tincekmandarincek je napisal/asedaj uporabljaš kakšno zaščito? ker sem tudi sama že razmišljala o prenehanju jemanja vendar ker niti meni niti fantu ni do kondoma (on pravi da ne čuti niti polovico tistega kar čuti brez, mene pa guma še bolj guli, ker se ne vlaži), se nisem še odločila za to - pa tudi bi rada še končala šolo preden se odločiva za otroka.
Ja, zdaj pač uporabljava kondome. Se strinjam, da ni tako fajn (se pa da malo pomagati tudi s kakšnim lubrikantom), ampak proti KT sprejmem kondome katerikoli dan, ker me je ob vnetjih zelo bolelo, pa tudi libido je bil čisto na nuli in si praktično nikoli sploh nisem želela. Tudi suhost nožnice pri tem ni ravno pomagala. Ko sva prešla nazaj na uporabo kondomov, sem se od začetka morala malo navaditi edino na sproščenost med spolnim odnosom, ker mi mehanska zaščita ne deluje tako "baby-proof" kot kemična. Ampak to je pač miselni preskok v glavi. Sicer pa menim, da fantje zaradi tega, ker pač "pol toliko ne čutijo z kot brez" ne smejo odločati o tem, kaj me vnašamo v lastna telesa. Če ne drugega, mu povej, da izguba polovice občutka pomeni, da bo vse skupaj najbrž malo dlje trajalo

.
cookiesncream je napisal/aVedno obstaja manjse ali vecje tveganje, vsaka pa se mora pozanimati kaksna so ta tveganja (menim, da se vecina zensk slabo zaveda vseh moznih stranskih ucinkov in KT jemlje zelo z lahkoto) in sama pri sebi odlociti, ali jih je pripravljena sprejeti.
Točno tako
. Meni je precej žal, da se ob začetku jemanja o stranskih učinkih nisem dovolj pozanimala, ampak nisem pričakovala, da ginekologi (vsaj po večini) promovirajo tabletke hujše kot herbalife. Ob prenehanju sem imela hude težave (sploh s kožo na obrazu) stanje se šele zdaj, po 2 letih, umirja. Pa nikakor nočem izpasti kot anti-propaganda, vsakemu svoje. Verjamem, da veliko žensk ob jemanju KT sploh nima težav (in sem jim po tihem tudi malo fouš), ampak vsekakor pa menim, da se je treba zavedati vseh potencialnih plusov in minusov, jih pri sebi postaviti na tehtnico ter sprejeti (do sebe in svojega telesa) odgovorno odločitev.