Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Anisja

Kot vsaka prava planetka sem velika navdušenka nad kozmetiko. Z leti sicer ugotavljam, da se ne splača kupovati na zalogo in da za kozmetiko ni potrebno zapraviti veliko denarja, še vedno pa z največjim veseljem spremljam vse možne kozmetične ... Več
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Nosečniški čvek - 3. del.

   25. maj 2015 9:15

   Še moj update: že dobra dva meseca sem mamica najlepši punčki na svetu smiley Imela sem čudovit porod (v drugo gre resnično fuuul lažje :)), naša dojenčica pa je zelo pridna. Pa sedaj sem že ufurana in mi je vse ful lažje kot v prvo. Je pa z dvema otrokoma mlajšima od dveh let kar naporno, ampak ob malo pomoči se vse da Smile

   33
  • Anisja je napisal/a na forum v temo P: prehranska dopolnila.

   28. avg 2014 15:22

   Zaradi nosečnosti prodajam sledeča prehranska dopolnila. Vsa dopolnila so bila po odprtju vedno zaprta in shranjena na hladnem mestu.

   Now foods Rhodiola 500mg, 37 tablet, rok uporabe 05/2018 9€

   Now foods Evening primose oil 50omg, 200 tablet, tok uporabe 12/2014, 7€

   Doctor's best Extra strenghth Ginko 120,  80 tablet, rok uporabe 01/2015, 6€

    

   V kompletu prodam za 20€.

   Poštnina je moja.

   Več info na ZS.

    

   1
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Pomanjkanje osebne higiene.

   26. apr 2014 18:10

   mi imamo isti problem s stricem, starim 82 let. Nikoli ni bil poročen ali imel družine in ima precej čudne socialne navade in samo da mu kakšno stvar z napačnim tonomrečeš je že zamera. Je pa pri njem pomanjkanje higiene vedno večje, jaz ga prav videti ne morem, če sem en meter stran od njega se mi prav dviguje  pa kolikor ga jaz poznam bi mu lahko na vse možne (posredne in neposredne) načine dopovedovali, da tako ne gre, pa še vedno ne bi zaleglo.

   31
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Kakšen je bil vaš porod?.

   2. feb 2014 14:54

    

   Ne morem verjeti, da je že skoraj pol leta odkar sem rodila in še vedno nisem opisala svojega poroda. V svoje opravičilo lahko povem le, da sem imela vedno dober namen, le časa mi je vedno zmanjkalo Smile
    
   Najprej moram povedati, da sem v nosečnosti samo sebe povsem prepričala v to, da bom rodila pred rokom. Nosečnost je pri meni potekala skoraj identično kot pri starejši sestri, ki je vse tri otroke rodila 14 do 10 dni pred rokom, zato sem bila tudi jaz prepričana, da bo pri meni isto. In bolj kot se je približeval moj PDP manj je kazalo na to, da je detece pripravljeno na prihod Smile Že v zadnjem tednu pred PDP sem morala vsak drugi dan na CTG in prav vsakič sem si želela, da bi me kar takoj poslali v bolnišnico Smile Pri tem moram dodati, da nisem imela nikoli lažnih popadkov ali otrdevanja trebuha, niti se mi ni povesil trebuh ali mi dete pritiskalo navzdol. Dojenček je imel do konca ves čas dovolj prostora, plodovnica je bila čista in se tako tudi ni nič mudilo, kaj šele da bi mi želeli sprožiti porod.
    
   Tako je bilo do enega tedna po PDP, ko sem zvečer začela dobivati zelo švoh popadke, ki pa so bili že po nekaj urah samo na pet minut narazen. Midva z možem sva bila seveda že ful vesela, da se je začelo in sva okoli polnoči odšla v bolnišnico, kjer so me dali na CTG. Mojega so poslali domov in mu naročili, naj se naspi saj se bo vse skupaj začelo dogajati šele enkrat opoldne in če bi ostal pri meni čez noč bi bil do takrat, ko bi ga potrebovala ob sebi, že čisto fuč. Mene so dali v haljo in v sobo, kjer sem še nekaj ur imela popadke, ki pa niso postajali prav nič močnejši, nato pa so celo popolnoma prenehali. Ob jutranji viziti so me poslali domov, zdravnica mi je rekla da se to dostikrat zgodi da se ponoči pričnejo popadki in se zjutraj končajo. Verjetno ni treba dodati, da sem bila ful razočarana, ker sem bila res že prepričana, da bom kmalu rodila. Sva se pa potem po prihodu domov z možem resno lotila sproženja poroda :P, popoldne ko je vročina popustila pa sva odšla še na dvourni sprehod.
    
   Ti ukrepi so očitno pomagali ker sem že ob desetih zvečer ponovno dobila popadke, ki so naglo postajali bolj intenzivni in pogosti. V porodnišnico sva prišla okoli dveh ponoči in takrat sem že bila odprta za 4 cm. Babica mi je takrat dejala, da če želim roditi s pomočjo epiduralne moram že kar kmalu povedati in sem dejala da upam, da je ne bom potrebovala. Sama sem bila namreč zase vedno mnenja, da sem mlada in dovolj v formi, da rodim na naraven način. Nato so naju z možem dali v prazno sobo in mi pokazali vse možne načine predihovanja popadkov ter naju pustili sama. V naslednjih štirih urah sem na takšne in drugačne načine predihovala popadke, moj mož mi je šel pa v tistem času ful na živce in ga sploh nisem hotela blizu Smile vmes sem hodila tudi pod vroč tuš, kar mi je ful pomagala pa sprehajala sem se sem ter tja po bolnišnici. Ko je bilo med posameznimi popadki že manj kot minuta časa me je babica ponovno pogledala in takrat sem bila že 8 cm odprta. Se pa prav spomnim kako me je bilo strah, da bo rekla da sem se v tistih štirih urah ob res intenzivnih popadkih odprla samo za kakšen centimeter, kajti v tem primeru bi se verjetno tudi jaz odločila za epiduralno.
    
   Nato smo odšli v porodno sobo, kjer sva bila z možem še nekaj časa sama, jaz na gumijasti žogi, nato je prišla babica in še dve ginekologinji in nato se je pričelo zares. Naslednji dve uri sta bili ful intenzivni, marsičesa se tudi ne spomnim, popadki so bili na koncu tako intenzivni da vmes niti govorit nisem mogla ker sem samo moči nabirala, je bilo pa zadnje pol ure kar hudo....ko bi morala glavico potisniti ven ni in ni šlo, babica se je želela izogniti epiziotomiji a na koncu žal brez tega ni šlo. Kasneje mi je ginekologinja, ki me je šivala dejala, da imam ful visoko ležeč presredek in da bi šlo težko brez rezanja. Je šlo pa po rezanju kot za šalo, dojenček je dobesedno zletel ven, mehur pa je počil šele tik pred iztisom  Tisti občutek, ko so mi ga dali na trebuh je bil resnično neverjeten. Šele po eni uri so ga odpeljali na tehtanje in umivaje in mene zašili. Nato smo vsi trije odšli v sobo, kjer smo bili do večera sami in se imeli čas spoznavati. So bile pa te prve ure res čudovite, nikoli ne bom pozabila, kako me je moj sin prvič pogledal....Z možem sva se ob tem oba razjokala, kar je bilo prvič, da sem moža videla zares jokati.
    
   Moj mož mi je bil v porodni res v pomoč in mi je ful pomagal, prav tako sem imela ob sebi krasno osebje, ki so se mi res 100% posvetili kar je super občutek.
    
    
   Kasneje je sin žal dobil precej redek zdravstveni zaplet in sva bila prvi mesec cel v bolnišnici, sedaj je hvalabogu v redu in se krasno razvija in je vsak dan večji lump Smile Šivi so bili kar zoprni, niso bili boleči ampak sem pa ves čas morala pazit, da sem se po vsakem lulanju takoj stuširala, pa prvih nekaj dni sem sedela na obroču. Sem bila pa prvi dan čisto povožena od napora, so mi morale sestre pomagati, da sem la lahko na WC, o kakšen tušu sem lahko samo sanjala. Kar se mi sedaj zdi res zanimivo, kajti fizično sem bila res dobro pripravljena in si nisem mislila da me bo vse skupaj tako zdelalo.  
    
   Suma sumarum glede mojega poroda: vse skupaj je trajalo trinajst ur, od tega tri ure v porodni, kar je za prvega otroka povsem normalno. Je bilo kar boleče, še posebej na koncu, popadki se mi niso zdeli preveč grozni. Čeprav bi mi bilo z epiduralno verjetno lažje sem kar ponosna nase, da sem rodila na povsem naraven način četudi je bilo bolj boleče. Me pa tolaži predvsem misel, da gre pri drugem hitreje Smile
    
   Je pa porod res tako edinstvena izkušnja, ki se ne more primerjati z ničemer drugim tako v psihičnem kot telesnem smislu. Spomin na bolečino vsak dan bolj bledi, veselje ob tem da končno dobiš tisto majceno štručko pa je res neopisljivo.
    
    
    
    
   156
  • Anisja je napisal/a na forum v temo O čem razmišljate? - 3. del.

   30. jan 2014 11:03

   Razmišljam o tem, ali sem morda jaz čudna (ali pa vse ostale mamice okoli mene) ker svojega še ne pol letnega sina še vedno izključn dojim namesto da bi ga filala z čokolinom, frutolinom in podobnim sranjem

   467
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Test nosečnosti.

   29. jan 2014 13:39

   No, mni je tudi M samo enkrat zamujala več kot tri dni . Sem pa tudi jaz najprej imela dva negativna testa nosečnosti, obakrat sem uorabila Bavy check, šele tretji- Cleablue je pokazal črtico. Ne vem pa, ali sta prva dva esta pkazala negativno zarad slabe kvalitete ali pa zato ker sem ih delala čez dan in ne zjutraj.

   73
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Prenehanje s kontracepcijskimi tabletkami.

   6. avg 2013 11:36
   Casandra je napisal/a

    ker se mi zdi da če bi bile, potem bi se ti znaki pokazali že takoj ko sem jih pričela jemati, ne pa dve leti in pol po tem...

    

   Temu ni nujno tako. Jaz sem KT jemala redno štiri leta in nisem imela nobenih problemov, potem pa sem dobesedno čez noč popolnoma izgubila libido. Potem sem jih nehala jemati in stanje se je takoj izboljšalo.

   669
  • Anisja je napisal/a na forum v temo K: polnilec Nikon Coolpix.

   23. jul 2013 6:34

   Če ima kdo doma odveč polnilec za Nikon Coolpix, ga z največjim veseljem odkupim.smiley

   1
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Kaj vam gre na živce 4. del.

   13. jul 2013 10:10

   Ljudje, ki se dotikajo mojega nosečniškega trebuha. Seveda nikomur ne pade na pamet, da bi me kdo prej vprašal za dovoljenje smiley

   1499
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Starševski dodatek.

   12. jul 2013 9:12

   Glede tega da te partner zaposl kot gospodinjsko pomočnico, žal ne znam odgovoriti. Znaša pa starševski dodatek v tvojem primer (nezaposlena, brez delovne dobe) 250€ na mesec.

   5
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Birokratske zadeve glede rojstva otroka.

   5. jul 2013 11:43

   Imam podobno situacijo (midva se sedaj seliva, uradno bo naslov ostal isti, rok imam čez štiri tedne) in vse potrebno lahko urejaš samo na Centru za socialno delo kjer si stalno prijavljena. Imaš pa še dovolj časa, da spremeniš kraj bivanja, da se ti ne bo treba voziti na drug konec Slovenije. Jaz bom še vedno relativno blizu tako da ne bo panike.

   56
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Prenova portala Planet Lepote 2012.

   11. jun 2013 9:22
   Lubenica je napisal/a

   Žal pa kvaliteta člankov na prvi strani pada in rajši bi videla, da se ne objavlja nič kot pa filler vsebina, samo za to, da je. Kvalitetnega članka se človek razveseli in leta nazaj sem jih dobro prebrala, zdaj pa jih ne klikam več, ker ponavadi že v naslovu vidim, da nima smisla.

    

   Jaz se pa pod tole podpišem. Da ne bo pomote, še vedno se objavljajo dobri članki a v primerjavi s prej, ko je bil res vsak članek kvaliteten, je žal očitna razlika.

   408
  • Anisja je napisal/a na forum v temo Kje so trgovine...?.

   9. jun 2013 6:24

   Outlet imajo na Celovški v Šiški, pri McDrivu. Pa v Kosezah pri tržnici so tudi imeli trgovino.

   13
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Sannnja5 pred 5 dnevi
  schauma šampon
 • Dow* pred 6 dnevi
  žal ukinjen
 • Dow* pred 6 dnevi
  dober
 • Dow* pred 6 dnevi
  žal ukinjena
 • Dow* pred 6 dnevi
  stalnica
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Januarska polna luna vzhaja v ognjenem in dramatičnem znamenju leva. Ta lunacija doseže ...