Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nega kože po prenehanju jemanja KT

teatime
Starost: 35Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1268Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2010 12:41
Povezava do prispevka
Živjo!

Sem natančno preštudirala vse članke, prebrala veliko postov in našla kar nekaj uporabnih nasvetov, ampak se še vedno počutim nekako "zgubljeno" v poplavi informacij, zato bi vas prosila za par mnenj. Sem poskušala z iskanjem, ampak nisem uspela najti kakšne podobne teme, tako da se opravičujem, če že obstaja.

Moja koža je precej občutljiva, z dokaj mastnim t predelom (na nosu tudi zelo razširjene pore in tu in tam kakšen ogrc), lica pa so na otip mehka, niso mastna, pozimi se mi po daljšem tuširanju po njih spustijo rdeči madeži, ki sčasoma izginejo, poleti nimam takšnih težav. Mozoljev skoraj da nimam, ampak je res, da sem 4 leta neprekinjeno jemala Diane, s katerimi bom zdaj prenehala (jutri bo moj prvi dan brez). Nasplošno v tem času s kožo nisem imela posebnih težav (čeprav mogoče ne zgleda tako po opisu), pravzaprav sem kar velikokrat dobivala pohvale, celo primerjave z dojenčkovo ritko :). Zato bi se rada čimbolj pripravila na izbruh, ki bo sledil (pred začetkom jemanja kt sicer nisem bila aknasta, vendar sem imela nekaj več mozoljev). Tu pa nastopi moj problem, ker nekako padem v temo. Vem, da potrebujem primeren čistilni gel (ali peno) in tonik. Za kremo nisem povsem prepričana, saj nevem kaj naj pričakujem od kože (najverjetneje da se bo v celoti bolj zmastila?). Potem so tu še razširjene pore na nosu, ki spet potrebujejo svojo nego..

Torej nakratko - izgubljena sem. Nerada nakupujem impulzivno, sploh ko je govora o negovalni kozmetiki, zato bi se rada dobro pozanimala, kateri izdelki za nego obraza bi bili najprimernejše zame. Kakšni dobri nasveti? Vsak odgovor mi bo prišel prav :).
Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
deklica
Starost: 54Pridružen: 29. apr 2006Prispevkov: 543Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2010 13:08
Povezava do prispevka
Tudi sama sem prenehala z jemanjem Diane (po dveh letih) in je sedaj en mesec in koža se ni bistveno poslabšala (še). Sem pa imela z aknami probleme že pred jemanjem in jih imam tudi sedaj.
Nege nisem spremenila, probam pa uporabljati nežne izdelke.
Trenutno uporabljam Schellerjev gel z granatnim jabolkom (ki ima certifikat BDIH in mi nasplošno ustreza, ker lepo očisti in ne izsušuje), potem sledi tonik Garnier Soft (in občasno Lushev Tea tree, ker je antibakterijski) in pa jojobino olje (in takrat ko se mi zdi Avonova Anew krema z glikolno, ki pa je nimajo več). Mogoče bi ti pomagalo, če bi zvečer vsak drugi dan recimo uporabljala kakšen izdelke s kislinami.
Upam, da sem kaj pomagala.
0
Nazaj na vrh
Maisie
Starost: n/aPridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 807Kraj: Planet ZemljaStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2010 13:15
Povezava do prispevka
Pozdravljena na forumu.
 
Čestitke za pogumno prenehanje z kontracepcijskimi tabletami. Jaz še ta pogum zbiram, ker me skrbi ravno kakšen izbruh na koži. Moja koža , pa je dokaj podobna tvoji.
 
Torej, če si prebrala vse članke, si zasledila, da čistimo vsako kožo s čim bolj nežnimi čistili. ( glej članek Resnica o kozmetiki 2 del, zaključni del in članek o čiščenju kože). Navedeno imaš katere sestavine se v čistilih izogibaj. Drugače pa preveri na kozmetometru, ocene razvrsti tako, da bo izdelek z največ ocenami na vrhu, in tako boš dobila izdelke, ki so med nami najbolj uporabljeni.
 
Kako se bo odzvala tvoja koža, ne moreš vedet. Vsaka koža se odzove različno. Glede na to, da navajaš, da pred jemanjem nisi imela problemov s kožo, skoraj dvomim, da bi bila reakcija lahko ne vem kako huda.
 
Jaz bi na tvojem mestu nadajevala z običajno nego, kakršne je tvoja koža navajena, kakršna ji ustreza. (glede na to da nimaš problemov) Kasneje boš pa videla kako se bo vse skupaj začelo spreminjat. V kolikor se ti bo koža zmastila in dobila kakšne nepravilnosti poseži po salicilni (Glej članek Alfa in Beta Hidroksi kisline).
Če boš svojo nego drastično spremenila sedaj, na koncu, ob morebitnem izbruhu, ne boš vedela kaj je pravzaprav vzrok za to. Kakšen nov izdelek ali tablete.
 
Vsekakor pa se skušaj čim bolj izognit komedogenih sestavin v izdelki. (naštete imaš v članku Resnica o kozmetiki ) Koži dovajaj vlago, antioksidante. Sproti boš pa videla, kaj bo koža od tebe zahtevala. Ne pozabi pa na UV zaščito.
 
Ne pozabi pa tudi na pravilno prehrano, gibanje in zdrav način življenja. To je eden izmed ključev do lepe in zdrave kože.
 
 
"Iskanje odličnosti pomeni, da poskušamo dati vse od sebe pri vsem, česar se lotimo."
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2010 13:36
Povezava do prispevka
Teatime, ker taka tema že obstaja, sem tvoje in ostala sporočila preselila tja, da se teme ne podvajajo, pa tam nadaljujmo (pa seveda si jo tudi preberi).
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nega kože po prenehanju jemanja KT
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.