Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Dermatolog - dr. Rems

vesnal
Starost: 41Pridružen: 4. jul 2007Prispevkov: 54Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2007 17:38
Povezava do prispevka
Zanima me, ce ima katera izkušnje z dr. Remsom (ordinacijo ima na Ptuju)? Menda je zelo dober dermatolog, po drugi strani pa pravijo, da predpisuje premočna zdravila... Težave imam z aknami, pa sem razmišljala, da bi obiskala tega dermatologa. Samo zdravljenje ni poceni- treba je it 4-5 krat, prvi pregled stane 30 EUR, vsak naslednji pa 15 EUR. 
0
Nazaj na vrh
beybika84
Starost: 39Pridružen: 1. maj 2005Prispevkov: 1999Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. sep 2007 22:42
Povezava do prispevka
Meni se pa zdijo te cene precej ugodne!

LP
Smeh je pol zdravja :)
0
Nazaj na vrh
fridda
Starost: 37Pridružen: 23. jan 2007Prispevkov: 1402Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2007 15:48
Povezava do prispevka

em...ja, to je poceni! verjemi...
0
Nazaj na vrh
briina
Starost: 36Pridružen: 25. apr 2011Prispevkov: 4Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2011 10:20
Povezava do prispevka
Zanima me, ali ima kdo izkušnje z dr. Remsom? Razmišljam, da bi se naročila pri njemu. Imam težave s kožo (mozolji). Eno leto sem obiskovala dermatologinjo in kozmetičarko (nega 1x tedensko). Uporabljala sem Skinoren, Differin, Oronazol pred tem pa tudi razne kreme, ki so na volju v drogerijah, lekarni (Vichy). Izboljšanja ni bilo dokler nisem začela jemati kontracepcijskih tablet (Diane 35)- in sicer po približno 3 mesecih jemanja. Po štirih letih sem naredila premor (po nasvetu ginekologinje) in moje stanje se je izrazito poslabšalo (dobila sem tudi mozolje po hrbtu, dekolteju). Sedaj ponovno jemljem KT Diane (3 mesece) vendar moja koža še vedno izgleda katastrofalno. Omenila bi tudi, da moji mozolji niso povezani s prehrano - po dolgotrajni dieti (nič mastnega, začinjenega, sladkega..) namreč ni bilo nobenega izboljšanja. Predvidevam, da so moje težave hormonskega izvora. Ima kdo kako podobno izkušnjo oz. rešitev?
Menite, da bi mi lahko pomagal obisk pri dermatologu Remsu na Ptuju?
0
Nazaj na vrh
Tinna*
Starost: 30Pridružen: 7. feb 2013Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. feb 2013 17:31
Povezava do prispevka

Kaj pa če imaš napotnico? je potrebno potem tudi plačati? al je ima samo samoplačniško ambulanto (brez napotnic) ?

0
Nazaj na vrh
Tasaysi
Starost: n/aPridružen: 9. okt 2010Prispevkov: 57Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. feb 2013 21:28
Povezava do prispevka

Zdravo,

jaz odsvetujem Remsa....mogoče je bil dober dermatolog pred 30 leti a sedaj ni več. Ko sem jaz šla k njemu na pregled mi je kar z neumitimi rokami začel stiskati mozolje in bluzil nebuloze kako mi bo sonce pomagalo - bilo je sredi poletja. Na koncu sem bila rdeča in zabuhla in plačala 75 eurov.....dela brez napotnice. Slab dermatolog je on za aknasto kožo....se ne posveti in nima znanja.

Par mojih prijateljic je bilo pri njumu in jima je kar predpisal Roucotan tablete in sicer poleti in brez pregleda krvi - kar se ne sme....na srečo sta zdravi in nista imeli problema z jestri....no, imata pa polno malih lis na obrazu od sonca.

Je veliko boljših dermatologov kot je on - pa še drag je ful.

Lp

0
Nazaj na vrh
Višnja
Starost: n/aPridružen: 13. feb 2013Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. feb 2013 21:38
Povezava do prispevka

 

Tudi jaz sem lansko leto obiskovala dr. Remsa, sicer sem ga sprva obiskala, zaradi drugih težav, nato pa je sam opazil moje težave z aknami (s katerimi se borim že 4 leta in so posledica prenehanja jemanja KT Diane 35). Predpisal mi je antibiotike Doxy 50, ki sem jih jemala 3 mesece 1/24h in pa 2 kremici (dnevna+nočna), ki so mi ju zmešali v lekarni. Za vse skupaj sem v lekarni odštela cca 40e. Tablete sem imela 3 mesece, po kremice pa sem šla 1x mesečno. Preglede sem imela na 3-4 tedne in vsak pregled me je stal 60e. Všeč mi je bilo, da je vsakič poslikal problematičen del kože in tako se je dejansko videl napredek in izboljšanje. Ponudil mi je tudi tablete Roacutane, vendar sem jih zavrnila. Vse to se je odvijalo v zimskem času, kadar imam izbruh mozoljev še intenzivnejši, vse skupaj pa se mi čez poletje umiri in imam lepo kožo. Težave nastopijo spet pozno jeseni. Pri Remsu sem na začetku poletja končala terapijo, ko se je stanje popravilo in takrat mi je rekel naj ga obiščem spet jeseni, da preprečiva ponoven »zimski izbruh« mozoljev, vendar se nisem vrnila, ker se mi zdi vse skupaj preveliki strošek, tako da se sama na nek način borim z mozoji.

Tako kot Tasaysi pravi, mislim, da je Rems mogoče dober dermatolog pri ostalih boleznih povezanih s kožo, pri aknah pa je tako-tako. Verjamem, da se lahko obišče tudi boljšega dermatologa, ki bo brezplačen oz. na napotnico. Rems je namreč samo samoplačniški.

Pri tem bi še jaz izpostavila, kar je že Tasaysi – na žalost si tudi pri meni pred in po pregledu ni umil rok, kar je zastrašujoče smiley, saj same veste kakšno ogabno »mrcvarjenje« se dogaja pri iztiskanju mozoljev in ogrcev. Glede na to, da je Rems doktor za kožne in spolne bolezni, nočem niti pomisliti kakšnega pacienta je obravnaval pred mano….. In pa ubogi tisti, ki ga je obravnaval za mano, v primeru, če si tudi pri njem ni umil rok. Ampak to je na veliko žalost že druga tema!! Da Remsovih neprimernih intimnih vprašanjih (ki bi jih pričakovala od lastnega ginekologa, ne od dermatologa), o neprijaznosti in osornosti med. sestre (bojda žena) in med.brata (bojda sin) sploh ne izgubljam besed….. Tudi to bi že lahko bila druga tema. smiley

Vedno od doktorjev pričakuješ strokovnost, vsaj higieno (če že ne sterilnost) prijaznost in vse ostalo. Ko pa nekomu še povrh vsega plačam za njegovo storitev in pomoč, pa to skorajda lahko zahtevam. Ampak na žalost očitno ni tako.

Tako, da vam priporočam, da poiščete kakšnega drugega »brezplačnega« dermatologa, ki vam bo ravno tako dobro ali mogoče celo bolje pomagal pri težava z aknami. Kar se pa tiče drugih težav pa je Rems ok.

0
Nazaj na vrh
marba
Starost: n/aPridružen: 14. avg 2007Prispevkov: 36Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 15. feb 2013 18:27
Povezava do prispevka

Ne  hoditi k Remsu. K njemu je hodila sestra zaradi aken kar 3 leta  in ji je popolnoma uničil kožo z njegovim stiskanjem. Predpisoval  je pa takšne neučinkovite kreme, in kljub temu da je videl neučinkovitost je še vedno vztrajal pri tem. Aken ni odpravil ampak samo poslabšal stanje in še kar bi vztrajal z njegovim zdravljenjem, le na koncu se je spametovala in nehala hodit k njemu.

krneki
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2013 11:40
Povezava do prispevka

Na naešem koncu so trije zadovoljni. So bile pa različne težave- akne-rozacea in še nekaj drguega. Pa so šle vse tri na priporočilo nekoga tja. (Iz SG na Ptuj).

Tako, da s te strani ga priporočajo in zelo pohvalijo.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Pika Nogavička
Starost: -14Pridružen: 10. feb 2006Prispevkov: 1162Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. mar 2013 16:22
Povezava do prispevka

Novih baje itak ne sprejema več.

"Drage kroglice pregelk, nikdar nočem biti vel'k."
0
Nazaj na vrh
mjau123
Starost: 43Pridružen: 11. dec 2014Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2014 16:34
Povezava do prispevka

Sama sem pri dr. Remsu bila še kot najstnica (pred cca 15 leti). Na obrazu sem imela ogromne podkožne mozolje, ki se jih nikakor nisem mogla znebiti.

Spomnim se, da mi je dr. Rems vsak mozolj posebej iztisnil (sčistil), potem pa v vsakega dal še injekcijo z zdravilom.  Bilo je pozimi in svetoval mi je, naj obraza nekaj časa ne izpostavljam mrazu (si šal ovijem do ušes). Tretma je pomagal in po tistem mozoljev nisem imela več (to je bil moj edini obisk).

Spomnim se, da je bil precej grob in nič kaj prijazen, sem  pa bila tam z očetom, tako da neprimernih vprašanj ni postavljal. Cene "posega" se žal ne spomnim.

Glede na to, da bi mi mozolji na obrazu najverjetneje pustili brazgotine, sem s storitvijo zadovoljna (kot sem rekla, odtlej s kožo več nisem imela problemov, pa tudi brazgotin nimam), bi pa dr. vsekakor lahko bil vsaj malo bolj prijazen.

 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Dermatolog - dr. Rems
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.