izpadov, da so začeli jesti meso, temveč so jedli tisto, kar jim ni
škodilo in kar so lahko prebavili. Prav zato v naravi ne vidiš
tipičnega karnivora, ki bi nabiral jagode, ali herbivora, ki bi žvečil
črve. To, da nismo sposobni prebaviti surovega mesa je prav tako
neumnost prve vrste. Surovo meso je za človeka neprimerno laže
prebavljivo kot kakorkoli termično obdelano. Če pa avtor že želi
zagovarjati "naraven" oziroma "avtentičen" način prehranjevanja, pa
upam, da je iz svoje kuhinje eliminiral štedilnik, s svojega jedilnika
pa testenine, kruh, jogurt, sir, skuto, maslo, smetano, margarino,
sojine polpete, sojino omako, sojino mleko/smetano in podobne izdelke,
in seveda to, da ob vsej zelenjavi, ki jo poje, požveči še surov
krompir in fižol. Če bi naj bilo uživanje mesa in priprava le-tega
civilizacijske narave, odpade torej vse, kar je človek ustvaril na
področju prehrane. In sir je veliko mlajša pogruntavščina od pečenega
mesa. Če se že tako otepa civilizacijsko pogojenih novosti, med katere
naj bi spadalo tudi uživanje mesa, naj bo vsaj dosleden.ž
Skratka v tisti temi mislim da smo se že dodbra "prekregale" glede tega in ugotovile da je brezveze in kot pravi Staša je vse skupaj en začaran krog....