Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženske, ki delajo ponoči, so bolj izpostavljene tveganju za nastanek raka

12. jan 2018 8:12
0

Oglasno sporočilo

Raziskovalci, ki so preučevali preglede, opravljene izključno na ženskah, so ugotovili, da se je pri polovici kožnih rakavih primerih pojavil pri tistih, ki so dolgoročno delale nočne izmene in enako se je izkazalo pri drugih vrstah raka.

PREBERITE TUDI: Hrana proti raku

Za medicinske sestre je bilo tveganje še bolj povečano, pri primerih raka dojke pa za kar 58% več kot pri tistih, ki so delali le podnevi. Raziskave na Univerzi Sichuan na Kitajskem so uporabile podatke iz 61 različnih študij, ki so zajele skoraj štiri milijone ljudi v Severni Ameriki, Evropi, Avstraliji in Aziji. Pomočnik profesorja Xuelei Ma je ​​dejal: "Naša raziskava kaže, da delo v nočni izmeni služi kot dejavnik tveganja za nastanek raka pri ženskah. Sichuanska univerza na Kitajskem pravi, da ugotovitve kažejo, da bi morali imeti ljudje, ki dolgoročno in veliko delajo ponoči, redne dodatne preglede."  Prof Ma je ​​tudi razkril, da je povečano tveganje za raka dojk pri vseh poklicih ugotovljeno samo v Severni Ameriki in Evropi. Rekla je: "Presenečeni smo bili. Možno je, da je temu tako, ker imajo ženske na teh lokacijah višje ravni spolnega hormona."

PREBERITE TUDI: Pomfri povzroča raka

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Preživeti prvi dan vrtca je lahko težko tako za otroke kot tudi mame! Prvi dan vrtca je eden najtežjih čustvenih dni za starše. V resnici ne gre toliko za to, da gre otrok prvič v šolo, ampak da se začne postopek spuščanja.