Točne količine, pri kateri naj bi C vitamin (oz askorbinska kislina) začel delovati oksidativno, ne vem. Si pa mislim, da je veliko odvisno od teže, starosti, telesne aktivnosti, psihične obremenjenosti, itak od ostalih stvari, ki jih zaužiješ ...
Me pa zanima, če katera upošteva, da veliko askorbinske kisline dobimo s hrano, saj je zelo pogosto uporabljena kot konzervans? Seveda je tu spet odvisno od posameznika, ker jaz sem po tem vprašanju postala pozorna na to, kaj jem, tudi s tega vidika in ugotovila, da skoraj ne jem na tak način vnaprej pripravljenih stvari ^.^ ampak pri nekaterih pa to morda ni zanemarljivo.
IMHO se je itak nesmiselno prerekati o številkah, ampak bi moralo za vsakega biti vodilo njegovo lastno telo, ki ti lahko kaj hitro da vedeti, da nekaj v življenskem slogu ne štima/manjka ... samo treba se je znati poslušati

Se mi zdi, da je pri veliko ljudeh bolj v tem problem, ker si preprosto ne vzamejo časa ali pa so trmasti in nočejo nič spremeniti ><