Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ali rade kuhate?

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Ali rade kuhate in pečete?
1)da, zelo rada
44%
40 glasov
2)kakor kdaj
32%
29 glasov
3)sploh ne maram kuhanja
18%
16 glasov
4)bi rada, a ne znam
6%
5 glasov
Skupno glasov:
90 glasov
samsara
Starost: 53Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 30. okt 2007 22:10
Povezava do prispevka
Tudi jaz nisem preveč rada kuhala, dokler nisem v Braziliji (ja, tam res znajo) jedla nekaj izvrstnih stvari, za katere mi je bilo jasno, da si jih moram pripraviti sama, sicer jih ne bom več kmalu jedla- potem pa sem pričela eksperimentirati in uživati v tem. Sedaj pa kakor kdaj. Vsak dan kuhati na mus je res zelo zoprno, sploh če nimaš ideje, če pa imaš čas, idejo in kakšne ustvarjalne sestavine ter ljudi, ki vse pojedo ter obvezno močno pohvalijo, pa zna biti res zelo zelo prijetno. Po mojih izkušnjah najmanj radi kuhajo ljudje, ki živijo s kakšnimi gurmansko precej zahtevnimi osebami.
0
Nazaj na vrh
strella
Starost: -13Pridružen: 31. maj 2005Prispevkov: 4794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. okt 2007 22:22
Povezava do prispevka
Na maram kuhanja in tudi ne znam nič skuhati.   Tudi pečt ne maram (še manj pa potem pospravljati za sabo), ampak se nekako prisilim, ker pravijo, da je tisto kar spečem ful dobro.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. okt 2007 22:34
Povezava do prispevka
Hmm,kuhati ne maram kaj dosti,čeprav znam  skuhati tudi brez recepta najbolj osnovne reči, z receptom mi pa itak bolj ali manj uspe vse, ko in če se lotim.
Bojim se,da pa se ne bom mogla ravno izogniti kuhanju v svojem življenju   
Lepo bi pa bilo,če bi mi hotel kdo vedno kuhati in to po mojem okusu,hehe.... (ne pa reči,ki jih ne maram jesti)  

Pečem pa kar rada, čeprav najraje takrat,ko je inciativa moja, ne pa, da mi naročijo...  Zelo rada delam reči iz kvašenega testa, tudi kruh  
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 42Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 30. okt 2007 23:07
Povezava do prispevka
pri meni je kakor kdaj, načeloma mi je fino kuhati, bolj imam problem z idejami (ne maram preveč pogosto ponavljati jedi, razen poleti, ko zelo pogosto naredim ogromno solato s piščancem). kakšen dan mi je prav relaksacija skuhati, pa malo domišljije vklopim in naredim kaj, kar še nisem, ali pa malo drugače kot ponavadi... vsekakor si brez dobre, doma skuhane in čimbolj organske hrane (pri naju konzerv in pogretih že pripravljenih jedi ni, prav tako sem proti mikrovalovki) ne predstavljam svojega vsakdana. sem tudi prepričana, da je (tudi) to razlog, da sem/sva že od malega zelo malo bolna , namreč pri nas se je vedno zelo dobro, zelo zdravo in predvsem: doma pripravljeno jedlo, z obvezno ogromno skledo solate vsak dan. in sedaj pri naju je enako.
obvezno pa greva 1x na teden (ponavadi čez vikend) nekam ven jest, npr. na pizzo ali s starši na kosilo, tako da tehnično gledano ne kuham čisto vsak dan v tednu ;). ta navada mi je zelo všeč.
prav tako nimam nič proti, le boljša polovica kdaj speče domačo pizzo ali skuha špagete (v to smer ga celo vzgajamo, in to zelo uspešno :D).

aja, pečem tudi kar rada, sicer pa zame sladica ni sladica, če nima izdatne porcije čokolade. zato najraje spečem čokoladne muffine (pregrešno dobre ), kakšno pecivo z orehi in čokolado, čokoladno pito, munchmallow, naredim domači čokoladno mousse itd. ampak se skušam zadržati, da ne pečem preveč, ker potem bi imela lahko kmalu oba 100 kg .
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 123Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. okt 2007 23:23
Povezava do prispevka
Vsak dan kuham, navadno z veseljem in v slast jedcem. Že na poti domov imam vse v glavi, da v kuhinji kar frčijo sestavine in jedi na kup. Se pa zgodi tudi kakšen slab dan, ko se mi kaj pofiži, zmanjka pomembne sestavine ipd. Iz občasne naveličanosti in monotonije znanih jedi se potegnem z dobrimi recepti, ki jih še nismo preizkusili, pa je.
Pečem tudi rada, zaradi previdnosti pri vnosu kalorij ne prav pogosto. Med porodniško sem imela vsak dan narejeno vsaj eno sladico, pa se mi je grdo poznalo...
Moj možek tudi dobro kuha, samo zaradi posebnosti najinih bioritmov se uspe dokazovati bolj pri zajtrkih in večerjah. Lepo sodelujeva
Kuhanje je zame tehnični in čutni izziv. Mi je v veselje.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 42Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 2:52
Povezava do prispevka
Jaz kuham skoraj vsak dan, imam zelo širok repertoar jedi in če imam čas ter voljo, poizkusim tudi kaj novega. S fantom si kuharska opravila deliva pol:pol. Ali skuha en ali drug ali pa usklajeno sodelujeva, ker nama gre obema dobro od rok. Moja mama je bila sicer znana daleč naokrog po odlični domači kuhi, vendar od nje nisem odnesla skoraj nič znanja, ker je bila kuhinja njeno svetišče, kamor ni pustila nikogar, da je ne bi motil, zato sem povsem samouk.

Ker mi jedi dobro uspevajo in ker kuham zelo pogosto, bi marsikdo mislil, da mi je to v veselje. Meni pa se zdi, da kuham bolj iz potrebe kot pa iz veselja. Nikoli pa nisem imela kuhanja za izgubo časa. Če se mi kak dan ne da kuhat, pa prav mirne duše to priznam in si brez slabe vesti pustim postreči.

Blizu mi je Malinin način, ki ne vsebuje že pripravljenih kupljenih jedi. Juha je recimo vedno iz mesa in zelenjave, nikoli iz kocke ali vrečke, pizzo delava sama doma itd. Edina stvar, ki jo kupim že narejeno, so idrijski žlikrofi. Pa jih znam na roke naredit in ravno zato vem, da je preveč dela, da bi se splačalo

Sladic ne pečem pogosto iz preprostega razloga, ker ne maram sladkega. Včasih kaj čokoladnega, če je ravno pms
0
Nazaj na vrh
deuce
Starost: 50Pridružen: 8. dec 2006Prispevkov: 642Kraj: medvodeStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 7:44
Povezava do prispevka
tudi sam sem včasih rad kuhal. to je bilo takrat, ko sem kuhal za dva. kuhanje je stvar dogovora. ženska, s katero sem živel takrat, je službovala v sto kilometrov oddaljenem mestu, sam pa sem hodil peš v službo. tako da sem ob delovnikih kuhal sam, ona pa čez vikende ali pa sva šla kdaj ven na večerjo. kuhal sem vse živo, še posebej pa sem rad eksperimentiral: malo tega, malo onega,...
 
v naši familiji se pozna, da smo vsi delali vse. oče je bil krasen kuhar in še danes naredi zelo okusna pražena jetrca in izjemno tenke palačinke na ponvi. moja specialiteta pa je bolj taka suha, a fit hrana: belo meso, pražena zelenjava, riž, pripravim pa tudi dobro rižoto z morskimi sadeži.
 
zadnja leta, ko se otepam življenja s sostanovalkami, pa kuhanja ne izvajam več. le ob vikendih si rad kaj skuham, pa še tisto je bolj na hitro in ni kaj preveč zdravo (konzervansi, aditivi). med delovniki pa v glavnem kosim v lokalni restavraciji.
vsaka podobnost z resničnim deuceom morda ni naključje.
0
Nazaj na vrh
neleja
Starost: 37Pridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 2678Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 10:35
Povezava do prispevka
Meni na srečo še ni treba kaj veliko kuhati, čeprav znam skuhati kar veliko stvari( oz. večino teh "navadnih"). Lahko bi sicer večkrat kuhala ( npr. ob vikendih) ampak se mi ne ljubi. Med tednom itak so vsi ostali prej doma kot jz, med vikendi pa ponavadi spim ali pa delam kaj drugega za moje pojme bolj koristnega zame.
 
Pri pečenju sem pa bolj pogosto. Imam rada peko peciv, še rajši piškotov. Tako včasih ko sem sita vsega, rabim malo sprostitve in imam čas se lotim peke
Ko hodiš pojdi zmeraj do konca... (T.Pavček)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45033Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 11:05
Povezava do prispevka
No, to pa moram povedati, da tudi midva sploh ne uporabljava kakšnih že pripravljenih jedi, ki vsebujejo polno natrijevega glutaminata, nitratov, nitritov, umetnih sladil, raznih konzervansov ... Kock za juho sploh nimava, juhe iz vrečke (paradižnikova in gobova) pa samo od dveh bio firm, ki so popolnoma brez dodatov.
 
Tako kot pri kozmetiki, tudi pri hrani zelo paziva na sestavine, s tem, da pri hrani seveda še bolj, ker gre vse v telo. In je najina prehrana tudi polna zelenjave (solat ali kuhane), pusto meso (piščančji ali puranji file, za golaž ali juho pusta govedina), polnozrnatih žitaric in zdravih maščob (olivno, laneno, bučno, orehovo olje - vsa hladno stiskana).
 
Sicer pa je morda problem pri meni tudi ravno v tem, da je toliko priprave in pospravljanja potem (pa trenutno tudi pomivalnega stroja nimava). Če bi bilo vse pripravljeno in bi jaz res samo v lonce dajala, bi mi bilo morda manj odveč ... Ampak, je pa še vedno čisto preveč time-consuming.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -13Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 11:13
Povezava do prispevka
Ma, po dvajsetih letih kuhanja, sem tega že prav sita. Pa vsak dan se nekaj zmišljevat, da se ne ponavlja.Pa eden ne je tega, drug se spakuje nad nečim drugim. En bi npr. umrl za basmati riž, drug ga videt ne more.

Mogoče mi je še težje, ker enakao kot je napisala Tanja zgoraj, zelo pazim pri hrani. Pa še čim več z domačega vrta, s čimer je spet polno dela. Malo drugače je očistit solato, ki jo prineseš z vrta, kot pa tisto iz trgovine, ki zemlje še vidla ni. Pa tudi nikoli ne kupujem v naprej pripravljenih jedi, juh iz vrečk (o.k. parkrat na leto gobovo, to je pa res edino).
0
Nazaj na vrh
Mimi_M
Starost: 46Pridružen: 13. dec 2005Prispevkov: 2127Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 11:15
Povezava do prispevka
Jaz imam veliko srečo, ker imamo v služi, kjer delam, tudi svojo restavracijo z okusno in pestro ponudbo kosil (vsak dan 3-4 meniji, od mesnega, brezmesnega, do enoločnic...) 
Tako da sem se ful navadila, da grem vsak dan lepo ob 12 na kosilo in popoldne oz. zvečer potem ne jem ničesar kuhanega več.
Če bo tako ostalo tudi v prihodnje, ko bova šla na svoje, bom zelo zadovoljna, saj bom tako rešena vsakodnevnega kuhanja.  
Moj namreč tudi redno hodi na kosila, kasneje pa tudi nima potrebe po še enem kuhanem obroku.
Tako na brzino pa itak ni problem pripraviti še kakšnega prigrizka pozno popoldne ali zvečer.
"Odločimo se, da je nekaj mogoče in da hočemo to storiti, pa bomo našli tudi način."
(A. Lincoln)
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 12:22
Povezava do prispevka
Tudi pri nas skoraj ne uporabljamo pripravljenih jedi. Večino uporabljamo zelenjavo z vrta, tudi krompir zraste na naši njivici. Sadje prav tako. In nakupujemo osnovne zadeve, iz katerih potem nastaja naša hrana.
 
Če kdaj ni ravno velike volje za kuhanje ali pa časa, uporabimo hitre recepte. Testenine in paradižnikova omaka iz zmrzovalnika (narejena poleti), pa velika skleda solate in smo vsi siti! Ali pa domača pizza, ki je prav tako narejena en-dva-tri.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 42Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 13:24
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a
No, to pa moram povedati, da tudi midva sploh ne uporabljava kakšnih že pripravljenih jedi, ki vsebujejo polno natrijevega glutaminata, nitratov, nitritov, umetnih sladil, raznih konzervansov ...
 
Tako kot pri kozmetiki, tudi pri hrani zelo paziva na sestavine, s tem, da pri hrani seveda še bolj, ker gre vse v telo.

Se podpišem, midva tudi ne marava "umetne" hrane.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 13:27
Povezava do prispevka
Pri nas je tudi večinoma sveža zelenjava ali pa iz zmrzovalnika.  Vegete sploh nimam, jušne kocke pa uporabljam zelo poredko. Škatlo imam za leto ali več. 
0
Nazaj na vrh
Anastazija
Starost: 43Pridružen: 25. jan 2004Prispevkov: 827Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 13:41
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a
No, to pa moram povedati, da tudi midva sploh ne uporabljava kakšnih že pripravljenih jedi, ki vsebujejo polno natrijevega glutaminata, nitratov, nitritov, umetnih sladil, raznih konzervansov ...
 
Tako kot pri kozmetiki, tudi pri hrani zelo paziva na sestavine, s tem, da pri hrani seveda še bolj, ker gre vse v telo.
 
 
Enako! Zato sem tudi začela kuhati zase, ker pazim na to, da je čimbolj zdravo,  uporabljam predvsem doma pridelano zelenjavo, pri kupovanju hrane pa tudi gledam, da je biološko pridelana in čimmanj umetna.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ali rade kuhate?
Stran 4 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.