Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koloristika: barvni tip jesen

Prvi jesenski podtip: deep & warm

16. jul 2009 12:00 Malina
3

Oglasno sporočilo

V prejšnjih člankih o koloristiki smo vam že predstavili barvne tipe Zima, Pomlad in Poletje z vsemi podtipi. Tokrat nam preostane le še barvni tip Jesen s svojimi tremi podtipi.
Če se torej še niste našle v nobenem izmed prej omenjenih barvnih tipov, se boste zagotovo prepoznale kot Jesen. Tudi sicer je to barvni tip, v katerem se prepozna marsikatera ženska, ki jo sicer (samo)določitev bega, saj se ji zdi, da ni dovolj kontrastna za Zimo, ne dovolj svetla za Pomlad in ne dovolj hladna za Poletje.

Jesen je skupaj s Pomladjo topel barvni tip in vsi njeni podtipi imajo topel podton kože kot tudi las in oči.
Zagotovo spadate v barvi tip Jesen, če imate katero izmed spodaj naštetih značilnosti:

 • temno rjave lase, trepalnice, obrvi (vse s toplim podtonom) in oči ter zlatkast podton kože;
 • kostanjevo rjave lase, rjave ali zelenkasto rjave oči in rumenkast podton kože;
 • mišje rjave oz. pepelnato blond lase, srednje rjave do lešnikove barve oči ter topel podton kože.


Prvi jesenski podtip: Deep & warm

jesen_deep_warm 

Če od blizu ali na sončni svetlobi pogledate svoje lase, boste opazile rdečkaste podtone na sicer temno rjavih laseh. Vaša koža je zlatkasta in možno je, da imate nekaj pegic. Vaše oči so temno rjave, vendar ne ebenovinaste, temveč toplo čokoladno rjave, morda celo z drobnimi zelenkastimi ali rumenkastimi lisami v šarenici. Ker je vaša primarna karakteristika 'deep', lahko nosite črno in druge temne barve blizu obraza. Črno lahko kombinirate z drugimi temnimi barvami, kot je temno rjava, kraljevo vijolična, melancanasta, ... Najbolje izgledate v temnih ali med seboj dopolnjujočih temnih barvah, izogibajte pa se zelo svetlim oblačilom, razen če jih uravnotežite s katero izmed temnih barv vaše palete. Močnejše barve vedno nosite ob obrazu. Če se že odločite za zelo svetlo barvo ob obrazu, naj bo vaš makeup zato malenkost močnejši, da ne boste izpadle 'sprano' (ang. washed out).

Oglejte si vaše palete:

jesen_deep_warm_paleta


jesen_deep1
jesen_deep2

Kot lahko opazite na prvi paleti, so vaše barve značilne za letni čas jeseni, saj so tople, zlatkaste, bogate, nasičene in prav vse med njimi lahko najdemo v jesensko obarvani naravi (npr. žareče barve listja na drevesih). Ne morete torej zgrešiti z močnimi barvami, ki imajo topel podton. Izogibajte se hladnim barvam, še sploh hladnim pastelnim barvam, te vam res ne bodo naredile nobene usluge. Temno siva, temno modra in črna bodo na vas izgledale najbolje, če jih boste skombinirale s karamelno, lososovo ali opečnato barvo.

Kar se tiče ličil, naj bo vaš videz bogat, nasičen in vsekakor topel. Posezite po svinčnikih za oči v olivni, rjavi ali barvi melancane. Zraven bodo šla lepo senčila v kaki, zadimljeno sivi, kavno rjavi in praktično vseh odtenkih rjave, lepo pa se bodo podala tudi barva melone, marelična in 'srnja' barva. Blush (rdečilo za lica) naj bo topel, poskusite z odtenkom konjaka (kot blush lahko uporabite tudi ne pretemen bronzer). Za ustnice uporabite svinčnike in rdečila v barvah opečnate, rdečkasto rjave, paradižnikovo rdeče, orehovo rdečkaste. Če ste ljubiteljice zelo nežno poudarjenih ustnic, morate paziti, da so oči dovolj naličene, da boste uravnotežile svoj močan videz in da ne boste izpadle bolno ali preveč svetlo.
Pri barvanju las pazite, da ne boste izbrale presvetle (ponavadi tako temnim barvnim tipom blond odtenki ne pristajajo), preveč živo rdeče ali črne, ki ima hladen (že modrikast) lesk. Najbolj subtilna rešitev bi bili prameni v rdečkasto rjavi, ki je za en ali dva odtenka svetlejša od vaše naravne barve las.

Pojdi na stran

3

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
   • cicka

   • 6. sep 2014 15:19

    Zadnjič me je kar naenkrat prešinilo, da se moji mami na kilometer opazi, da je njen barvni tip jesen. Big smile Da bi se prepričala, sem prebrala članke in hkrati ugotovila, da sem tudi jaz jesen. Smile Jabolko nenazadnje ne pade daleč od drevesa. Big smile Jaz sem prvi podtip, mami je drugi.
    Zelo zanimiv in koristen članek. Zabavno mi je bilo primerjati barvno paleto v članku z barvami oblačil v moji omari.

   0
   • catwomen

   • 17. jul 2009 12:45

    No, pa sem se končno najdla Big smile Spadam pa med prvo jesenski podtip deep & warm.

   0
   • SPA

   • 17. jul 2009 10:58

    Super članki, oz. kolekcija člankov. Sem se že večkrat lotila iskanja svojega letnega časa pa mi še kar ni uspelo določiti...

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj aktivnih učinkovin, ki lahko opazno izboljšajo videz in zdravje naše kože.