Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kozmetika Fitocose

Pojdi na stran 1 , 2
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. okt 2008 14:53
Povezava do prispevka
Me zanima, če katera pozna. Imajo en kup izdelkov z AHA in BHA in antioksidanti, cene so povprečne, linija pa baje precej biološka.
Sama preizkusila še nisem ničesar ker moram porabiti prej to kar imam doma.
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. okt 2008 19:24
Povezava do prispevka
Nič?
 
A bi bilo kaj narobe, če napišem imena in sestavine nekaterih krem in prosim za nasvet?
Ali moram pod temo sestavine?
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. okt 2008 21:05
Povezava do prispevka
Jaz je žal ne poznam. Lahko napišeš kar tukaj Smile
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. okt 2008 15:45
Povezava do prispevka
No, na primer tale vlažilna krema, ki naj bi bila primerna za občutljivo, alergeno (reaktivno) kožo:
 
Aqua-Aloe barbadensis gel*-Caprylic capric triglyceride-Butyrospermum parkji butter*-Helianthus annuus seed oil*-Glycerin( vegetale) -Cetearyl alcohol-Glyceryl stearate citrate-Sodium stearoyl lactylate-Squalane ( da olio di oliva) -Sodium Pca-*-Shorea stenoptera butter-Ceramides-Sodium Hyaluronate-Capryloyl glycine-Xantham gum-Allantoin-Panthenol-Tocopherol-Citric acid-Ascorbyl palmitate-Lecithin-Potassium sorbate (* da agricoltura biologica)
Certificato di conformità: Codice verde - Fitocose
99,8% di ingredienti di origine naturale e di derivazione naturale
29% di ingredienti da produzione agricola biologica certificata
 
 
Ali pa tale brufocrema, krema, ki naj bi bila primerna za kožo, nagnjeno k mozoljem in črnim pikam:

Aqua-Aloe barbadensis gel*-Salix alba bark extract*-Squalane ( da olio di oliva) -Cetearyl alcohol-Salicylic acid-Glycerin-Cetearyl glucoside-Potassium cetyl phosphate-Glycyrrhetinic acid  ( dalla radice di liquirizia) -Xanthan gum-Tocopherol-Lecithin-Ascorbyl palmitate-Citric acid-Capryloyl glycine . *da agricoltura biologica

Ali pa ta gel, ki naj bi pomagal pri odprtih porah:
 
Aqua-Aloe barbadensis gel*-Lavandula angustifolia water*-Hamamelis virginiana extract*-Lipoic acid-Salix alba extract*-Sodium PCA-Sodium hyaluronate-Sodium lactate-Salicylic acid-Lactic acid-Allantoin-Panthenol-Xanthan gum-Glycyl glycine-Benzoic acid-Dehydroacetic acid-Phenoxyethanol  
(*da agricoltura biologica)
 
 
oz. krema:

Aqua-Aloe barbadensis gel*-Lavandula angustifolia water*-Cetearyl Alcohol-Cetearyl glucoside-Squalane -Hamamelis virginiana extract*-Salix alba extract*-* -Lipoic acid-Sodium lactate-Lactic acid-Xathan gum-Ascorbyl palmitate -Silica-Salicylic acid-Allantoin-Ethylexyl glycerin-Glycyl glycine-Lavandula angustifolia oil*-Potassium sorbate-Potassium cetyl phosphate-Profumo      *da agricoltura biologica     

 

Še kar nekaj njihovih proizvodov bi me zanimalo ampak zaenkrat tile, potem pa naprej, če bo kdo tako prijazen.

So pa vsi dostopni s sestavinami skupaj na njihovi domači strani.

Prosim, če pišeš vse v en post, imaš funkcijo spremeni za dodajat. Da ni zaporednih postov. Hvala. Moderatorka Alena.

 
 
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. okt 2008 12:52
Povezava do prispevka
Toliko pogledov pa nobenega komentarja...  se res nobeni ne da?
Koneckoncev bi lahko bila zanimiva za širši krog uporabnic foruma. Cenovno je kozmetika zelo dostopna. Če je kvalitetna, bi bila lahko alternativa marsičemu.
0
Nazaj na vrh
BS
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2008Prispevkov: 107Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2008 8:49
Povezava do prispevka
Kje pa lahko kupiš to kozmetiko - preko spleta?
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2008 18:39
Povezava do prispevka
Ja, preko spleta in osebno pri njih.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2008 18:59
Povezava do prispevka
Galaksija je napisal/a
Toliko pogledov pa nobenega komentarja...  se res nobeni ne da?


Najbrž nobena ne pozna.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2008 19:02
Povezava do prispevka
To vem.
Ampak lahko bi jo pa spoznale.
0
Nazaj na vrh
mecajek
Starost: n/aPridružen: 6. dec 2005Prispevkov: 618Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. jan 2009 21:20
Povezava do prispevka
Galaksija, poročaj o svojih izkušnjah prosim.
0
Nazaj na vrh
pamella
Starost: 31Pridružen: 1. avg 2007Prispevkov: 142Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 12:32
Povezava do prispevka
Kakšne so pa kaj cene? Kje pa kupiš osebno pri njih, imajo kakšno trgovino?


Salicylic acid - kaj je ta sestavina?
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 15:32
Povezava do prispevka
^ Salicilna kislina, za zdravljenje nečiste kože.
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 15:51
Povezava do prispevka

Preizkusila sem kar nekaj proizvodov, nad dvema sem navdušena in se jima ne nameravam več odpovedat, za ostale lahko rečem, da mi škode niso naredili kar je tudi nekaj vredno. 

Prvi izdelek je No pori gel, ki je predviden bolj kot serum za pod kremo ampak meni je fajn kot dnevni gel. Gel je na oko nič kaj prijetne barve, rjavo zelene, vonj precej zeliščen in neprijeten, verjamem, da bi lahko bil marsikomu precej zoprn. V kožo se takoj vpije in ne pušča nobenega filma. Meni deluje zelo vlažilno, ni pa hranilen v smislu masten tako da verjamem, da je za marsikoga potem potrebna krema. No, meni ni, ker sem prav tak proizvod iskala že veliko časa in je zame edinstven. Por mi sicer ni zaprl, sem pa s kožo zelo zadovoljna. Sestavine sem že zapisala zgoraj.

Kreme sem preizkusila v obliki testerjev, niso komedogene, sicer bi moja koža takoj reagirala, so pa za mojo kožo preveč hranilne. Tista z vrtnico (rosa rubiginosa) diši fenomenalno, ostale nimajo vonja. Vse kreme, ki sem jih preizkusila, imajo prve tri sestavine enake, in sicer voda, gel aloe vere in squalane (pridobljen iz olivnega olja), naslednje štiri sestavine pa so spet enake vendar v različnem vrstnem redu (kasneje se sestavine precej diferencirajo) tako da se meni zdijo kreme precej podobne.

Drugi izdelek, brez katerega ne morem več, je brufokrema, BHA krema s kislinami, ki jo uporabljam  zvečer. Namažem jo malo bolj na debelo in pustim, da se vpije. Izginile so mi podkožne bulice, koža je bolj enakomerne barve. Krema mi deluje zelo hranilno, koža je zjutraj "polna" zato mi je tudi zgornji gel zjutraj več kot dovolj. Tudi sestavine te kreme so omenjene v zgornjem sporočilu.

Schellerjev gel, ki je kožo preveč izsušil, sem nadomestila z njihovimi čistilnimi izdelki. Doma imam mleko s propolisom, mleko z azulenom in gel z azulenom. Vsi trije opravljajo dobro svojo nalogo, mleko očisti tudi make up, gel pa ne in je preveč tekoč. Po spiranju z vodo na koži ostane film, v smislu, da nimaš tistega občutka popolne razmaščenosti kot z Schellerjevim gelom, zato kožo dodatno prevlečem z vlažno mikrokrpico, ker mi je občutek popolne čistoče kože všeč. Nameravam pa prezkusit še ostale izdelke za čiščenje.

V obliki testerja sem preizkusila tudi glineno masko in piling z mandljevimi luščinami. Maska je fajn in sem jo naročila. Nima pa tistega klasičnega vpojnega učinka gline, tudi se ne strdi kot klasična glina, se mi zdi bolj hranilna, piling je pa kar grob tako da ga nisem naročila. Maska (Aqua-Kaolin-Aloe barbadensis gel*-Caprylic capric triglyceride-Lavandula angustifolia extract*-Glycerin-Helianthus annuus seed oil*-Cetearyl Alcohol-Cetearyl glucoside-*-Propolis cera*-Silica-Xanthan gum-Lecithin-Tocopherol-Citric acid-Alcohol*-Ascorbyl palmitate-Phenoxyethanol-Benzoic acid -Dehydroacetic acid -Lavandula angustifolia oil*-Linalool

Piling (Aqua- Aloe barbadensis gel*-Helianthus annuus seed oil*-Cetearyl alcohol-Glycerin*-Glyceryl Stearate-Prunus amygdalus fruit powder-Caprylic capric triglyceride-Sodium stearoyl lactylate-Glyceryl stearate citrate-Xanthan gum-Citric acid-Tocopherol-Lecithin-Ascorbyl palmitate-Dehydroacetic acid Benzoic acid-Phenoxyethanol-Profumo)

Preizkusila sem tudi 10% AHA gel (Aqua-Aloe barbadensis gel*-Glycolic acid-Ammonium glycolate-Polyglyceryl 10 laurate-Xanthan gum-Sodium benzoate-Potassium sorbate) vendar name ni naredil posebnega vtisa. Občutek na koži je identičen Paulinemu gelu, čeprav je njen BHA, v kožo se takoj vpije in jo tudi precej izsuši tako da zjutraj potrebujem pravo kremo, vonj pa je tak kisel, malo po zažganem. Zdi se mi, da mi je precej posvetlil obraz s čemer nisem ravno zadovoljna.

Krema s SPF faktorjem (Aqua-Aloe barbadensis gel*-Dicaprylyl carbonate-Titanium dioxyde-Cetearyl alcohol-Sodium stearoyl lactilate-Glyceryl stearate citrate-Helianthus annuus seed oil*-Oryzanol-Daucus carota oil-Allantoin-Xatham gum-Dehydroacetic acid-Phenoxyethanol-Benzoic acid-Citric acid-Lecithin-Tocopherol-Acorbyl palmitate Profumo) mi je žal, tako kot ostale kreme, pretežka. Je pa za zdaj pozimi ponucat, ko je fajn mraz, poleti bi pa znorela, če bi jo imela na koži.

Imam še dva seruma: s C vitaminom (Aqua-Aloe barbadensis gel*-Squalane -Lecithin-Tocopheryl acetate-Glyceryl stearate citrate-Cetearyl alcohol-Sodium ascorbyl phosphate-Helianthus annuus seed oil*-Alcohol-Butyrospermum parkii butter*-Ribes nigrum oil-Ceramides-Daucus carota oil-Ascorbyl palmitate-Persea gratissima insaponifiable-Oryzanol-Xanthan gum-Allantoin-Magnesium ascorbyl phosphate-Tocopherol-Citric acid-Benzoic acid-Phenoxyethanol-Dehydroacetic acid) in Jalus plus (Aqua-Aloe barbadensis gel*-Sodium hyaluronate ( da biotecnologia) -Palmitoyl tripetide-5- Hydrolyzed Gycosaminoglycans-Wheat amino acids  ( da Grano) -Glycerin-Sodium Carboxymethyl Betaglucan-Zinc gluconate-Sodium lactate-Sodium PCA-Benzoic acid-Dehydroacetic acid-Phenoxyethanol). Prvi je takorekoč krema, uporabljam ga po AHA gelu, ki mi fajn izsuši kožo, drugega pa še nisem preizkusila, ker imam že precej stvari načetih.

 

pamella je napisal/aKakšne so pa kaj cene? Kje pa kupiš osebno pri njih, imajo kakšno trgovino?

Cene so, za moje pojme, dokaj ugodne. Mleko/gel 150ml okoli 6€, kreme 50ml okoli 10€, geli in serumi 30ml okoli 15€. Nakup je žal možen le preko internetne strani s pošiljanjem v Italijo ali pa osebno v njihovi trgovini - torej za kupce v Sloveniji dokaj nedosegljivo. Je pa fajn, ker lahko plačaš s PayPalom, pošiljajo pa s TNT tako da lahko izbereš prevzem v skladišču.


pamella je napisal/a
Salicylic acid - kaj je ta sestavina?

Salicilna kislina.
0
Nazaj na vrh
pamella
Starost: 31Pridružen: 1. avg 2007Prispevkov: 142Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 19:59
Povezava do prispevka
Galaksija kje pa naročiš izdelke, in koliko približno potem pride cena, s poštnino vred?
Škoda, ker je to tako nepoznana firma, in ni veliko izkušenj z njo


Lp
0
Nazaj na vrh
Galaksija
Starost: -14Pridružen: 18. jun 2006Prispevkov: 343Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jan 2009 20:21
Povezava do prispevka
Joj, mene bo Tanja po prstih zaradi tega posta. Ampak res prisežem, da nimam z omenjeno kozmetiko in niti s katerokoli drugo ničesar.
Poštnina je nad 50€ brezplačna, sicer je pa 8€, naročim si jo pa v Trst na ime prijateljev, itak ne pride k njim domov ampak v center TNT, ki ga imam najbližje, tako da jih s tem nič ne obremenjujem.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kozmetika Fitocose
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.