Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Brez skrbi na dopust

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 11:04
Povezava do prispevka
Če ste spregledale, koristna navodila

 

4.5.2004, 15:17

Brez skrbi na dopust

Kmalu bo tu poletje, čas počitnic in odkrite kože, pa tudi čas, ko naj bi si odpočili in nabrali novih moči. A kaj, ko je vsako leto isto. Toliko dela pred odhodom na dopust, predvsem za ženske, ki morajo v kopalkah vedno izgledati popolne, zato se morate na brezkrbne dni pripraviti že sedaj. In na kaj vse ne smete pozabiti?


Celulit

Celulit, na katerega ste pozabile čez zimo, se vam zdaj maščuje. Je nadloga, ki spremlja kar 90 odstotkov žensk. Gre za degenerativno spremembo podkožnega tkiva, predvsem podkožnega maščevja, ki je posledica različnih vzrokov, kot so premalo gibanja, nezdrave (premastne) prehrane, stresa, hormonskega neravnovesja, pretesne obleke in še bi lahko naštevali.
 
Če ste napovedale celulitu vojno, morate biti predvsem vztrajne in upoštevati naslednje stvari:

Gibanje: Zaradi premalo gibanja in sedečega načina življenja mišice postanejo ohlapne, maščoba se zaradi tega lažje nalaga. Najbolj priporočljivi so športi, ki spodbujajo izgorevanje maščob (predvsem na trebuhu, stegnih in zadnjici). To so tek, aerobika, gimnastika in plavanje.

Zdrava prehrana: Zelo pomembno je, da pijete veliko tekočine (vsaj dva litra na dan). Tako boste odplaknili škodljive snovi iz telesa. Idealne so pijače, ki vsebujejo malo soli in veliko mineralnih snovi (magnezij, baker, cink). Izogibajte se kavi, pravemu čaju, alkoholu in gaziranim pijačam. Z jedilnika črtajte mastno, sladko in slano hrano, zaužijte pa veliko svežega sadja in zelenjave, pustega mesa in rib.

Kreme, masaža, ščetkanje telesa: Na trgu je prava poplava anticelulitnih krem, masažnih olj in kapsul. Samo s kremami se celulita zagotovo ne boste znebile, venar lahko masaža in sredstva proti celulitu bistveno pripomorejo k izboljšanju stanja. Priporočljivo je, da enkrat tedensko pred nanosom kreme s kože odstranite odmrle kožne celice (peeling), da učinkovine lažje prodrejo v kožo. Vendar s peelingom nikar ne pretiravajte (prepogosta uporaba), saj lahko kožo poškodujete. Ščetkanje telesa je odlično poživilo za kožo. Pri vsakdanji suhi masaži se odluščijo odmrle kožne celice, prekrvavljenost se poveča, koža postane lepe rožnate barve. Najenostavnejša in najbolj priporočljiva je uporaba srednje trde ščetke za telo z ročajem za hrbet. Ščetkanje naj traja tri minute, ščetkajte vedno v smeri proti srcu.
 
Urejena stopala

Ko je treba obuti sandale, opazite, da vaša stopala niso takšna, kot bi želele, vendar to še ni razlog za preplah, saj jih z ustrezno nego lahko zelo hitro uredite. Če se ne odločite za obisk strokovnjaka, se lahko zadeve lotite same. Najprej odstranite trdo kožo, zlasti na petah in blazinicah, po kopeli s plovcem ali strgalcem. Nato v noge vtrite vlažilno kremo (lahko tudi kremo za roke ali telo). Nohte na nogah porežite ravno, da se ne vraščajo in jih popilite, da bodo robovi gladki.

Obnohtno kožico potisnite nazaj z vatirano palčko namočeno v milnico, odvečno kožico porežite. Nato nohte še nalakirajte, prste prej razmaknite s kosmom vate ali peno.

Če se vam noge potijo, jim privoščite deset minutno kopel v mlačni vodi in jih osvežite z deodorantom proti potenju.
 
Depilacija

Lepe gladke noge, brez odvečnih dlak, so sanje vsake ženske. Nadležne dlake lahko odstranite na več načinov.

Britje je najpreprostejši in najhitrejši način odstranjevanja dlak. Njegova prednost je, da je neboleče, pomanjkljivost pa, da morate postopek ponoviti že po dveh dneh.

Depilacija z voskom je idealna pred odhodom na dopust, saj ste lahko brez skrbi štiri do šest tednov. Predel, kjer boste depilirali, razkužite z alkoholom, nato vosek nanesite v smeri rasti dlak in po strditvi sunkovito potegnite v nasprotni smeri. Ta način depilacije je precej boleč, zato bolj občutljivim priporočam depilacijo v kozmetičnem salonu.

Kemična depilacija s kremami: Za depilacijske kreme je značilno, da cepijo vezi v keratinu in na ta način stopijo dlako. Kreme ne uporabljajte, če imate občutljivo kožo, ker imajo zelo visok pH (10 do 12) in lahko kožo dražijo. Zato je najbolje, če pred prvo uporabo kreme preizkusite kako se vaša koža odziva nanjo. Nanesite si kremo na notranjo stran komolca in jo nekaj časa pustite, nato pa obrišite in počakajte 24 ur.

Ker krema poškoduje vrhjo plast kože, je pomembno, da kožo po depilaciji dobro zaščitite z antiseptiki, rastlinskimi izvlečki (kamilica, aloe vera), ali samo obnovite kisli plašč z rahlo okisano vodo. Postopek morate ponoviti po enem do dveh tednih.

Kože takoj po depilaciji ne smete izpostavljati soncu.
 
Sončenje

Kot veste, predolgotrajno izpostavljanje sončnim žarkom lahko povzroči številne nevšečnosti, od opeklin, alergij, luščenja kože do neenakomerne pigmentacije kože.

Zato je dobro, če upoštevate nekaj pravil, preden se odpravite na sonce.

1. Na začetku sončenja izberite višje zaščitne faktorje, odvisno od tipa kože, ki jih postopoma zmanjšujte.
2. Za ekstremne pogoje (gore, jadranje) izberite za obraz in roke blokatorje, ki sončne žarke odbijajo.
3. Vedno nanesite izdelek najmanj 30 minut preden greste na sonce.
4. Vodotopne izdelke obnavljajte po vsakem kopanju, vodoobstojne pa nekoliko redkeje, odvisno od moči sonca in brisanja.
5. Obraz najbolj zaščitite, še posebej nos in uhlje.
6. Sončenju se izogibajte med 11.30 in 15.00 uro v poletnem času.
7. Če pordečite, uporabljajte vlažilne izdelke in ne mastnih, ker maščoba zadržuje toploto.
8. Če vas močno opeče, morate k zdravniku. Na kožo, ki je zelo tanka, nanašajte vse zelo previdno, saj lahko pride do absorbcije učinkovin iz izdelka do krvnega obtoka.
9. Zaradi koristnih učinkov sončenja (sinteza vitamina D, ugoden vpliv na imunski sistem, izbolšanje splošnega počutja, ?) je najbolje, če se izpostavljate soncu postopoma in začnete s krajšimi časovnimi intervali.
10. Pred sončenjem ali odhodom v solarij ne uporabljajte parfumov, ker se vam lahko pojavijo hiperpigmentacije.

Pred intenzivnim sončenjem lahko kožo že prej pripravite na to z obiskom solarija (deset obiskov, po največ deset minut) in uživanjem tablet betakarotena, s katerim dosežete rahlo porjavitev že brez sončenja. Če pa spadate med tiste, ki sončenja ne marate, si lahko lepo polt pričarate s kremo za umetno porjavitev. Vendar nikar ne pozabite pred nanosom kreme narediti peelinga, da bo porjavitev enakomerna.

Zelo priporočljivo je, da med sončenjem in po njem, uživate izdelke z zaščitniki celic, antioksidanti, ki so lovilci prostih radikalov, torej vitamine A, E in C. Priporočljivi so tudi izdelki z izvlečki aloe vere in kamilice, ki blažijo razdraženo kožo.

Pozabiti ne smete tudi na lase, saj jih prav tako opeče, postanejo izsušeni in brez leska. Zato lahko uporabite negovalne pene, gele in spreje, ki jih bodo ščitili in preprečili poškodbo. Tako obrazu kot lasem privoščite dobro osvežilno masko.
 


Make up na plaži

Ličenja na plaži naj bo res minimalno. Uporabite le tista ličila brez katerih ne morete. Sicer bo učinek ravno nasproten, kot bi si želeli. Uporabljajte le vodotesna (waterproof) in vodoodporna (waterresistant) ličila. Slednja zdržijo še nekoliko dlje.

Maskara se ob različnih zaščitnih kremah, ki vsebujejo maščobo, lahko razmaže. Zato si trepalnice raje pobarvajte, kar lahko storite v vsakem kozmetičnem salonu.

Ne uporabljajte pudra, ker bo dal vašemu obrazu masten sijaj. Poskusite rajši izdelke v stiku, ki ne vsebujejo maščobe. Veke nikar ne občrtavajte, uporabite le senčilo za veke v stiku in vodoobstojno maskaro.

Ustnice poudarite z bleščečim lip glossom, ki bo še bolj poudaril vašo zagorelo polt.

Pripravila: Barbara Pajk
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 12:13
Povezava do prispevka
a ni zdaj že malo prepozno za boj proti celulitu?
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 12:15
Povezava do prispevka
Nikol ni prepozno, boš pa drugo leto lepša.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 12:21
Povezava do prispevka
se mi zdi da je
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 12:24
Povezava do prispevka
za to poletje definitivno prepozno...jaz pa še nisem začela
0
Nazaj na vrh
Sanny
Starost: 53Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 2245Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 12:33
Povezava do prispevka

Eh, tudi letos bomo šli trije na dopust: JST, PA MOJA POLOVICA in g. CELULIT. Če ni foušije, je za vse dost.


KLinc gleda, 8 kg sem dala letos dol, tistih vražjih zadnjih nepotrebnih in ........


pa nikakor ne gre. Se napajam z vodo kot krava, sam pri miganju sem še premalo aktivna.


Ko bom imela 80 let, bom pa fit.

Velike stvari naredijo ljudje, ki imajo velike misli in se nato odpravijo v svet, da uresničijo svoje sanje. (Ernest Holmes)
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 12:35
Povezava do prispevka

boljš pri 80ih kot sploh ne

0
Nazaj na vrh
Sanny
Starost: 53Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 2245Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 12:41
Povezava do prispevka

Vsaj enkrat.


Velike stvari naredijo ljudje, ki imajo velike misli in se nato odpravijo v svet, da uresničijo svoje sanje. (Ernest Holmes)
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 12:41
Povezava do prispevka
Sanny je napisal/a

Eh, tudi letos bomo šli trije na dopust: JST, PA MOJA POLOVICA in g. CELULIT. Če ni foušije, je za vse dost.


KLinc gleda, 8 kg sem dala letos dol, tistih vražjih zadnjih nepotrebnih in ........


pa nikakor ne gre. Se napajam z vodo kot krava, sam pri miganju sem še premalo aktivna.


Ko bom imela 80 let, bom pa fit.



bravo sanny , vztrajaj še naprej

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
anneta
Starost: -14Pridružen: 18. feb 2004Prispevkov: 2680Kraj: raj na zemljiStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 17:01
Povezava do prispevka
Sanny, ko bi jaz imela tvojo voljo...
0
Nazaj na vrh
Sanny
Starost: 53Pridružen: 2. apr 2004Prispevkov: 2245Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2004 17:03
Povezava do prispevka

Sej ni blo hudo, držala sem se tiste trimesečne diete, jedla samo trikrat na dan, pila cca 0,5 do 1 litra tekočine in je  šlo. Sam zdej je treba pa še špeh speglat, pa neki kil še dol spravit, bljak, pa ne gre več.


Naslednje leto..........

Velike stvari naredijo ljudje, ki imajo velike misli in se nato odpravijo v svet, da uresničijo svoje sanje. (Ernest Holmes)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2004 0:19
Povezava do prispevka
irena je napisal/a
 
 
Sončenje

Kot veste, predolgotrajno izpostavljanje sončnim žarkom lahko povzroči številne nevšečnosti, od opeklin, alergij, luščenja kože do neenakomerne pigmentacije kože.

Zato je dobro, če upoštevate nekaj pravil, preden se odpravite na sonce.

1. Na začetku sončenja izberite višje zaščitne faktorje, odvisno od tipa kože, ki jih postopoma zmanjšujte.


....


Pred intenzivnim sončenjem lahko kožo že prej pripravite na to z obiskom solarija (deset obiskov, po največ deset minut) in uživanjem tablet betakarotena, s katerim dosežete rahlo porjavitev že brez sončenja. Če pa spadate med tiste, ki sončenja ne marate, si lahko lepo polt pričarate s kremo za umetno porjavitev. Vendar nikar ne pozabite pred nanosom kreme narediti peelinga, da bo porjavitev enakomerna.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2004 0:20
Povezava do prispevka
tanja, ne se kremžit, boš gube dobila
0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2004 8:54
Povezava do prispevka

Jaz tega namenoma nisem komentirala, zdaj saj vidite, zakaj nekatere trumoma derejo v solarij...tudi moja sodelavka hodi že kar nekaj časa primerno zapaljena okoli...

0
Nazaj na vrh
Niky
Starost: 44Pridružen: 30. nov 2003Prispevkov: 1518Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. maj 2004 8:58
Povezava do prispevka
Sanny je napisal/a

Sej ni blo hudo, držala sem se tiste trimesečne diete, jedla samo trikrat na dan, pila cca 0,5 do 1 litra tekočine in je  šlo. Sam zdej je treba pa še špeh speglat, pa neki kil še dol spravit, bljak, pa ne gre več.


Naslednje leto..........

Sanny,ti bomo dale malo Hirala40,vsa čast za voljo
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Brez skrbi na dopust
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.