Mene pa zanima, kako je z obstojnostjo vitaminov in ostalih antioksidantov, glede na to, da v kozmetiki mnogi niso preveč obstojni, če niso primerno obdelani ali shranjeni (torej v zraku in svetlobi nedostopni embalaži).
Če npr. naredim zeleni čaj v kovinski posodi (tiste srebrne, ki so že nekaj časa full in), ali se antioksidanti uničijo? Ali če zmešaš s kovinsko žlico? Ker sem že večkrat zasledila, da naj se npr. solata (in ostala zelenjava in sadje) ne bi "rezala" na kose z nožem, ker ob stiku antioksidantov s kovino le-ti propadejo.
Zato me zanima, ali je moj zeleni čas sploh kaj antioksidanten? Če del antioksidantov propade - koliko? Enako s sokovi, sadjem, zelenjavo, ki pridejo v stik s kovino (posoda, pribor..)?
Pa vit. C v prahu - koliko je sploh sam po sebi aktiven (v embalaži), koliko, ko ga zmešaš v čaj (ne prevroč, seveda), koliko časa je obstojen v hrani (in pijači)?
Upam, da se kateri kaj sanja o tem.