvomim da bom. 
Faks sem res totalno zgrešila. Seveda, če bi se dalo, bi se takoj prepisala in se učila o stvareh, ki me dejansko zanimajo, in mislim, da bi se to poznalo tudi na ocenah. Ampak, to vračanje štipendije je zame velika ovira, ker je res moj glavni vir dohodka in si ne morem predstavljati, da bi bila brez nje. Doma mi žal ne morejo pomagati pri tem, ker so moji starši žal finančno zelo na slabem in jih nočem obremnjevati še s tem. Če se bom za 100% odločila, da se naslednje leto prepišem, pa grem sigurno delat.
Drugače pa res hvala za obširen odgovor in nasvete! So mi dosti pomagali pri odločitvi smiley

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Študijska problematika (vpisi, prepisi, diplomanti ipd)
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.