Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Počitnice v Umagu

Anja025
Starost: 27Pridružen: 30. maj 2016Prispevkov: 20Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jun 2017 12:03
Povezava do prispevka
Pozdravljene, ker se začenja dopust me zanima vaše mnenje. Drug mesec se prvič odpravljam na morje zraven fanta, vendar imam pomisleke. Na morje grema v Umag in to v šotor. Nikoli še nisem bila na morju za 10 dni in to zunaj, skrbi me predvsem vročina, ne vem kako bom zdržala. Zanima me vaše mnenje, (naj grem ali ne?), ste že bile kdaj na morju v Umagu oz. kjerkoli v šotoru ? Je vročina ali ne ? Hvala za odgovore že v naprej in lep dan
0
Nazaj na vrh
MancaS
Starost: n/aPridružen: 17. sep 2012Prispevkov: 485Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2017 15:06
Povezava do prispevka

Zame to vsekakor ni. smiley Nisem še bila v Umagu, sem pa bila enkrat za vikend na morju v šotoru in ne grem nikoli več. Čez dan je bila v šotoru savna, tako da se ni dalo biti noter, zvečer se tudi ni kaj prida ohladilo, ves čas me je skrbelo, kje bom imela stvari, da mi jih ne bo nihče ukradel, slabo sem spala, nisem mogla normalno kuhati... V glavnem, groza. Ne vem, ali sem že toliko stara ali kaj smiley, ampak na dopustu hočem vsaj osnovno udobje in šotor zame ni pojem tega. Veliko je odvisno od tega, kakšen človek si - ali si avanturistična ali ne, ti je pomembno, kje in kako spiš (boš zadovoljna na blazini, v spalni vreči, na napihljivi postelji), si rada čez dan na soncu ali se raje kam umakneš, ti je pomembno, kako in kje kuhaš... Eni pač radi kampirajo, drugi ne. Imam kolege, ki tudi z majhnimi otroki hodijo na dopust v šotor, pa jim je super fino fajn. Sama pa sem recimo bolj za apartmaje.

Iz kakšnega razloga pa sta se odločila za šotor? Če vama gre za ceno, naj povem, da tudi kampi niso tako zelo poceni oz.dobiš za podoben denar tudi že kakšen apartma.

0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jun 2017 19:46
Povezava do prispevka

Si že kdaj kampirala? Če še ne, priporočam, da greš za začetek samo za en vikend, da vidiš, kako to je.

Jaz imam precej izkušenj s kampiranji in bom rekla, da tega za glavni dopust nikoli ne bi izbrala, ker se mi ne zdi ravno sproščujoče. Kot je že omenjeno zgoraj, tudi cena ni tako zelo ugodna, sploh v primerjavi s kakim ne tako dragim apartmajem, kjer imaš vsaj posteljo in svojo kopalnico.

 

Za kampiranje je bistvena lokacija šotora. Če dobiš tako, da bo šotor cel dan v senci, je že veliko rešenega.

Dobro je biti na razumni (ne predaleč in ne preblizu) lokaciji glede na sanitarije v kampu. Tja hodijo vsi ljudje iz kampa in upoštevaj, da bo zato frekventno, vendar ne sme biti preveč daleč, če je treba iti ponoči...

Če nimaš senčne lokacije, potrebuješ sestavljiv paviljon oz. arafat za kampiranje - nekakšen nadstrešek za senco. Mogoče ti ga kdo lahko tudi posodi. To je v vsakem primeru zasilna rešitev, ker senca ni tako zelo dobra in se tudi premika glede na pot sonca.

Če imaš lahko avto ob šotoru, vse, kar je vrednejše ali bolj občutljivo shranjuj notri, še sploh, ko te ni pri šotoru.

Če nimaš sence, boš težko shranjevala hrano v šotoru na poletni vročini. Če so priklopi za elektriko na parceli, se da kupiti majhen hladilnik za kamp....ampak to je pač naložba in če ne misliš dosti kampirati, po moje ni vredno iti v take stroške. Za zelo zasilno rešitev si omisli izolacijsko torbo/skrinjo, vendar to ni to...

Nujno rabita tudi vsak svoj sestavljiv stol in sestavljivo mizo. 

 

Pisala bi lahko še precej, ampak ne vem, kaj te še zanima, tako, da vprašaj.

 

 

Nazadnje urejal/a Akasha 5. jul 2017 22:35; skupaj popravljeno 1 krat
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2017 14:23
Povezava do prispevka

Midva sva pred otroki veliko prekampirala po različnih državah. Najbolj so mi bili všeč manjši, mirni kampi. Ko otroka malo odrasteta, bomo začeli spet, zdaj mi je lažje v apartmaju. Sicer pa nikjer nisva ostala več kot 3 dni, vedno sva se premikala iz kampa v kamp, da sva videla največ.

Veliko je odvisno od karakterja. Ti bo ok hodit na wc in se tuširat v skupne prostore? Predvidevam, da je kamp v Umagu velik in da je zelo obiskan, včasih zna bit zvečer kar gužva. Lahko spiš, če je kakšen hrup? Ne ravno razbijanje, ampak tvoji sosedje se lahko odločijo, da se bodo pred šotorom pogovarjali do 3 zjutraj.

Sicer pa ja, obvezno šotor v senco - tudi vprašanje, če bo mesto. Ker drugače zna bit že ob 6h zjutraj vroče za znoret. 

Bosta hodila ven jest ali imata kakšen kuhalnik? Večina kampov ima možnost najema skrinje.

Kampiranje je vsaj zame posebno doživetje, ampak ne maram velikih kampov. Je pa po ceni kar primerljivo z apartmaji.

 

0
Nazaj na vrh
Anja025
Starost: 27Pridružen: 30. maj 2016Prispevkov: 20Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. jul 2017 15:57
Povezava do prispevka
Akasha hvala za odgovor. Kampirala še nikoli nisem, za mene bo to prvič. Nadstrešek imava, tudi hladilnik, hladilno torbo in ventilator za v šototr. Upam da ne bo prevelika vročina, odločila sem se da se ne bom popoldan veliko zadrževala na plaži, ampak bolj v šotoru. Vozila se bova tudi z čolnom. Upam da bo prijetna izkušnja in, da ne bo treba predčasno domov ker 10 dni je kar veliko in upam da zdržim.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. jul 2017 22:33
Povezava do prispevka

Če bo šotor na soncu ali v slabi senci, kar pozabi, da se boš notri lahko zadrževala čez dan, ker postane savna že zjutraj. Zjutraj zato tudi ne bo mogoče dosti spati - zgodnje zbujanje, če hočeš ali ne.

Res poskusi kak vikend najprej, če lahko, da boš vedela, kaj pričakovati...

Glede hrupa so nujna oprema za kampiranje čepki za ušesa. Brez tega jaz sploh ne bi šla, ker se skozi stene šotora sliši vse, kot da ni nič vmes in to je velik problem, če hočeš spati.

 

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Počitnice v Umagu
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.