Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Moja sestra

meme
Starost: n/aPridružen: 24. avg 2011Prispevkov: 1393Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 2. apr 2013 23:26
Povezava do prispevka

Moje mnenje je, da njene frustracije glede vajinega odnosa in posledično njene samopodobe izvirajo že od otroštva. Očitno je šlo za kar hudo 'travmo' in tega nikoli ni prebolela, razdelala. Vedno se je počutila na drugem mestu, nepriljubljena, ne-najlepša, neuspešna, vedno zasenčena s strani sestre.

Čisto možno je, da se ob tebi še vedno počuti kot takrat, ko ste bile še majhne punčke in da že tvoja prisotnost v njej vzbudi slabe občutke, zniža njeno samozavest in se ob tebi počuti slabo, neprivlačno, neuspešno. Če tebe ni v njeni bližini pa ti občutki izginejo, počuti se bolje in se zato raje izolira od tebe, kot da bi ta problem reševala ali ga vsaj poizkušala.

Tako da boš po moje tudi s pogovorom težko kaj dosegla, še posebej če gre za neke stare zamere še iz otroštva, ki se jih sama morda ne zaveda na tak način, kot sem jih jaz zdaj plastično opisala zgoraj.

0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. apr 2013 23:27
Povezava do prispevka

Mogoče pa v njeni družini ni vse OK in je težko dobre volje. Če si nista več tako blizu, ne moreš vsega pripisati ljubosumju, ker ne veš, zakaj se tako oddaljuje od tebe in od sestre. Morda vaju želi samo obvarovati pred čim. Če ima sama dva otroka, potem mi je skoraj čudno, da ne bi bila vesela zate ob novici, da si noseča, vendar če ima z lastnimi otroci polne roke dela (so pridni ali je težko shajat z njimi?) in ve, da to čaka tudi tebe, si pač dobila bolj hladno reakcijo. Če sklepam iz drugih objav na forumu, si ti s svojim partnerjem zelo srečna. Kaj, če ona ni in si ne želi poslušati sestre, ki ji gre vse kot po maslu? Če je to resnica, je zelo žalostno, ampak po naravi negativni ljudje bodo vedno težko veseli za srečo drugih.

Je negativna že od tvojega otroštva ali se to dogaja zadnje čase? Ti je kdaj v obraz rekla, da je ljubosumna nate oz. iz česa to sklepaš? Nisi nič napisala, če se je prej kdaj obrnila nate, le to, da te zdaj ne "rabi" več. Ne zamerit, ampak iz tvojega pisanja sem dobila občutek, da si vajena pozornosti in si užaljena, ker nisi center njene.

Povprašaj jo, kako gre njeni družini, partnerju in otrokom, pa boš videla, kakšna bo reakcija. Vsiljevat se v nobenem primeru nimaš pravice in to jo bo odrinilo samo dlje stran. Če boš videla, da ima res probleme, lahko samo ponudiš svojo pomoč, do tebe pa mora pridet sama.

0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2013 1:32
Povezava do prispevka

Mogoče enostavno nimate istega karakterja in zato prihaja do nesporazumov... Sicer je tudi možno, da glede na to, da je pol sestra, je mogoče kot otrok razvila nek občutek manjvrednosti, ker ni imela še drugega starša v družini... in jo je pač ta občutek tako zaznamoval oz. oblikoval... mislim, da izkušnje iz otroštva imajo kar velik vpliv na naš kasnejši razvoj... in nikoli ne veš, kaj se ti bolj vtisne v nezavedno... Mislim pa da več, kot to, da si z njo prijazna še naprej, nimaš kaj dosti za storit.... Mogoče si taka ful ekstrovertirana oseba, ki mora dobiti vedno potrditev oz. pozornost... ona pa zelo zadržana... dosti analiziraš vaša sestrska razmerja na osnovi ljubosumja... Če se bo hotela sama spremenit se bo... ti pa imaš lahko v končni fazi vpliv samo na sebe in na spremembe pri sebi... 

https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
malalumpa
Starost: 36Pridružen: 21. okt 2010Prispevkov: 212Kraj: na lepšem :)Status:Offline
Objavljeno: 30. apr 2013 16:56
Povezava do prispevka

Pomoje če ona nima interesa, da bi vajin odnos funkcioniral, je tko brezveze da se karkoli trudiš, podobno kot v zvezi, saj za kakovosten odnos se rabta truditi oba.

Iz napisanega sem razbrala da njen vajin odnos ni pomemben, da je ljubosumna nate ker ti gre fajn. S takšnimi ljudmi se nima smisla ukvarjat.

 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Moja sestra
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.