Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Gibanje Mi smo univerza

Pojdi na stran 1 , 2
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2011 21:10
Povezava do prispevka
Ah... to z volitvami mi gre tudi meni že tako na živce... vsak neki hoče rešit slovenijo iz krize.... ma daaaaaj,no!

Priznam sicer, da nisem ravno dosti spremljala zasebde na FF, ampak mi gre skrajno na živce! Danes sem slišala, da že na FDV-ju razmišljajo o tem... Jooooj.... dej študentje raje se malo bolj resno lotite tega in vložite malo več truda v to... ne pa neki zasedat faxa... Se mi zdi, da na FF-ju profesorji med predavanji tolikokrat omenijo tisti znani protest, davno nazaj, ko so študentje na FF protestirali zaradi hrupa iz ceste, da morajo zdaj še mladi študentje malo protestirat... No... saj vem, da je na FF situacija res kritična! Še kako mi je šel cel FF na živce, ker ne vložijo čisto nič v kakšno "modernizacijo", na vseh podorčjih... Ah... nehala bom....
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2011 21:59
Povezava do prispevka
mijauu na FF imamo predavanja normalno. Tistih par bebčkov ki pa se igra "zasedbo" pa ignoriramo. Meni grejo na živce ti njihovi plakati ki so razvlečeni po celi avli. 
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. nov 2011 22:34
Povezava do prispevka
CantLoveCantHurt je napisal/amijauu na FF imamo predavanja normalno. Tistih par bebčkov ki pa se igra "zasedbo" pa ignoriramo. Meni grejo na živce ti njihovi plakati ki so razvlečeni po celi avli. 


Še sreča. Sem mislila, da je to neka bolj masovna zasedba. No, zdaj pa se mi zdi še bolj butasto, kaj se nekaj grejo... pa verjetno na predavanja sploh ne hodjio,ha?.... Al so to kakšni večni študenti... Naj grejo ven protestirat na mraz!
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
tweets
Starost: 41Pridružen: 29. maj 2011Prispevkov: 59Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 1:12
Povezava do prispevka
mijauuu je napisal/amijauu na FF imamo predavanja normalno. Tistih par bebčkov ki pa se igra "zasedbo" pa ignoriramo. Meni grejo na živce ti njihovi plakati ki so razvlečeni po celi avli. 


Še sreča. Sem mislila, da je to neka bolj masovna zasedba. No, zdaj pa se mi zdi še bolj butasto, kaj se nekaj grejo... pa verjetno na predavanja sploh ne hodjio,ha?.... Al so to kakšni večni študenti... Naj grejo ven protestirat na mraz!

khm?? ne vem, kako lahko govorita, da so bedni ker nekaj protestirajo, s tem da sploh ne veta proti čemu protestirajo in kaj zahtevajo? KLIK!!
zahteve so realne in artikulirane, tako da je nemogoče, da bi prišle iz ust "večnih študentov", "bebčkov" ali pa ostalih študentov, ki so zaviti v vato in zaradi mnogo razlogov (eden poglavitnih je način študija) nimajo pojma, kaj se dogaja okoli njih.

in ne vem, če si predstavljate, koliko truda je bilo vloženega v to - študentje niso prišli tja "hengat". gre za vsakodnevna pogajanja z vodstvom, dekanom, rektorjem, analiziranja dejanskega stanja in pripravo zahtev oziroma, stvari ki bi jih bilo potrebno spremeniti. in podpora je tudi s strani profesorjev in drugih delavcev na fakulteti.
nekaterim je pa očitno čisto všeč, da nimajo nobenega vpliva nad svojim študijskim procesom, nad postopnim uvajanjem šolnin za nek beden skupek predavanj, ki ni vreden naziva "študij". če diplomiraš pod takimi pogoji, ne da bi stegnil jezik ali vsaj opazil, "da je kaj narobe", si pomoje res bebček.

mmm ja, in taki odzivi grejo meni vsakodnevno na živce...
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 8:17
Povezava do prispevka
.

Meni je šlo pri teh protestih na živce samo slaba obveščenost in komunikacija pred samimi dogodki - nas so profesorji spraševali, za kaj se gre. Ena profesorica je prav rekla, da bi jih skoraj zagotovo podprli, če bi vedeli, za kaj gre. No, mi pa nismo vedlei skoraj nič več to je seveda delno tudi naša krivda, ampak na našem oddelku pogosto sploh nimaš časa razmišljati o ničemer, razen o tem, kaj vse še moraš narediti 

Ja, na živce mi grejo domače naloge
0
Nazaj na vrh
CantLoveCantHurt
Starost: 33Pridružen: 25. sep 2008Prispevkov: 2109Kraj: MemoriaStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 8:46
Povezava do prispevka
Tweets lepo te prosim zadnjič sta dva šla v predavalnico in jo "zasedla". In zaradi tega niso mogli imet predavanja. To se meni zdi popolna bedarija. Njihova organizacija je popolnoma zanič, naj grejo na mraz protestirat če hočejo ne pa da tako delajo. 
Yesterday, upon the stair,I met a man who wasn't there. He wasn't there again today. I wish I wish he'd go away...
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 13:35
Povezava do prispevka
Vem za kaj se gre le iz medijev (ne vem kako točno izgleda to na FF). Se mi pa zdi totalno absurdno.
Skrajno butasto se mi zdi, da bi to profesorji podprli, ker so na FF ravno oni velikokrat problem. Pri študijskih zadevah. Ne vem, če so jih plačali za spreminjanje programov in prilagoditev na bolonjski program, ampak dejstvo je, da niso vložili niti pol grama truda v to. V redu, cela Evropa se strinja, da je Bolonja slaba, ampak pri nas je še toliko huje, ker se profesorjem enostavno ne da se prilagajat in pojma nimajo zakaj se gre...

Sama sem za uvedbo določenih šolnin (ker bi se tako študentje malo bolj streznili). Po principu, da jo dobiš nazaj glede na pridnost in uspešnost. Zakaj? Ko sem hodila na izpite, sem se kdaj lahko samo križala pred neznanjem študentov. Res. Pa marsikdo izmed teh, ki so prihajali na izpite in pojma niso imeli so kaj pol pametovali čez sistem, čez FF, čez profesorje, čez program.... Ma, dej no... Pa je res, kar nekaj primerkov, ki grejo na izpite na srečo... (No, in za nekatere (na srečo redke) mi je res žal državnega proračuna za finansirat njihov študij).
Za tisti beden skupek predavanj pa so v glavnem krivi profesorji. Nikakor se ne bi strinjala, da so vsa predavanja bedna. Nekatera so zelo zanimiva. Zato, tudi obstajajo tiste ankete v katerih naj bi ocenjevali profesorje. Ne vem, če so jih kdaj že upoštevali... to mi gre tudi na živce! Najbolj pogosto spregledani lastnosti profesorjev sta pedagoškost in retorične sposobnosti...

Pa da ne bo čisto ot (ker bi lahko pisala še zelooooo veliko stvari)... na živce mi gre, da država pušča ustanavljati 100 in 1 družboslovni faks, če ni potrebe po tem...
Ti, ki zasedajo faks pa bi lahko na veliko bolj efektiven način opozarjali na napake v sistemu. Npr. z obveščanjem javnosti, z izdelavo kakšnih konkretnih programov. Z enostavnim pismom pristojnim. Vsekakor brez, da bi se šli neko komično zasedbo.
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 15:56
Povezava do prispevka
Jaz se strinjam, da je marsikaj narobe s sistemom. Ampak način na katerega so to storili je pa popolnoma absurden. In nekatere zahteve so popoln absurd... redna zaposlitev asistentov?! dragi moji, faksi so tam kjer so zato, ker naj bi bili asistenti osebe, ki nudijo support profesorju, ki so zmožne nadgraditi primere iz teorije s svojimi primeri iz prakse. Ne pa večina slovenskih asistentov, kjer je samo važno da prideš do 'stolčka' in potem si pač asistent 4 life. Gluposti brez primere (pardon my french). Zame je tak asistent le glorificiran uradnik in nič več. In potem stalno pritožbe, da so naši faksi v praksi neuporabni... seveda so, kako naj bodo, če ti nihče nikoli ne predstavi realnosti!?!

Po mojih izkušnjah (leta prostovoljnega dela v raznih organih univerze), se da, če si pripravljen na dialog, doseči veliko več, kot če groziš. Ne bom rekla, da je bolonjski sistem odličen, res je ima veliko lukenj, ampak vsi se lovijo. Kolikor se spomnim, je v času sprejemanja bolonjskega študija kar nekaj fakultet uspešno vključevalo študente v proces preoblikovanja.
Nekatere fakultete imajo možnost prepisa, dodatnih predmetov, skratka, delajo za študente, zato ker smo 'se srečali na pol poti' in ne zato, ker smo zasedli predavalnice in poklicali Svet na kanalu A.

Konec koncev je to univerza, ne pa Ambrus.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 16:14
Povezava do prispevka
mijauuu je napisal/a
Sama sem za uvedbo določenih šolnin (ker bi se tako študentje malo bolj streznili). Po principu, da jo dobiš nazaj glede na pridnost in uspešnost.


Strinjam se, da ni fer, da so nekateri vpisani samo zaradi statusa ali da se nekateri 5 let faksa samo po jajcih praskajo, pa pridejo enako čez kot tisti, ki se trudimo. Ampak da bi zato morali uvesti šolnine?!  To je reševanje simptoma, ne vzroka.
In ne, nekateri ljudje nimajo denarja, ki bi ga (četudi samo) založili na začetku študija. To ni majhen denar, ko govorimo o šolninah. Razen, če je cilj elitizem, do katerega bo prišlo tudi po običajni poti, če se nič ne spremeni.

mijauuu je napisal/a
... na živce mi gre, da država pušča ustanavljati 100 in 1 družboslovni faks, če ni potrebe po tem... Ti, ki zasedajo faks pa bi lahko na veliko bolj efektiven način opozarjali na napake v sistemu. Npr. z obveščanjem javnosti, z izdelavo kakšnih konkretnih programov. Z enostavnim pismom pristojnim. Vsekakor brez, da bi se šli neko komično zasedbo.


Če to ni efektivno, da ljudje sedaj dejansko razmišljajo o problemih, potem ne vem, kaj bi bilo bolj efektivno. Morebiti, če bi prišli k vsakemu študentu domov in ga obvestili o trenutni situaciji.
Meni se zdi opozarjanje na težave z njihove strani čisto korektno, moti me edino, da nekako menijo, da bodo s temi protesti tudi rešili težave. Žal bo za to potrebno veliko več.

quote:e16dabb42d="Lunča"Konec koncev je to univerza, ne pa Ambrus.

Ne razumem točno, kaj počne rasizem v tej temi (ali kjer koli) ... in če mi zna kdo pojasniti, se priporočam za info.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 16:49
Povezava do prispevka
@KM:Moja opazka nima absolutno nobenega diskriminatornega pomena, zgolj meni najbolj znan primer izsiljevanja neke skupine ljudi s pomočjo zasedbe in medijev.

Pač sem mnenja, da bi bilo v takih primerih bolj smiselno postopati veliko bolj diplomatsko kot poskušati doseči nekaj izključno preko zgoraj omenjenega načina.

To se mi nikakor ne zdi način komuniciranja, vreden bodočih intelektualcev. Sploh glede na to, da se več kot očitno pred zasedbo niso ravno trudili z ozaveščanjem, saj bi drugače bistveno več ljudi vedlo za njihov aktivizem.
Ampak kaj je lažjega, kot poklicati na tv in reči, ja mi bomo zasedli FF.

edit: Njihovo aktivistično 'sosledje' in trud je razviden tudi na zgornaj objavljenem linku - blogu gibanja.
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 17:12
Povezava do prispevka
Lunča, mogoče pa so že večkrat postopali diplomatsko pa niso ničesar dosegli. Ne vem, govorim na pamet, ker ne poznam situacije. In mogoče so tudi že prej ostale opozarjali na probleme, pa saj vemo, da je dosti študentov apatičnih...
Pa z mediji je itak treba sodelovat, normalno.
0
Nazaj na vrh
_*Shaheena*_
Starost: 34Pridružen: 11. avg 2005Prispevkov: 10863Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 17:15
Povezava do prispevka
Sama sicer poznam dogajanje bolj površno in iz medijev. Lahko pa bi tile gospodiči in gospodične, ki so krivi za zasedbo FF, obiskali kakšen dopolnilni pouk v osnovni šoli. Tam bi jih namreč naučili kako se postavlja (zelo očitne) vejice na plakate 
Sleeping with ghosts.
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 17:16
Povezava do prispevka
(Jaz sem narobe razumela primerjavo z Ambrusom. Se opravičujem za zmedo.)

Pri nas na FDVju so bili glede zasedbe fakultete in protestov aktivni predvsem aktivisti gibanja 15o. Zato poznam bolj njihovo sceno, o kateri smo bili študentje kulturologije na FDVju dobro obveščeni, ker sodelujejo študentje in profesorji dotične smeri. Prek tega smo se seznanili tudi o zasedbi FF, zato ne morem reči, da so bile informacije nedostopne.
Nazadnje urejeno 2. dec 2011 17:22; skupaj popravljeno 1 krat
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 17:18
Povezava do prispevka
Mah, meni se zdi, da vsi samo hvalijo tujino, naše šolstvo pa samo kritiziramo. Po moje bi določene (sorazmerno nizke) šolnine pozitivno učinkovale.
Seveda bi bilo potrebno za sposobne študente ali dijake ponuditi štipendije. Na splošno bi bilo bolj kot samo šolstvo, reform potreben sistem štipendiranja, ki je res katastrofalen.
Zdi se mi, da študentje postajajo elita in privilegiran "družbeni sloj". Res imamo ogromno pravic. Pa nisem za to, da se te pravice kar odvzamejo.
Dejstvo je, da je preveč študentov na marsikateremu področju. Pa se še kar naprej odpirajo fakultete. Pač vsak hoče bit študent, je postalo moderno. Važno, da si študent, ni pa pomembno kaj študiraš. Nekateri, k prihajajo na fakse so res že nepismeni in neprimerni za na faks, svoje sposobnosti bi lahko usmerili v praktično delo. Marsikdo je bolj nagnjen ali bolj sposoben nekaj zares delati pa se vseeno odloči za faks, samo zato, da bo študent. Seveda smo za to krivi vsi, država in navadni ljudje.
Vedno več primerov je, ko imajo študentje več denarja kot svoji starši in družina. Potem ga pa potrošijo za alkohol in cigarete....
Ne strinjam se z načinom protesta, zasedbo, ker se mi zdi pač nesmiselno. Zdaj pa se mi mudi in moram it. Se opravičujem.
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. dec 2011 17:31
Povezava do prispevka
KM: ne, sej prav, da si napisala, da ti je čudno. Dejansko je v moji glavi zvenelo bolj smiselno in 'v kontekstu' kot na papirju (no pl-ju). No, samo da smo razjasnili, da nisem naci Big smile

No, mene je razjezilo predvsem to, ker sem se s tem ukvarjala in poznam razmere in koliko se lahko doseže, če si vztrajen, konsistenten in predvsem malo bolj diplomatski.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Gibanje Mi smo univerza
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:

Preberi še


Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.