Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kefir

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
helena
Starost: n/aPridružen: 23. dec 2003Prispevkov: 442Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 14. apr 2004 21:48
Povezava do prispevka

ALJA IN TANJAL, KAJ LAHKO TUDI NAM ZAUPATA RECEPT?

0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 14. apr 2004 22:07
Povezava do prispevka
Tanjal a to potem "gojiš" tidi tiste "kristalčke" ( tiste bakterije za v kefir)?
0
Nazaj na vrh
Alja
Starost: -14Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 3759Kraj: NaokoliStatus:Offline
Objavljeno: 15. apr 2004 16:06
Povezava do prispevka

Navodilo za pripravo:


2 litrska steklena posoda s pokrovom


6 žličk kefirja


4-6 žlic sladkorja


1-2 suhi figi (glede na velikost)


1 srednje velika limona (ki jo, preden jo daš v stekleno posodo dobro opereš in razpoloviš)


Preden streseš kefir v dvolitrsko posodo s pokrovom ga v gostem situ dobro preperi pod mrzlo tekočo vodo. Kefir, sladkor, fige in limono zalij z mrzlo vodo do vrha posode. Dobro premešaj in pokrij s pokrovom. Čas fermentacije (zorenja) je največ 3 dni. Vsakih 24h dobro premešaj. Ko dobiš zaželjeno fermentacijo (po 2-3 dneh) stisni vanjo limono, odstrani fige in vsebino precedi v posodo za pitje. Kefir zopet stresi v sito in ga preperi pod tekočo vodo, oplakni steklenico in ponovi zgoraj opisani postopek. Po vsakem postopku se kefir pomnoži za 2 žlici. Uporabljaj vse, dokler ne dobiš viška 6 žlic, katere podari interesentom. Če odvečen kefir ne uporabiš, ga za nekaj dni lahko ohraniš v sladki vodi.


Lp


Alja

Kar te ne ubije, te okrepi!
0
Nazaj na vrh
žiža
Starost: n/aPridružen: 16. apr 2004Prispevkov: 9Kraj: DomžaleStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2004 9:58
Povezava do prispevka

.....in celo  2-litrsko posodo rabimo.....


Kaj je to pinjenec?Zveni mi kot nekaj stepenega!.Tudi jaz sem že slišala da je vsestransko zdravilo,ampak kje  se ga kupi??


še neki;a kefir pijete al si ga dajate na obraz?

0
Nazaj na vrh
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2004 14:03
Povezava do prispevka
pinjenec je stranski proizvod pri pridelavi masla, po gostoti je
podoben kefirju, po sestavi pa posnetemu mleku. okus ima, hm, recimo
malo bolj blag kot kislo mleko.
"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
Alja
Starost: -14Pridružen: 19. okt 2003Prispevkov: 3759Kraj: NaokoliStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2004 18:11
Povezava do prispevka
Kefir se pije...
Kar te ne ubije, te okrepi!
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 53Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 10:29
Povezava do prispevka

Če bi katera želela gojiti svoj vodni kefir, ji odstopim kristalčke.


Meni ta zadeva tako divje raste, da imam na 7-10 dni eno celo porcijo kristalčkov viška.


Pišite na PM.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 10:40
Povezava do prispevka





jaz tudi. lp.

tanjal
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:26
Povezava do prispevka
Tinkara je napisal/a

Če bi katera želela gojiti svoj vodni kefir, ji odstopim kristalčke.


Meni ta zadeva tako divje raste, da imam na 7-10 dni eno celo porcijo kristalčkov viška.


Pišite na PM.



Kaksni kristalcki so to in kako potem "gojis" kefir?


Lp, Simona

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 53Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:33
Povezava do prispevka

Simona,


poglej Aljin prispevek na prejšnji strani, v katerem je napisano navodilo za gojenje.


Za dodatne info mi pa piši.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:37
Povezava do prispevka

hvala, sem spregledala. Pa ni mi najbolj jasen tisti visek zlic kefirja.  a to se po strukturi in zgredbi lahko tocno loci od vsega ostalega al kako?


LP, Simona

Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 53Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 12:55
Povezava do prispevka

Simona,


kefir je v bistvu kultura organizmov, ki ob določenih pogojih rastejo in se razmnožujejo, kot stranski proizvod pa nastaja ta zdravilna pijača.


Ker organizemčki rastejo, se sčasoma tako namnožijo, da jih je preveč za eno dozo in jih je potrebno nekaj odstraniti, ker za normalno uporabo potrebujemo samo 6 žlic kulture. Ta višek vržemo proč ali podarimo.


Kultura vodnega kefirja izgleda kot prozorna, zdrizasta snov v grudicah, za razliko od mlečnega, ki je bolj kompakten in bel. Tudi vzgajata se drugače. Zame, ki sem popoln vegan, je tale vodni idealen. In seveda zelo zdravilen, za vse želodčne težave, za bolezni notranjih organov in dvih odpornosti.

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Angellina
Starost: 34Pridružen: 14. jan 2004Prispevkov: 6907Kraj: celjeStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 13:33
Povezava do prispevka
meni je kar dober
Normalnost je relativna.
0
Nazaj na vrh
Tinchy
Starost: 41Pridružen: 23. jan 2004Prispevkov: 3853Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 14:04
Povezava do prispevka
jst Kefir vsak dan enega spijem,ful mi je dober in so že po nekaj tednih vidni rezulati..nohti,koža,..
0
Nazaj na vrh
lenyka
Starost: n/aPridružen: 13. apr 2004Prispevkov: 1012Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2004 15:17
Povezava do prispevka
Tinkara je napisal/a

Simona,


kefir je v bistvu kultura organizmov, ki ob določenih pogojih rastejo in se razmnožujejo, kot stranski proizvod pa nastaja ta zdravilna pijača.


Ker organizemčki rastejo, se sčasoma tako namnožijo, da jih je preveč za eno dozo in jih je potrebno nekaj odstraniti, ker za normalno uporabo potrebujemo samo 6 žlic kulture. Ta višek vržemo proč ali podarimo.


Kultura vodnega kefirja izgleda kot prozorna, zdrizasta snov v grudicah, za razliko od mlečnega, ki je bolj kompakten in bel. Tudi vzgajata se drugače. Zame, ki sem popoln vegan, je tale vodni idealen. In seveda zelo zdravilen, za vse želodčne težave, za bolezni notranjih organov in dvih odpornosti.

kaj lahko te bakterije sam vzgojiš ali jih moraš nekje dobiti?
Love is in the air............
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kefir
Stran 2 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.