Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

železo

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Andreja
Starost: 53Pridružen: 5. nov 2003Prispevkov: 931Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2004 14:43
Povezava do prispevka

palcica posoda se nikoli ne stopi , saj se železa iz nje izloči res minimalno glede na težo posode (glede na naše potebe pa vsekakor dovolj). železo pa je prav takšno kot ga dobiš s hrano in nikakor ni škodljivo. V nekaterih primerih, ko se kuha hrana bogata s kislinami npr. kakšna paradižnikova omaka, se vsebnost železa v hrani poveča tudi za 100x.


Vsekakor si tega nisem sama izmislila, zadeva je že dolgo znana in znanstveno preskušena!

0
Nazaj na vrh
Lili
Starost: n/aPridružen: 25. nov 2003Prispevkov: 997Kraj: Novo mestoStatus:Offline
Objavljeno: 26. feb 2004 10:11
Povezava do prispevka

No najbolj hecno morda se sliši tale varianta, ki pa je zihr:


Zvečer zapičiš v jabolko par žebljev. Zjutraj to jabolko poješ.


ali druga varianta:


si nabaviš poseben kozarec iz raznih zlitin in iz njega piješ vodo, ki jo ravnotako zvečer naliješ in zjutraj spiješ.


 

Dobivati izkušnje pomeni delati napake. (H.G. Wells)















0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 55Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2004 16:22
Povezava do prispevka
Lili je napisal/a

No najbolj hecno morda se sliši tale varianta, ki pa je zihr:


Zvečer zapičiš v jabolko par žebljev. Zjutraj to jabolko poješ.



Na tak način jaz vzgajam rože, da nimajo premalo železa. V zemljo zapičim vsaki po 2-3 žeblje. Rastejo kot nore!


Tole z jabolkom bom pa poskusila, na vsak način!

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2004 17:40
Povezava do prispevka
Tole z jabolkom sem že slišala. Kako pa je to kaj higienično? No ja, saj vem, da moraš dati notr nove žeblje, ne populjene s kakšnega stola, samo vseeno
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45033Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2004 23:42
Povezava do prispevka

Petra je napisal/aNo ja, saj vem, da moraš dati notr nove žeblje, ne populjene s kakšnega stola, samo vseeno


 Petra, taki malo zarjaveli so še boljši, dajo več od sebe...


A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. apr 2004 23:52
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a

No ja, saj vem, da moraš dati notr nove žeblje, ne populjene s kakšnega stola, samo vseeno


 Petra, taki malo zarjaveli so še boljši, dajo več od sebe...




 


Joj, Tanja

0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 0:03
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a

No ja, saj vem, da moraš dati notr nove žeblje, ne populjene s kakšnega stola, samo vseeno


 Petra, taki malo zarjaveli so še boljši, dajo več od sebe...




Sem popoldne govorila s staro mamo in je rekla, da so včasih zapikovali zarjavele!! žeblje,ker je baje bistvo vsega v rji, ne toliko žeblju samem.

0
Nazaj na vrh
Lejla@
Starost: n/aPridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 1910Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 0:04
Povezava do prispevka
Tanja, bravo, z zarjavelimi žeblji si spet zadela v crno!
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 55Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:10
Povezava do prispevka
Seveda, saj je rja v bustvu oksidirano železo, torej prosti železovi ioni, ki jih naše telo potrebuje. Torej tole z rjo ni samo šala, temveč drži.
Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:14
Povezava do prispevka
Bomo imeli po novem rjaste žeblje namesto lizike.
0
Nazaj na vrh
pokica
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2004Prispevkov: 280Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:27
Povezava do prispevka
Tiste, ki obožujejo kruh, si lahko žeblje verjetno kar v kruh zapičijo
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:31
Povezava do prispevka

Na kruh maslo, pol pa mal žeblje z nožem ostrgaš in imaš železo namesto drobnjaka.


Ne mi zamert, ampak je tak dan....

0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 70Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:54
Povezava do prispevka





zarjavele žeblje so zapičili v jabolka. čisto zares! lp.

tanjal
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 11:58
Povezava do prispevka
mogoče bi bilo za probat. Bom svetovala svakinji. je stalno na kritični meji z železom. po porodu, ga je dobivala v infuziji.
0
Nazaj na vrh
Petra
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 6817Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2004 13:23
Povezava do prispevka
Ja v jabolko baje zaradi kisline. Kaj pa ta naredi z rjo pa ne vem, samo baje pomaga.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
železo
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Koža je naš največji organ in prvi obrambni zid pred zunanjimi vplivi.