Hej, pravkar sem se vrnila iz lefkasa, hotel santa marina, tako da lahko povem nekaj o tamkajsnji hrani. Tut mene je skrbelo, da bo hrana bolj tako tako, ampak nic bat, ker je bila precej dobra, povsem sprejemljiva in več kot zadovoljiva. Sama sem gurmanka in se ne zadovoljim kar tako, zato povem takole: zajtrk še kar v redu, samopostrežno seveda, imajo vse kar rabiš, kruh, salamo, sir, feta sir, olive, paradajz, marmelade, peciva, jajce, hrenovke, skratka vsega je dovolj in tudi ni tako slabo. Jedla sem tudi umešana jajca, čeprav sem imela pred tem zadržke

, pa vendar mi ni bilo nič slabo ali kaj, samo važno je da jih vzameš če so še topla in ne stojijo predolgo tam.
Pri večerji sem bila prijetno presenečena, ker je bila ponudba dokaj pestra, torej cela miza na kateri si si nadeval solate (bodisi že narejene, bodisi samo zelenjava in da si solato sam sestaviš), seveda obvezen feta sir, olive...Potem imaš na voljo ponavadi dve ali tri vrste mesa (tudi precej okusno - in grško seveda, od njihovih mesnih kroglic - meni najboljše, do jagnjetine, purana...), in priloge kot so krompir in testenine (te so bile precej švoh, priporočam krompir raje) ter kakšna zelenjavna priloga. Meni je bilo všeč to, da se je ta del večerje, torej glavna jed (meso...) vedno menjal in si imel vsak dan kaj novega in hkrati tudi dobrega. Aja, no pozitivno me je presenetilo tudi to, da imaš pri večerji tudi eno do dve vrsti sladic (žele, lubenica, sladoled, sadje, baklava oz. nekaj podobnega).
Mislim, da je ta hotel precej dobra izbira za tiste ki hočejo večerjo v ponudbi, ker kolikor smo slišali slovenske turiste iz drugih hotelov (npr. hotel alexandros) so se precej pritoževali nad hrano - celo da so hrano v hotel pripeljali iz nekje drugje in potem ko je stvari zmanjkalo, jih je zmanjkalo in ni bilo več. No še vseeno velja, da hotelska hrana ne premaga tiste iz kakšnih tavern, npr. tzaziki in feta sir sta bila v hotelu (sem sčasoma ugotovila) še najslabša, a vseeno ne zanič

pozdravček
