Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Greenery, barva leta 2017!

9. dec 2016 8:40
0

Oglasno sporočilo
zelena! To je barva, za katero torej lahko pričakujemo, da bo prevladovala v modi, pri opremljanju stanovanj,  v avtomobilski industriji in še kje. In sicer gre za svežo, spomladansko-zeleno barvo z oznako Pantone 15-0343 oz. prikladnim imenom 'Greenery'. Barvo s komaj opaznim pridihom rumene, kar ji da izjemno svežino in izžareva mladost; ki spominja na zgodnjo spomladansko travo, na prve zelene poganjke na drevesih in na pomlad samo. Je barva, ki diha življenje.
 
 

Barva, ki simbolizira pomlad in nove začetke

Pri Pantone pravijo, da gre za barvo, ki odraža tudi trenutno stanje razmišljanja in sprememb v svetu. "Zavedamo se, v kakšnem svetu živimo: takem, ki je nadvse stresen in napet," je povedala Leatrice Eiseman, izvršna direktorica na Pantone Inštitutu. "To je barva upanja in naše povezanosti z naravo. Označuje vse, kar pomeni regeneracijo, osvežitev, revitalizacijo, obnovo. Vsako pomlad vstopimo v nov cikel in iz zemlje prihajajo novi poganjki. To je nekaj, kar potrjuje življenje in česar se veselimo." Se ne bi mogli bolj strinjati!
 
 
Skratka, sveža in revitalizirajoča rumenkasto-zelena barva Greenery je simbol za nove začetke. Simbolizira svež in zračen začetek pomladi; ko začne narava zeleneti in kar kliče po tem, da se je naužijemo.
 
Za naravo je Greenery nevtralna barva. In bolj, kot se sodobni človek utaplja v hektičnem načinu življenja, večje je njegovo hrepenenje po lepoti in enosti narave. To hrepenenje oz. pravzaprav potreba se v vsakodnevnem življenju odraža v urbanem planiranju, arhitekturi, življenjskem slogu in oblikovalskih rešitvah. Stalno prisotna na podeželju se sedaj Greenery postavlja v ospredje tudi v urbanih naseljih po celem svetu.
 
 
Inštitut Pantone je sicer začel razglašati barve leta s prehodom v novo tisočletje, s čimer so delno odražali trende, delno si jih ustvarjali. Če ste pozabili: letošnja barva leta je nežna roza z imenom 'Rose Quartz', ki se še kar drži; medtem ko je bila preteklo leto, torej 2015, to barva Marsala – bogata, nasičena temno rdeča, ki spominja na vrhunsko vino ali bogat žamet.
 

Kje vse jo bomo videvali?

V modi ...
 
 
 
 
... pri opremljanju stanovanj ...
 
 
 
... in avtomobilih.
 
 

Kako jo bomo kombinirali?

Je zelo vsestranska barva in veliko boljša za kombiniranje kot morda deluje na prvi pogled. Spodaj imate 10 barvnih palet, ki jih je pripravil Pantone in ki vam bodo v pomoč pri kombinacijah. Kombinirate jo lahko tako z umirjenimi nevtralnimi barvami kot tudi z živahnimi; z globokimi in intenzivnimi; s pasteli; s kovinskimi in – ja, prav res – barvo letošnjega leta, Rose Quartz (torej boste vse, kar ste letos nabavile v tej barvi, lahko nosile še naprej in ob tem ne bile prav nič manj modne).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaj pravite na Greenery? Se bo znašla v vaših omarah - ali morda celo stanovanju?

 

Slikovno gradivo: pinterest; Pantone

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 pred 4 dnevi
   schauma šampon
  • Dow* pred 6 dnevi
   žal ukinjen
  • Dow* pred 6 dnevi
   dober
  • Dow* pred 6 dnevi
   žal ukinjena
  • Dow* pred 6 dnevi
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Januarska polna luna vzhaja v ognjenem in dramatičnem znamenju leva. Ta lunacija doseže ...