Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Škodljivost krem za zrelo kožo?

sweetDesertRose
Starost: 44Pridružen: 25. sep 2007Prispevkov: 37Kraj: gorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2007 11:11
Povezava do prispevka
Lepo pozdravljene! Že več let opažam, da moji koži zelo prijajo razne anti-age kreme za obraz. V zadnjem času sem odkrila (s testerjem) še tisto od Afrodite karotin +50 in mi je super, zato premišljujem o nakupu. Spomnim se pa, da sem lani v Nami kupovala neko anti-age kremico in da mi jo je prodajalka skorajda spulila iz rok, kaj se grem, da uničujem mlado kožo, da mi bo škodovalo. kaj VE mislite? Res škoduje?

 P.S.: Drugače imam kar lepo mešano kožo, z mozolji nisem prav nikoli imela težav, če prav se po T-coni se rahlo svetim. Od kar imam otroka, mu na dan naklonim na stotine smehljajev, grimas..in se mi potem na tistih mestih začasno naredijo smejalne gubice, ki pa izginejo, ko se zresnim
0
Nazaj na vrh
Lena
Starost: 122Pridružen: 6. jul 2004Prispevkov: 3778Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2007 11:58
Povezava do prispevka
Pozdravljena SveetDesertRose.
Predlagam ti, da se ne oziraš na prodajalke, ampak da uporabljaš kozmetiko, ki je sestavinsko dobra in primerna za tvojo kožo. Kreme za zrelo kožo niso noben bavbav, ampak so običajno samo bolj mastne in imajo mogoče več antioksidantov. Seveda pa tudi to ni obvezno, zato ti predlagam, da si prebereš Tanjin članek Resnica o kozmetiki, da ti bo lažje pri izbiri kreme za svojo kožo. Veliko pa si lahko pomagaš tudi s kozmetometrom, kjer boš našla ocene in mnenja ostalih uporabnic.
Pozdravček, Lena

http://lena1.moj-album.com/
0
Nazaj na vrh
sweetDesertRose
Starost: 44Pridružen: 25. sep 2007Prispevkov: 37Kraj: gorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2007 12:27
Povezava do prispevka
Veš Lena, saj jaz sem redna bralka Kozmetometra, pa tudi Tanjin članek sem že prebrala in ker mi je bil tako všeč, sem link tudi forwardirala kolegicam. Pač kozmetika je ena od mojih ljubezni in vsako noč pred spanjem brskljam za koristnimi informacijami. Res pa je, da se vedno, ko si nanesem take mastne kreme, spomnim na tisto prodajalko (staro cca 50 let), ki je nagnala tak pomp okrog tega, kako si škodujem. In dobim kar cmok v grlu ...
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2007 12:38
Povezava do prispevka
Najbolj važno: nikoli ne poslušaj prodajalk!
 
Vedno glej le sestavine. Ker one o tem nimajo pojma, samo reklamo znajo na pamet. Kar je najslabše.
 
Drugič jo vprašaj katera sestavina v kremi ti lahko škoduje, jo bo kar neslo stran.
0
Nazaj na vrh
karmen_j
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2005Prispevkov: 491Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. dec 2007 12:40
Povezava do prispevka
glede na to, da je, kot praviš, kozmetika tvoja ljubezen, verjetno veš, da je takle "pomp", ki ga zganja prodajalka ob kremah  za "zrelo kožo", čisto odveč. Jaz bi ji povedala, da do sedaj s tem na svoji koži nisem utrpela nobene škode s takšnimi kremami.  Običajno prodajalke niso ravno pravi naslov, seveda so tudi izjeme, da ne bo pomote, za svetovanje o primernosti krem. Jaz imam suho in občutljivo kožo in mi je prodajalka pred kratim hotela prodati kremo za mastno kožo. Najprej sem pomislila, da se svetim in da zato takšno prepričevanje. Ampak to ni bilo to, je pač vztrajala, da je bolje, da vzamem kremo za mastno kožo, ker je kao bolj hranljiva. Ko sem preverila sestavine, bi bila sicer kremica super za normalno kožo, v nobnem primeru pa za suho. Tako, da bi kupila mačka v žaklju. Toliko o strokovnosti nekaterih prodajalk.
SveetDesertRose, če ti krema za "zrelo kožo" odgovarja, škoduje sigurno ne, ker je običajno bogata z antioksidanti, mogoče moti le če je preč mastna, jo kar mirno uporabljaj. Ne bo nobene škode.
 
Lp. Karmen
0
Nazaj na vrh
offo
Starost: 122Pridružen: 30. jan 2007Prispevkov: 2298Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. dec 2007 16:22
Povezava do prispevka
sweetDesertRose je napisal/aŽe več let opažam, da moji koži zelo prijajo razne anti-age kreme za obraz. V zadnjem času sem odkrila (s testerjem) še tisto od Afrodite karotin +50 in mi je super, zato premišljujem o nakupu.


SweetDesertRose, po navadi (pa seveda ne vedno) so anti-aging kreme (zanimivo) celo boljše sestave kot kreme namenjene "osnovni" negi (ja, tako jih imenujejo kozmetični mogotci). Če ti krema odgovarja in so sestavine dobre, kar pogumno v nakup.
Je pa ravno vprašanje, ki si ga postavila, z mojega vidika izjemno pomembno, saj še vedno veliko ljudi verjame, da se bo mlada koža prehitro navadila na "anti-aging sestavine" in morda potem, ko bodo starejši, krema ne bo več prijela... Al kaj že...

sweetDesertRose je napisal/aOd kar imam otroka, mu na dan naklonim na stotine smehljajev,
grimas..in se mi potem na tistih mestih začasno naredijo smejalne
gubice, ki pa izginejo, ko se zresnim.

SweetDesertRose, kar "pogumno" se smej otroku in naj vas razveseljuje; če bo dejansko zaradi tega ostala/nastala kakšna guba, pa tudi nič ne de.
Nazadnje urejeno 30. dec 2007 22:36; skupaj popravljeno 1 krat
"I don't think, I just walk." (Paris Hilton)
"Če ti, povem po pravici, sploh ne vem kaj bi in kok bi kej mazal." (neznani avtor)
0
Nazaj na vrh
Daemia
Starost: 37Pridružen: 19. avg 2007Prispevkov: 1603Kraj: LAStatus:Offline
Objavljeno: 27. dec 2007 21:28
Povezava do prispevka
Sedaj pa se moja štorija.....sem bila v drogeriji Leclerc in kupila nekaj izdelkov od Essence in ko placam mi prodajalka da testercek kreme,ki je namenjena negi "starejse koze". In mi rece: Tole je pa se kremica za tvojo mamico...Jaz pa se hecam in recem: Bom jo kar jaz zvecer preizkusila. Zenska me zacudeno pogleda in rece...zakaj bi pa ti svojo kozo unicevala???!!!

Mislim cista groza
LP, Mateja
Under the bridge downtown
Is where I drew some blood
Under the bridge downtown
I could not get enough
Under the bridge downtown
Forgot about my love
Under the bridge downtown
I gave my life away
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2007 17:31
Povezava do prispevka

Seveda so kreme za zrelo kožo mladi kožo zelo škodljive. Vsebujejo namreč antioksidante in podobne koži koristne stvari, ki jo ohranjajo mladostno, zdravo in prožno. Raje počakajte na poškodbe, gube ipd., boste potem začele, ko ne bo več nič pomagalo in boste šle raje k plastičnim kirurgom.

In zato tudi ne pretiravajte s svežim sadjem in zelenjavo, ker si škodujete, saj vam lahko ko boste starejše ne bo več koristila - vsebuje namreč tudi zdravju koristne snovi.

Pa še resno, da ne bo koga kap.

Alena je napisal/a

Najbolj važno: nikoli ne poslušaj prodajalk!
 
Drugič jo vprašaj katera sestavina v kremi ti lahko škoduje, jo bo kar neslo stran.
 
Amen.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Anja Kocbek
Starost: n/aPridružen: 5. mar 2017Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2017 12:43
Povezava do prispevka

drage moje dame,

minilo je veliko let od probanja ali uporabljanja kremic  za zrelo kožo. verjetno ste še vedno zelo mlade. sem starejša, imam izkušnje, imajo jih tudi prodajalke saj se šolajo v tej smeri. takole bom rekla, nikar ne uporabljajte mlade punce in ženske kremic za zrelo kožo, mlada koža je lepa, sveža, nikakor ne potrebuje težkih krem. res je, da če se koža navadi na njih, kaj boste uporabljale ko boste starejše, nič več ne bo pomagala. mladi koži škodujejo take kreme. ne razumem take nevednosti in da se nikomur nič ne verjame. vse ob svojem času, kajne. tako kot so oblačila namenjena mladim puncam, jih boste nosile, ali boste posegale po stvareh za zrele ženske, nikakor kajne. nisem fauš lahko uporabljate karkoli hočete, ampak res kreme za zrelo kožo niso primerne in namenjene mladim puncam. lahko da bo katera trgovka mogoče ponudila, to zato da bi prodala. zakaj ne bi uporabljale kremic za mlado kožo, veliko jih je na tržišču in zelo dobre so, polne vitaminov, vlage, antioksidantov in ne vem čega še. meni se zdi smešno da bi mama in hčera uporabljali isto kremo, to je za zrelo kožo. nikakor. toliko v razmislek. je pa tudi tako, da vse kar piše na kremah, kako odganjajo gube seveda ne drži, ker potem nobena ne bi imela gug, kajne.

pa lepo uživajte v izdelkih primerni za vsak tip in starost kože. srečno.smiley

0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2017 7:35
Povezava do prispevka

Mislim, da je vsem tukaj jasno, da se gledajo sestavine in ne definicija let na škatli. Tudi napisi na škatlah zavajajo Wink Ne vedno, dostikrat pa.

Glede cunj-to kako se človek občai in ima frizuro je popolnoma odvisno od osebnosti in stila-leta tu sploh ne igrajo vloge. Razen, da zelo starim ženskam, dolgi lasje ne pašejo. 

Zdaj pa h konkretnim zadevem. Katera sestavina, sestavine v kremi za zrelo kožo škoduje? In kaj bi naj kozmetika na zreli koži pomagala? Načeloma, so kreme za zrelo kožo bolj hranljive v smislu AOK, maščobe. Pravzaprav škode ne more narediti. AOKji pa prevereno v kremah in kozmetiki nimajo takega učinka, kakor AOK v prehrani. So pa navadno res dražje, to pa škodi denarnici. Gubice-genetika in pa nega PREDNO nastanejo...Ko so že tu, se pač ne da pomagat, razen z liftingom in živčnim plinom ala botoks.

Mlada koža ni nujno lepa-še niste videli mozoljaste, aknaste 11 letnice?

Čim imaš kožo, ki ni normalna, čista. Ampak imaš nagnjeno k nečistočam...Je na tržišču primernih krem za na prste ene roke preštet. Še to ne :/

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Škodljivost krem za zrelo kožo?
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo