Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

(Neodvisno) finančno svetovanje

ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2015 14:07
Povezava do prispevka

Živjo,

obračam se na tiste med vami, ki ste srednjih let in imate preskrbljeno lastno eksistenco; t.j. niste več (v največji meri) odvisne od staršev. Ali ima katera konkretno izkušnjo s finančnim svetovanjem? Malo guglam, ampak je minimalno izkušenj iz prve roke.

Nekatere banke imajo brezplačne svetovalnice, obstajajo pa tudi podjetja, ki se samo s tem profesionalno komercialno ukvarjajo. Ampak h komu in kako, da ti ne bo samo kradel časa z reklamiranjem tistega, od česar dobi najvišjo provizijo? (Zanimam se pa zase, da bi si optimizirali družinske finance in uredili zavarovanje za primer, če se komu kaj zgodi. Saj ne vem, če to res rabim, ampak zunanje mnenje nekoga, ki je res podkovan in se vsak dan s tem ukvarja, bi mi prav prišlo in se mi ne zdi slaba naložba.)

0
Nazaj na vrh
catwomen
Starost: 122Pridružen: 16. okt 2008Prispevkov: 2182Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. mar 2016 20:24
Povezava do prispevka

ana25, če želiš neodvisno svetovanje za svoje osebne finance, je svetovalec na banki slab naslov, ker je odvisem. To pomeni, da ima vsaka banka sklenjene pogodbe z določenimi zavarovalnicami in družbami za upravljanje. Torej, ti ne more svetovati etično, ker je zavezan k tem podjetjem in ti lahko ponudi samo tisto kar ima na voljo. Torej zelo malo. Kako boš ti zadovoljna z rešitvijo pa mislim, da že veš.

Priporočala bi ti, da se obrneš na neodvisno posredniško hišo, ki pa jih je pri nas v slo kar nekaj. Nažalost pa je zadeva spet ne ravno pametna za tvoje naložbe in rešitve, ker tudi slednja (seveda določene, ne pa vse) delujejo pogostokrat neetično.

Kar se pa tiče tvojih naložb, ki ti trenutno delajo slabo pa je zaradi padca na borzi, ki se je zgodilo takoj po novem letu zaradi Kitajske. In pa tudi teroristični napadi, ki so vse bolj pogostejši, ravno tako vplivajo. Je pa trenutno najslabši možni čas za odkup.

Srečno smiley

For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.

Audrey Hepburn
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
(Neodvisno) finančno svetovanje
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.