Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako ravnati z otrokom, ki mu je vedno dolgčas

29. nov 2021 9:25
0

Oglasno sporočilo

Otroci povedo, da jim je dolgčas, da bi se začeli ukvarjati z njimi, vendar to ne pomeni, da slabo opravljate svoje delo. Bolj verjetno je, da so leni, oziroma se ne znajo zamotiti sami. "Prva stvar, ki si jo morate zapomniti, je, da je njihov dolgčas njihova težava, ne vaša," pravi Lynn, strokovnjakinja o starševstvu iz Kanade. "Starši na to pozabijo in mislijo, da bi morali imeti rešitev za vse, zato ponudijo ideje (ki so vedno odločno zavrnjene)."

"Vaša naloga je zagotoviti, da ima otrok dovolj možnosti za početje, to so lahko umetniške potrebščine, stvari za oblačenje ali priložnost, da gre ven in se igra," še pravi Lynn. "Ko je vse to na svojem mestu, ga prepustite temu."

Če je dolgčas vašega otroka šifra za: "Želim preživeti čas s tabo," ga vključite v to, kar počnete, naj bo to priprava večerje ali zlaganje perila. Če vaš otrok nima interesa, da bi vam pomagal trgati solato ali pospravljati nogavice in bi raje strmel skozi okno, ne skrbite. Nedejavnost ni slaba. Nekaj ​​res dobrih stvari se zgodi, ko nam je dolgčas, ker takrat začnemo sanjariti. In ko začnemo sanjariti, si začnemo predstavljati svet, ki si ga želimo, ali pa pridemo do novih in vznemirljivih idej. V bistvu postanemo ustvarjalni, ko nam je dolgčas. Vaš otrok bo takrat začel razmišljati o stvareh, ki bi jih lahko počel in si našel zaposlitev.

PREBERITE TUDI: 5 stvari, ki jih mora vsak starš narediti za vzgojo čustveno inteligentnega otroka

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obraz je vsakodnevno izpostavljen vsemu onesnaženju iz zraka oz. okolja, zato je zelo pomembno, da ga zjutraj in zvečer temeljito očistimo.