Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ženske, ki delajo ponoči, so bolj izpostavljene tveganju za nastanek raka

12. jan 2018 8:12
0

Oglasno sporočilo

Raziskovalci, ki so preučevali preglede, opravljene izključno na ženskah, so ugotovili, da se je pri polovici kožnih rakavih primerih pojavil pri tistih, ki so dolgoročno delale nočne izmene in enako se je izkazalo pri drugih vrstah raka.

PREBERITE TUDI: Hrana proti raku

Za medicinske sestre je bilo tveganje še bolj povečano, pri primerih raka dojke pa za kar 58% več kot pri tistih, ki so delali le podnevi. Raziskave na Univerzi Sichuan na Kitajskem so uporabile podatke iz 61 različnih študij, ki so zajele skoraj štiri milijone ljudi v Severni Ameriki, Evropi, Avstraliji in Aziji. Pomočnik profesorja Xuelei Ma je ​​dejal: "Naša raziskava kaže, da delo v nočni izmeni služi kot dejavnik tveganja za nastanek raka pri ženskah. Sichuanska univerza na Kitajskem pravi, da ugotovitve kažejo, da bi morali imeti ljudje, ki dolgoročno in veliko delajo ponoči, redne dodatne preglede."  Prof Ma je ​​tudi razkril, da je povečano tveganje za raka dojk pri vseh poklicih ugotovljeno samo v Severni Ameriki in Evropi. Rekla je: "Presenečeni smo bili. Možno je, da je temu tako, ker imajo ženske na teh lokacijah višje ravni spolnega hormona."

PREBERITE TUDI: Pomfri povzroča raka

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če ste zaenkrat izpuščale temne ustnice, misleč, da gre za kratkotrajen trend, je morda sedaj pravi trenutek, da jih le poizkusite.