Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Alergija??

al
Starost: 38Pridružen: 28. sep 2008Prispevkov: 15Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2009 21:21
Povezava do prispevka
Lep pozdrav vsem na forumu. Imam eno vprašanje glede alergije. Pred kakšnima dvema letoma ali malo manj sem dobil alergijo na pršice, zdravnik mi je predpisal neke tablete in sem jih jemal nekaj časa, pač tako dolgo dokler alergija ni izginila, zdaj jih pa jemljem samo takrat kadar me spet kaj "prime". Do zdaj jih nisem jemal kake pol leta, ker je bilo vse v redu. No, danes ko sem se zbudil pa se pogledam v ogledalo in sem imel kar veliko oteklino na zgornji ustnici in tudi manjšo oteklino nad levim očesom. Zdaj seveda spet jemljem tablete, ampak ni mi jasno kako se lahko to kar naenkrat pojavi (taka oteklina čez noč, prej pa me je vedno samo koža srbela) in pa zakaj (mislim da glede pršic ni, ker sem takrat zamenjal tudi posteljnino) tako da zgleda da sem alergičen še na nekaj drugega, vendar nevem na kaj. Edino kar se mi dozdeva, bi lahko bila labela, ki sem jo zdaj ene tri dni uporabljal in sicer od Blistex "Tea Touch" tak tekoč balzam. A je kdo že imel to labelo in podobne probleme? Ker drugo res ne vem kaj bi lahko bilo, jedel in pil sem vse normalno kot do zdaj, nič "novega". Hvala za odgovore
0
Nazaj na vrh
nat
Starost: 43Pridružen: 31. mar 2008Prispevkov: 185Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2009 23:16
Povezava do prispevka
Živjo,

alergija se lahko pojavi tudi na zadeve, ki si jih doslej brez težav užival. Jaz sem npr. celo življenje brez problemov jedla morske sadeže, potem pa so mi kar naenkrat odkrili alergijo nanje. Alergeni se v telesu lahko zadržujejo tudi do 10 dni, zato je variant, na kaj si doživel reakcijo lahko mnogo. Mogoče tudi ne gre za alergijsko reakcijo (so ti tablete pomagale?). Glede na to, da si alergičen na pršico, pomisli tudi na navzkrižne alergene. To so pri pršici npr.  morski sadeži, rakci, molji, mušic. Vsekakor se opazuj, po mojih izkušnjah ti pri alergiji drugega niti ne preostane in jej tablete, v primeru hujših težav pa seveda k zdravniku.
0
Nazaj na vrh
al
Starost: 38Pridružen: 28. sep 2008Prispevkov: 15Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. feb 2009 21:53
Povezava do prispevka
Najprej hvala za odgovor. Ja tablete ki jih jemljem so mi do zdaj pomagale, tudi zdaj, ker je oteklina izginila (najprej sem sicer pomislil da je to od zoba, ker sem glih zdaj pred parimi dnevi imel granolom in sem bil cel zatečen, ampak zdravnik mi je pol rekel da je to alergija, ker je zob bil vredu in sem imel te znake alergije (po dlaneh sem imel tak občutek kot če te piči osa ali tako, tak pekoč-srbeč občutek) in to je baje znak za alergijo. Glede same alergije pa še zdaj ne vem, saj kot si sama povedala se pač moreš opazovat, pa še pol je težko rečt na kaj si alergičen, pomoje je bila ta labela kriva, ker sem jo zdaj prvič imel in po treh dneh uporabe se je telo "uprlo". No to je moja ugotovitev, nevem pa če drži. 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Alergija??
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.