temperature že pretople, da bi virus lahko preživel. Drugo zimo pa
pomojem temu skoraj ne uidemo, vsaj glede na to, kako velik je bil
"napredek" to zimo

pa izgine tako hitro kot se je pojavil. tudi španska gripa ni trajala
20 let. Mislite tudi na to, da imamo sedaj dosti bolj razvito
zdravstvo.
ostale živalske izdelke toplotno obdelaš. Tam sicer uničiš virus, ki pa
lahko ostane na nožu, rokah, ki jih mimogrede zanese do ust, dilci za
rezanje ...veterinarsko
pregledano meso ni sporno, torej se ni za bati, da bi virus ostal na
nožu. Pri večjih rejcih (pertunina ptuj) piščanci celo
svoje življenje preživijo zaprti v rejnicah, da ne omenjam tega, da jih
veterinarji pregledujejo. Zato ni bojazni, da bi se okužili na ta način.
se zdi stvar precej resna, čeprav vsak misli, da se to njemu ne more
zgoditi. Vsak je lahko prvi. Če lahko strokovanjaki potrdijo, da bo
virus pod navedenimi pogoji gotovo mutiral v lažje prenosljivo obliko,
potem nekoč tudi bo. tudi
navadna gripa stalno mutira v težje oblike. Največ kar lahko sedaj
naredimo je, da ne podležemo paniki, ki jo delajo mediji. Da o mrtvih
pticah poročamo veterinarju in da pazimo na naše ljubljenčke.