Dow, hvala, ker si se potrudila za odgovor. Že cel dan čekiram, če bo kdo kaj napisal. Se zavedam, da je tema strokovno zahtevna ampak tale forum naj bi bil namenjen ravno takemu razčiščevanju. Res čakam še koga, ki se na tematiko razume. Tudi mnenje Tanje bi rada prebrala.
In ker sem bila tik pred tem, da kupim zajetno dozo te kozmetike, katerih sestavine se tako lepo berejo, sem hvaležna za vsako besedo. Sem si ogledovala izdelke na ebayu, tako fajn so za videt in sestavine so tako zanimive, da sem imela že polno stran izdelkov na ogledu.
Izgleda, da bom res prišparala kar nekaj denarja.
V bistvu naj bi se šlo za to, da nemikronizirana v tej formulaciji sploh ne bi mogla biti, če bi pa napisali, da sta mikronizirana in torej tudi "oblečena", potem to ne bi bila več naravna kozmetika.
Okrog grenivkinih pečk je bila pred časom baje v kozmetiki cela štala, ker vsebujejo pesticide, tako da so jih v marsikateri državi v kozmetiki prepovedali (nad določenim procentom, se mi zdi, da 0,1%).
Ogledala sem si tudi njihovo stran in vse, kar je zapisano. Baje, da emulgatorjev sploh ne uporabljajo, pravijo, da so njihovi izdelki 100% in nerazredčeni.
Kar je bedarija.
Če bi bil ekstrakt čaja, ki je omenjen na prvem mestu, voden, potem ne bi smeli zapisati, da so njihovi izdelki koncentrirani in da ne vsebujejo vode, med sestavinami pa bi morala biti voda. Če bi bil ekstrakt glicerinski, potem med sestavinami manjka "glycerol", če pa je tako, kot pravijo, da so sestavine koncentrirane in je torej čaj čaj, v smislu v prahu, potem bi bilo cca. 80% proizvoda sestavljenega iz olja in čaja v prahu - kako je torej možno, da je proizvod fizično v obliki kreme in da je take barve kot je?
Pisala sem tudi Orci, me zanima, če bodo odgovorili. Če so resna firma in če je res, kar pravijo o sebi, bodo, in se bodo o zadevi tudi pozanimali.
Sem kar malo jezna.