Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Izcedek v zgodnji nosečnosti

fee
Starost: 39Pridružen: 15. jun 2008Prispevkov: 200Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2009 15:15
Povezava do prispevka
En lep dober dan
 
Kako ste kaj?
 
Jaz imam spet eno čist mini mini skrb, pa sem, terc , spet šla na en trapast forum, kjer bi te še za kako kocino, ki raste kontra kot ostale, poslali na urgenco...
Včeraj sem namreč opazila, da je izcedek čisto nežno obarvan roza (bi ocenila na vsega skupaj 3 kaplice krvi, naslednjič je bil spet lepo prozoren oz. belkast in še danes je) pa nekak sem imela v glavi, da ni neke panike, če ni krvavitev konkretnta in če te trebuh ne (bolj) boli.
Dajte me prosim, mal potolažit, saj mi ni treba kar k dohterju letet, a ne? V torek imam 1. pregled, pa če ostane, tako kot je, lahko kamot počakam, a ne?
 
Think of the happiest things, it´s the same as having wings...
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2009 15:24
Povezava do prispevka
fee Smile

Z izcedki je tako, da so lahko pokazatelj česa, lahko so pa neškodljivi. Jaz sem ga imela enkrat, bolj na začetku, vendar je bil posledica tega, da sem bila utrujena in ves dan na nogah.
Počakala sem toliko, da sem čez eno uro preverila ali je še vedno. In ker ga ni bilo, nisem panicirala. Vsekakor pa če bi se ti ponovil, ni odveč obisk pri zdravniku, sploh ker si še zelo na začetku.

Forume je pa potrebno 'znat' brat in izluščit neko sredino oziroma resnico. Za konkretne ginekološke težave se jaz še vedno najrajši obrnem na dr. Pušenjaka, kolikor pač lahko odgovori prek spleta, ker vsega pa tudi ne more. Smile

Upam da si malo potolažena.
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
DMS
Starost: 45Pridružen: 16. mar 2007Prispevkov: 870Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2009 15:38
Povezava do prispevka
Fee, jaz sem bila ene 11-12 tednov noseča, ko sem imela eno nedeljo zvečer en fejst rjav izcedek, takega s prav kosmom sluznice. Mi je kr vroče postalo, huh. Sem šla takoj v pondelk zjutraj h g. in me je pregledala in je bilo vse v redu. Se zgodi, je rekla...mnogim. Načelma, če ne gre za večje količine sveže krvi (večje, ala menstra v polnem zagonu-ne govorim o litrih krvi), ni panike. Ampak jaz sem potem na raćun tega izcedka tri tedne uživala doma na bolniški Wink Če je minilo in nič več se ponovilo, lahko počakaš do torka pomoje. Takrat povej, kaj je bilo, da bo 100%no preverila z UZ plodek. Če se pa ponovi, pa idi takoj tja!
Pa jaz ne bi preveč po drugih forumih brala zadev, boli glava...ko o zdravstvenih problemih pametujejo ljudje, brez kakršnekoli medicinske izobrazbe, zgolj po načelu, rekla-kazala. In potem so ljudje čist presrani in še napačno informirani. Kar se tiče ginekoloških zadev, je moderiran forum s strani strokovnjaka, edini korekten. Tak je med.over.net-ov, kot je rekla galyka, ki ga moderira Pušenjak.

Jaz sem danes zadnjič dežurna, upam da bo minilo. Prejle, ko sem bila na poti z okulistike v KC, me je uhvatila ena slabost, prav taka, z znojenjem, tresenjem rok, švoh koleni...Sem se usrala, da se ne zložim kje sred KCja, jaooo. Sem se lepo počasi preoblekla in šla na kosilo, pa na pravi čaj in je zdaj že OK. Verjetn mal vreme, mal težka dežurna torba, mal siten otrok, pa se zgodi!

Manca, mmmm, sirova štručka, me likey, likey Wink Kok bi si tudi jaz rada špogala en vikend v vodi, pa kar ne utegneva. Vsak vikend neki zarad tega stanovanja letamo naokoli. Komi čakam prvi vikend, da bova frej, da bo lepo vreme, da gremo postavit prikolico!
Največkrat jem zarečen kruh!
0
Nazaj na vrh
fee
Starost: 39Pridružen: 15. jun 2008Prispevkov: 200Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2009 16:20
Povezava do prispevka
Ah ja... saj zelo z rezervo jemljem forume, ampak je na to temo bila sredina = panika
Niti ne bi hodila škilit tja, če bi gospa mama, ki dela v zdravstvu, bila pripravljena sodelovati . Tako je pač ne sprašujem, če pravi, da je to čisto nič ne briga.
No, bom ob takšnih dvomečih občutkih kar direkt vam zatežila, brez "predhodnega izobraževanja" na kakem nosečniškem forumu
 
lep preostanek dneva vsem in prijetno zadnje dežurstvo DMS
Think of the happiest things, it´s the same as having wings...
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -14Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2009 17:44
Povezava do prispevka
Fee tako kot so ti že druge napisale: če ne gre za neko hudo krvavitev, torej najmanj tako kot močna menstrucaija ali še huje, pa če niso zraven prisotni neki hudi krči, ne boš nič spremenila če takoj letiš na urgenco ali pa pač počakaš nekaj dni. Razlog je predvsem v tem, da tudi če bi takšen izcedek nakazoval kaj slabega, ti zdravniki kaj prida ne morejo pomagat.
 
Jaz sem v 12 tednu zakrvavela na polno, ogromno krvi s strdki, brez kakršnegakoli drugega znaka ali opozorila. Zaradi količine krvi sem seveda šla takoj k zdravniku, kjer so me obdržali čez noč, s tem, da mi je ginekolog takoj povedal, da je z otročkom OK, kolikor pač vidi na UZ, krvavitve ne zna pojasniti, v bolnici pa me bo obdržal predvsem zato, da se ne igračka z mojim zdravjem, če bi se krvavitev nadaljevala. Na srečo je potem krvavitev ponehala in sem šla naslednji dan domov. Krvavitve so se mi potem na nekaj dni občasno še pojavile in sem potem šla do svoje G., ki mi prav tako ni znala pojasniti vzroka. Tudi ko sem brala Pušenjakove odgovore na to temo, sem prišla do zaključka, da krvavitve v zgodnji nosečnosti lahko pomenijo karkoli: lahko so usodne in pomenijo začetek splava ali pa sploh nimajo vpliva na nadaljnji potek nosečnosti. Zdravniki pa itak vsaj na začetku nimajo nekega pravega ukrepa, da bi izboljšali rezultat.
 
Tako, da se ne sekiraj preveč  in po moje lahko brez posledic počakaš do pregleda pri svoji G.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Izcedek v zgodnji nosečnosti
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.