No, jaz sem končno sprobala tole mojo lunettko, in sedaj imam nekaj tehničnih vprašanj

1. Kako velik lonček uporabljate za prekuhavanje? Jaz imam enega, ki je okoli 3 dl, pa se mi zdi, da je mogoče malo premajhen, ker se lunettka med prekuhavanjem malce dotika stranic (in sem blazno resno vzela tisto v navodilih, da moramo pazit da se ne zažge, kar si pa tudi ne predstavljam kako bi se zgodilo, če ne bi bilo ognja (glej vprašanje 3)

).
2. Pri prekuhavanju - a vam lunettka plava ali potone? Ker meni načeloma plava (zrak se notri ujame), in potem ni cela potopljena, zato dam z žlico tisti zrak ven, ker hočem da se cela prekuha. No, potem pa potone, in jo spet z žlico dajem gor, ker me je strah, da se bo zažgala

Pretiravam?
3. A date lunettko v vrelo vodo, in jo potem dejansko
prekuhavate (torej, da je ogenj še prižgan) 2-5 minut, ali jo date samo v vrelo vodo malo stat (brez ognja)? V navodilih piše, da naj jo damo v vrelo vodo, ne pa da naj jo prekuhamo... Meni bi bilo pa logično, da jo prekuham

4. Kaj naredite, ko prekuhate lunettko? Jo potem še splahnete pod vodo, ali samo počakate, da se posuši?
5. Ko lunettko vstavite - kje notri jo imate?

Meni se zdi, da si jo blazno nizko vstavim, ker mi spodnji del peclja rahlo ven gleda, in zdaj ne vem, ali je normalno, da je tako nizko, ali jo moram še malo bolj noter dat. In potem zaradi tega, ker se mi zdi, da jo imam tako nizko notri, jo potem, ko jo vstavim, še malo notri porinem - a je to okej, ali ne bi smela tega delat? Nekako se mi zdi, da če jo lahko bolj notri porinem, potem mogoče ni vakuuma? A se motim?

6. Kako lunettko vzamete ven? A jo notri spet zložite (sploščite in prepognete), ali ne? Jaz jo sam sploščim, da jo bolje primem, in ven potegnem, kar pomeni, da je ob jemanju ven širša kot v normalnem stanju. A bi jo morala še na pol prepognit?
Totalen komplikator sem

Drugače samo vstavljanje in izstavljanje mi pa ni nobenih problemov delalo

Sem mislila, da bo 100x hujše, in da je ne bom mogla ven dobit, pa je čisto enostavno
