Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

KT in vmesne krvavitve

HellyAnastasia
Starost: 31Pridružen: 12. okt 2010Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. okt 2010 15:50
Povezava do prispevka
Pozdravljene punce!



K vam se obračam zato, ker sem izredno paničen človek in ker si ponovno želim imeti normalnih spolnih odnosov, brez da bi svojega prekrasnega fanta obremenjevala s tem.


In sicer. Moji problemi so se začeli 11. septembra ko sem bila hospitalizirana na zaprti oddelek v Polje. Prišlo je pač do tega da sem nasploh obupala nad življenjem zaradi problemov doma, ki pa so se po tej skorajšnji tragediji umirili. Tam sem bila zaprta 4 dni, med tem so mi doktorji redno dajali YAZ kontracepcijo, ob osmih zvečer, kot ponavadi jamljem. Ampak zaradi tako hudega stresa se očitno tablete niso arbsorbirale v telo in zato sem četrti dan, ko sem prišla domov dobila menstruacijo. Seveda sem takoj poklicala svojo ginekologinjo, ki mi je svetovala naj danes normalno vzamem tableto a iz novega omota, menstruacija bo pa pač normalno stekla. In res tako sem tudi storila. Ob tem trenutku naj še povem, da prej nisem imela problemov z Yazom, strašansko dobro so mi odgovarjale, nobenih depresivnih blemov, nobenih mozoljev, libido dober, nobenih vmesnih krvavitev. Vsaj ne tiste 4 mesece, dokler me niso zaprli.
No skratka po te menstruaciji sem torej začela jemati novi omot YAZa... in po približno 13 tabletki se mi je pojavila vmesna krvavitev. Zagnala sem celo paniko kaj bi to bilo, moja ginekologinja mi je rekla naj normalno jamljem naprej pa se je vleko to 7 dni in nič boljše. Odšla sem v klinični center, na urgentno ginekološko ...

Tam me je pregledala, ni ugotovila nobenega vnetja pač pa samo stres in zmešan ritem. Njen recept je bil, da naj jamljem po dve YAZ tableti dokler se krvavitev ne ustavi, potem pa naj na dan ko bi morala vzeti placebo tableto začnem jemati QLAIRA tablete. In tako sem tudi storila. Vmesna krvavitev se je ustavila in začela sem s Qlairo. Vse lepo super na začetku, zdaj pa jamljem že šesti dan in se mi je pojavila najmočnejša vmesna krvavitev doslej (tiste v primerjavi z Yazom so neprimerljive): Začelo se je kot rjavkast izcedek, zdaj pa je tega materiala kar precej. Danes sem takoj obiskala ginekologinjo, ki me je znova pregledala in svetovala da naj jamljem Qlairo še naprej kar bom tudi naredila. Vseeno pa me te vmesne krvavitve nezansko motijo. Neznam pozabiti na to, nikakor ne. Sekiram se, na wc ko pridem me to spravi v strašansko slabo voljo. Naj povem še da noseča nisem, ker imava s fantom tudi kondome in še za vsak slučaj smo naredili test nosečnosti.


Kar me zdaj zanima je, če je imela kdaj katera take probleme z vmesnimi krvavitvami, koliko časa so ji trajale. Meni zdaj ta vmesna krvavitev traja že drugi dan, tiste med Yazom dokler nisem začela s Qlairo so trajale 7 dni, oziroma 4 dokler nisem začela jemati po dve tableti in se je potem v treh dneh ustavilo.
Zanima me tudi kakšne so vaše izkušnje s Qlairo. Opažam da je moja nožnica še bolj mokra kot je bila včasih, opažam da sem bolj razdražljiva.
Naj še povem da nimam nobenih problemov s prebavo, ne jamljem zdravil kljub temu da sem bila v Polju in nikoli nisem zamudila s tabletko več kot 12 ur.


Torej punce, kljub ginekološkim pregledom se obračam na vas. Ker s svojimi izkušnjami mi poveste več kot vsi drugi ginekologi. Res je da se nobena ženska ne more primerjati z mano ali s katerokoli drugo saj vsaka drugače sprejema to kemijo v sebe. Prosim, želim si slišati kakšne bolj utemeljene odgovore na to temo vmesnih krvavitev in malce več o Qlairi in o posledicah menjavanja tablet.


VSEM puncam ki bodo pripravljene se o tem pogovarjati z menoj, glede na to da me že prijateljice težko prenašajo, se zahvaljujem. Vsaj nasvet mi bo prišel prav in upam da se mi to hitro ustavi, ker res ne bi prenesla da bi se mi to vleklo še cel mesec. Berem pri nekaterih puncah da to traja 3-4 dni, upam da se bo v takem času tudi pri meni umirilo. Skratka, hvala za vse komentarje.




HellyAnastasia

0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 12. okt 2010 18:32
Povezava do prispevka
Možno je, da imaš preblage KT. To je razlog za vmesne krvavitve. zato ti je zdravnica priporočala, da jemlješ po dve na dan. Naj ti jih znova zamenja.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
KT in vmesne krvavitve
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.