Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Aion

  • Aion je napisal/a na forum v temo Pravilno nitkanje zob.

   3. dec 2014 22:46

   Škoda, da je bil prepozen. smiley

   Mislim, da smo lani (ali šele letos) v Sloveniji dobili prve ustne higienike (v Veliki Britaniji jih imajo že 100 let, dolgo časa v glavnem), ki so usposobljeni za preventivo. Zobozdravnik se večinoma ukvarja s kurativo, če pa že čisti zobni kamen, ga pa na hitro - ker ob vseh pacientih in dolgih čakalnih dobah res nima časa tega početi.

   Načeloma je tako, da bi odrasel človek vsaj 1x (idealno 2x) na leto šel na čiščenje zobnega kamna k ustnemu higieniku. Ta pregled mora trajati 1 uro in nič manj. Tisti zobarji, ki ustne higienike silijo, da pacienta obdelajo v pol ure, so zaslužkarji. Kako krasno bi bilo, da bi bil ta pregled zajet v zdravstvenem zavarovanju (od nejega je velika korist), pa ni. Je povsem samoplačniško. Tak pregled je krasna osnova za vse, ki še ne nitkajo smiley

   Redno nitkanje, ščetkanje (mehka ščetka in nežna rok) in čiščenje jezika so pravi pristop + pregled pri zobozdravniku in ustnem higieniku. Z naštetim si na varni strani.

    

   5
  • Aion je napisal/a na forum v temo Solarij.

   3. dec 2014 22:02

   Hmm, zakaj bi si pa delal škodo v solariju? Pojdi se raje kam pošprejat s samoporjavitvenimi kremami, če že.

   3
  • Aion je napisal/a na forum v temo Kaj vas je nasmejalo?.

   2. dec 2014 16:08

   Lol, od kod jih jemlješ!? Premalo KMM berem smiley

   On toppic: Lanin zadnji post smiley

   1499
  • Aion je napisal/a na forum v temo Aparat za peko kruha (kruhomat).

   1. dec 2014 23:01

   Haha, pustila bo zobovje v kruhu smiley

   Vzela sem - 150 g ržene, 150 g polnozrnate in 100 g gladke moke, rahlo pečeno čebulo, par bučnih semen in kumino (350 ml vode, malo olivca, sol, kvas so samoumevni dodatki) - in pride za 1/3 nižji kruh kot ponavadi (razmerje 1:1 pri moki), zbit pa ni smiley (jes, jes). Vzhajan je bil dokaj enakomerno s primerno velikimi 'mehurčki' (ma sem vedela strokovni izraz za to).

   Meni je pomembno, da se kruh poje (raje imamo rahle). Še s tako hudih sestavin je lahko dizaster - za ajdov kruh z orehi vem, da ga moram peči v pečici.

   230
  • Aion je napisal/a na forum v temo Aparat za peko kruha (kruhomat).

   1. dec 2014 14:55

   Hvala za info! Če je zbit, se pri meni enostavno ne poje in klavrno čaka koga, da ga bo odrešil. Pira je vsekakor alternativa. Velikokrat mešam tudi s polnozrnato moko, pa s pšenično tip 850 - kar mi pride pod roke smiley

   Nekaj bom že zmiksala smiley Kumina in čebula sta pa kjut ideji smiley (prebrala zgoraj).

   230
  • Aion je napisal/a na forum v temo Aparat za peko kruha (kruhomat).

   1. dec 2014 14:39

   Samo rženo? smileyPa ne pride trd in se ne drobi? Sama rženo moko dam v razmerju max 1:1 z belo moko, mogoče pa se moram opogumiti in dati samo rženo. Danes bo menda že treba speči svežega.smiley

   230
  • Aion je napisal/a na forum v temo Brezplačna darila ob nakupu.

   30. nov 2014 23:46
   Lana34 je napisal/a

    par džezEv (ne, Aion?smiley

   smiley hihi, res. Še vedno si lomim jezik. :wink1:

   39
  • Aion je napisal/a na forum v temo Flormar dekorativna kozmetika.

   30. nov 2014 23:44

   Hehe, Lana, party breaker! :lol1: 

   Ja, vse sestavine so testirane na živalih, preden gredo v obtok. Vprašanje je le, ali se to testiranje vrši tudi naprej v verigi. Poskusne zajce bomo tako imeli vse do trenutka, ko si bo znanost znala vzgojiti testna človeška tkiva (naj bi bili na dobri poti) in bo postopek tudi ekonomičen. Do tedaj bodo pa najrazličnejša podjetja furala hinavščino.

   50
  • Aion je napisal/a na forum v temo Pravilno nitkanje zob.

   30. nov 2014 23:23

   Po mojem mnenju obstajata (vsaj) dva odlična nasveta, ki bi ju vse Planetke in občasne opazovalke foruma, naj vzele resno. Prvi je krema z zaščitnim faktorjem, drugi pa redno in pravilno nitkanje zob. Novo temo odpiram, ker pirmerne nimamo - vsebina se bo v temi zobna nitka izgubila - tam je bolj govor o tem, kakšno in katero nit uporabljati. V tej naj bo govora o tehniki uporabe.

   Večina vas bo verjetno rekla, saj nitkam! Vprašanje pa je, ali nitkate pravilno. Spodnjnji posnetek naj bo za ilustracijo tega, da se pravilno nitka tako, da se z nitko gre pod dlesen. Žigažaga med zobmi ni pravilna tehnika.

    

   Parodontalna bolezen (parodontitis) prizadene več kot 80% slovenske populacije, začne pa se z gingivitisom (vnetje dlesni), ki se ga pogosto ne opazi, ker ne boli. Posledice so resne, od nabiranja zobnega plaka, propada obzobnih tkiv, izgube zob do ostalih sistemskih bolezni. Napredovana parodontalna bolezen od dva do trikrat poveča ogroženost za srčni infarkt in možgansko kap, do štirikrat pa se poveča tveganje za nastanek kronične pljučne bolezni. Več tukaj.

   Omenjeno lahko preprečimo z ustrezno higieno zob, predvsem pa s pravilnim nitkanjem. Ščetka (tudi najboljša električna) napravi samo slabo polovico dela.

   5
  • Aion je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   26. nov 2014 0:41

   Moja najljubša nemška youtuberka (Mamiseelen) jo je zašimfala. Baje, da je plastika pretrda. 

   964
  • Aion je napisal/a na forum v temo Brezplačna darila ob nakupu.

   26. nov 2014 0:38
   iza je napisal/a

   Aion, hvala za info glede cifresmiley. A pa si ti že kdaj koristila to možnost klicanja? 

   Ja, ko potrebujem kaj specifičnega iz akcije, in ne morem biti nacrtana 8.00 pred trgovino, zmeraj pokličem, da potem ne hodim za brezveze v napačno štacuno. Se mi je že zgodilo, da gospa na informacijah ni imela informacije o barvi in je klicala v dotično prodajalno, kjer so mi potem ta (tehnični) izdelek dali na stran. Po mojih izkušnjah se kar potrudijo.

   Ker je ta akcija od prejšnjega tedna, upam, da je še za vas zamudnice, kje kaj ostalo smiley

   39
  • Aion je napisal/a na forum v temo Brezplačna darila ob nakupu.

   25. nov 2014 12:21

   Punce, pokličite na Hofer -01 834 6600 - in vprašajte za zalogo v vaši prodajalni. Vsepovsod zagotovo niso pobrane. Stavim pa, da so se marsikomu zasvetile.

   39
  • Aion je napisal/a na forum v temo Razočarana nad prijateljico.

   24. nov 2014 21:39

   Potem jih pa razumi! smiley Težko je biti njihovo občinstvo in še prijatelj za povrh, ni pa nemogoče, če skužijo, v čem je fora kohabitacije z introverti.

   259
  • Aion je napisal/a na forum v temo Zobna nitka.

   24. nov 2014 21:34

   Nope, medzobne ščetke naredijo samo pol biznisa, ščetine so enostavno prekratke, malo po površini plak mešajo. Z nitko je treba namreč iti lepo pod dlesen (2 mm ali več oz. koliko dlesen da). 

   Ne vem zakaj, ampak meni so ljubše TePe medzobne ščetke in tudi navadne ščetke za zobe (no, te imajo ščetine vrezane po strani).

   52
  • Aion je napisal/a na forum v temo Zobna nitka.

   24. nov 2014 19:26

   Imam vprašanje za vse z retenerji/prilepljenimi žičkami na notranjem spodnjem ali zgornjem loku. Kako te zobe nitkate? 

   O taki situaciji govorim:

   galleryhip.com/floss-threaders.html

   Je kdo naletel na floss threader s katerim se navadna nitka takole spravi med zobe (v lekarni, Sanolaborju in še kje me čudno gledajo, ko jim to omenim)?

    

   aliexpress.com; gumbrand.ca

   Že daljši čas uporabljam Oral-B Super Floss, pa bi še kaj drugega.

   archiwum.allegro.pl

   Interdentalnih ščetk ne maram, ker so vsaj pri meni premalo učinkovite.

   52
  • Aion je napisal/a na forum v temo Razočarana nad prijateljico.

   24. nov 2014 18:40

   Te teme ne prebiram kaj dosti. Vidim pa, da bi bilo fajn udariti kako debato o osebni dinamiki. Introverti recimo često drugače odreagiramo na potrebo po druženju kot ekstraverti. Tudi mejo znanec/prijatelj postavimo čisto drugače od ekstravertov. 

   Potem svoje napravijo še partner, delo, otroci, eno malo časa zase ... (in še se najde) in si že v časovnem minusu. Življenjska obdobja naredijo svoje.

   259
  • Aion je napisal/a na forum v temo Plašč?.

   24. nov 2014 18:24

   Haha, Lana, meni tudi vijolična ne bi pristajala (razen na kaki slovenski fuzbal tekmi, naj jim bo), se tolažim s tem. Jap, bargain hunting je lep hobi.

   Akasha, kako sliko prosim (saj si bomo v oči metale vijolični pesek) smiley

   209
  • Aion je napisal/a na forum v temo Brezplačna darila ob nakupu.

   24. nov 2014 18:17
   BBCC je napisal/a

   Oooo, Akasha, hvala za info o džezvi v Hoferju - to bom pa jaz rabila. smiley

    

   Primorka na džezvi smiley

   Pa saj vas je en kup ljubiteljic džezv (izgovori to, če moreš)! Tokrat vam ne bom snedla tiste nagledane in je pred vami pobasala v košaro smiley.

   39
  • Aion je napisal/a na forum v temo Vsiljivo ponujanje izdelkov na blagajnah.

   22. nov 2014 18:08

   Če samo pomislim, kako nas spemajo vsak dan, se mi želodec obrne. Zanimivo, da se zveza potrošnikov ne obregne ob to 'nasilno' prodajo. 

   Ne, to ponujanje na blagajni se ne bo končalo, 1.) - ker npr. razni Mercatorji tak tip prodaje posebej zaračunajo (kot posebno mesto na polici) in 2.) ker so iz tega rezultati, četudi se me bunimo. Na tak način npr. Mercator spet dodatno zasluži. 

   Edini način, da se temu izogneš je, da zamenjaš trgovca. Diskonterja, Hofer in Lidl, se tega ne bosta šla, ker jima je cilj, da so na kasi čim manjše vrste. 

   21
  • Aion je napisal/a na forum v temo DM Drogerie markt.

   20. nov 2014 23:56

   Hehe, s profesionalnostjo ne mislim na to, da imajo pojma. To je čisto odvisno od tega na koga naletiš. Moja izkušnja je, da v LJ znajo samo povedati, kje je kaj na polici, ali pa še za to vprašajo kolege, žal. To se zgodi, če je 3/4 prodajalcev slabo plačanih študentov. A kaj se pritožujem, ko pa je Műller pravzaprav diskont! Je pa treba prav pohvaliti kako starejšo teto na parfumeriji, ki prav ven seka iz kolektiva.

   Kokola, na vašem koncu je očitno drugače smiley

   964
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Dow* pred 2 dnevoma
  dobra
 • Dow* pred 2 dnevoma
  super
 • Dow* pred 2 dnevoma
  v redu
 • gakiko 19. avg 2021 21:40
  dober, neproblematičen
 • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
  schauma šampon
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Ko pride jesensko enakonočje, vemo, da je poletja in toplih sončnih dni nepreklicno konec.