A veš, hiper štručke so une , ki jih v Mercatorju prodajajo. Moja dva otroka (in midva z možem
)sta nora nanje.
jest jih naredim takole
-Iz ene 30 dag moke,kvasa,soli,sladkorja,olja in mleka zamesim kvašeno testo(včasih dodam v testo tudi malo bazilike in origana)
-Iz aparata vzamem testo, potem pa iz te kepe testa trgam stran kupčke, katere ,,poteptam,, v obliko enga mal mnjšega podplata
, z žlico mal vdolbine naredim
-v to vdolbino dam nekaj paradižnikove omakce(pelate pretlačim in dodam sol,začinko,origano,....al pa kar eno tomatino za pizzo kupim)
-na omakco dam mal šunkice(jest jo narežem prej na trakove)
- potem pa še sirček (npr. edamec)
Na ta velik pekač pride 16 hiper štručk.
No, pol dam pekač v pečico, ki ima ene 50-100 stopinj, da hiperce mal narastejo, pol pa ,,zavrtim gumb,, na ene 200 stopinj in jih pečem, okoli 10-15 minut ( mal kakšno z lopatko privzdignem, če ima slučajno že rjavo skorjico)
In to je to! Simpl!
Hiper štručke so ene mini pizze, samo mal bolj podolgovate so
Ampak mi jih obožujemo (sploh poleti, ko se ti neda kuhat ene 2 uri na dan), otrokoma je pa sploh všeč, ker jih lahko jesta brez pribora...
Jih bom enkrat v bližnji prihodnosti naredila in pofotkala !