Moxy, potem te pa razumem.
Sicer ne vem, kako je zdaj, ampak v mojih časih se itak nisi mogel vpisati, če nisi imel predznanja.
Pri nas na francoščino pa predznanja niso preverjali (s tem, da so že v prvem letniku vsa predavanja potekala v francoščini) in je bil osip tudi nenormalen (no, večinoma so tisti ta vztrajni brez predznanja za prvi letnik potrebovali približno tri leta).
Čeprav še vedno pravim, da študij jezika ni ravno briljantna odločitev (brez zamere, ne leti nate, bolj sem sama nase jezna), jaz imam vsaj politoogijo zraven, ene kolegice imajo pa dvojezično kombinacijo ali pa tuj jezik in slovenščina in imajo res krizo z iskanjem zaposlitve.
Problem je le v tem, da si specializian za nekaj, kar naj bi načeloma vsi obvladali, nimaš pa tiste dodane vrednosti, ki bi te potem reševala iz povprečja.
Pa te nočem zamoriti že zdaj na začetku, samo "predlagam", da se že med študijem usmeriš na neko (bolj ali manj ozko) področje, na katerem boš kasneje briljirala in gradila svojo kariero (glede na povezavo z inglezom

, to itak ne bo preveč težko, pa še mednarodno kariero boš lahko furala).
Brez zamere