Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Srce, razum...Zmeda

sanja22
Starost: 36Pridružen: 3. dec 2009Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. dec 2009 15:09
Povezava do prispevka
Živjo.

Imam le eno vprašanje, pa bi rada slišala tudi vaše mnenje...

Torej, kakšne 3 mesece nazaj sem pristala v družbi  fanta, ki ga sicer poznam že dlje, vendar ga nikoli nisem opazila. Komaj sem si zapomnila kdo je. Potem pa me je nekaj prevzelo, in še sama ne vem kaj. No, sledilo je nekaj druženj, pa zunaj, pa žuri, pa tako. Kaj čutim sem mu tudi povedala, vendar je rekel da bi rad da ostaneva le prijatelja, in da noče da bi se karkoli spremenilo, saj se ima fino v moji oz. naši družbi. Po tem se ni popolnoma nič spremenilo, odnos je bil isti, še vedno sva se normalno pogovarjala, družila in smejala. Ko sem rekla da se ni nič spremenilo - bila sva pač le bežna prijatelja. In tako je tudi potem ostalo.
Pa da povem še to, druženje ni bilo samo midva, ampak vedno z več prijatelji. Ponavadi dokaj naključna druženja.
No, na enem žuru sva skoraj bila skupaj, vendar sem se uprla, saj mi je takrat jasno povedal, da bi rad da ostaneva prijatelja. Bil je v stanju, ko ravno ni vedel kaj počne - pa saj vemo o čem govorim.
Naslednji dan sem mu poslala sms, da ga prosim, naj ne dela več tega nekomu, ki ga ima rad. Opravičil se je, rekel da se ničesar ne spomni - res mu je bilo žal in ni mu bilo vseeno. In to, da se ničesar ne spomni mu vsaj delček verjamem, glede na stanje,...
Nato pa so se začela dogajati mogoče malo 'nenavadne' in neobičajne stvari. Večkrat sem ga s kotičkom očesa zalotila kako me gleda, dobesedno strmi vame, a ni opazil da to vidim. Tudi prijateljice so rekle, da me je na zelo 'ljubezniv' način opazoval med pogovorom z ostalimi.. In skupaj s tem 'opazovanjem' se je prebudil tudi občutek v meni, nekakšnega izogibanja. In pojma nimam iz kakšenga razloga bi se mi ravno sedaj začel izogibati? Lahko da je vse v moji glavi, lahko pa da ne...
Vem, da je od mene starejši 7 let, vendar kljub njegovi zrelosti (razuma) se popolnoma normalno razumemo, v bistvu kakor bi bili iste starosti. Vem tudi, da je imel neko zvezo, ko ga je punca zelo prizadela, s hujšimi dejanji. Sicer je fant, ki ga rad žura in se druži s prijatelji, vendar je zelo plamenit, dobrosrčen, pameten in razgledan.
Vendar nekje v meni se skriva neko upanje oz. bolje rečeno občutek, ne glede na vse, da bova skupaj. Pa si ga želim zatreti, saj kot sem že rekla mi je jasno povedal da ne želi biti z mano. In to mi tudi pravi razum - ''pozabi, pač ne bosta skupaj''
Problem je, da ne vem kaj naj si mislim. Besede kolegov in kolegic mi govorijo nekaj, srce drugo, razum pa tretje. Kakršna koli mnenja, besede, kritike, - prosim Wink

Pa se opravičujem, da sem se tako razpisala - vendar rabim karkoli, kar mi lahko pomaga spodbuditi razmišljanje v katerokoli smer.

Lep dan in čimveč lepših današnjih trenutkov


0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. dec 2009 10:32
Povezava do prispevka
Ojla, Sanja22 !

Jaz ti podajam samo svoje mnenje in sicer je tako, da se jaz v čustvenih zadevah kar čustvom oziroma srcu, kakor ti praviš, prepustim. Mislim, da je čisto možno, da fant zdaj pogleduje za teboj, ko si mu sama povedala, da bi bila rada z njim. Včasih pač takoj ne vidimo nekoga, ki je pred nami, s takšnimi očmi, pa se nam kasneje pogled nanj spremeni. Tudi sama si zapisala, da fanta pred časom niti opazila nisi, potem pa te je pritegnil.

Tako da, če nimata drugih obvez, s tem mislim, če nimata partnerjev in torej zaradi vajinih medsebojnih čustev nikogar ne prizadaneta, po mojem mnenju ni razloga, da se med vama ne bi razvilo več od prijateljstva, če je on od vajinega prejšnjega pogovora sedaj tudi za to. Saj ni nujno, da bo vztrajal pri svojem prvotnem mnenju do konca življenja .

Jaz bi torej na tvojem mestu, vsaj kolikor si lahko predstavljam okoliščine po tvojem opisu, poslušala srce in ga magari še enkrat ob primernem trenutku povprašala, kaj zdaj misli, kaj čuti do tebe in morda še enkrat poudarila, naj se ne igra s tvojimi čustvi, če ne misli biti s teboj . Če ponovno odkrito spregovorita, se najbrž vajin odnos ne more poslabšati. Po mojem mnenju je pri ljubezni tako, da moraš tvegati, če hočeš kaj doživeti. Medsebojni odnosi niso nekaj fiksnega, nespremenljivega, ker ljudje nismo takšni. Tako da po mojem mnenju v nobenem odnosu ni garancij, da bo vedno trajal, da bo za vselej lep ali grd... Če se prepustiš čustvom, tvegaš le, da se ne bo izšlo in da boš nekega dne trpela. Če se jim ne prepustiš, pa tvegaš, da ne boš doživela nečesa potencialno čudovitega. Zame osebno je drugo tveganje nevarnejše .

Pa srečno !
Live and let live.
0
Nazaj na vrh
Zanesljiva
Starost: n/aPridružen: 6. nov 2008Prispevkov: 186Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2009 13:39
Povezava do prispevka

Sanja, kar poslušaj nasvet Tulipana, ker je zelo lepo napisala, izpostavljam pa le nekaj njenih besed pod katere bi dodala še svoj podpis.

Tulipan je napisal/a

Če se prepustiš čustvom, tvegaš le, da se ne bo izšlo in da boš nekega dne trpela. Če se jim ne prepustiš, pa tvegaš, da ne boš doživela nečesa potencialno čudovitega. Zame osebno je drugo tveganje nevarnejše .

 
 
 
0
Nazaj na vrh
sanja22
Starost: 36Pridružen: 3. dec 2009Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2009 13:45
Povezava do prispevka
Hvala obema! Imata prav, vsekakor je drugo tveganje nevarnejše...

Ampak vseeno, prisoten je strah, da vseeno tisti pogledi in vse to ne pomenijo ničesar.. Če bi on kaj želel, bi verjetno tudi sam lahko kaj rekel? Jaz sem mu povedala, da ga imam rada in da mi je všeč, da bi bila z njim - Če pa se je od takrat v njem kaj spremenilo, in si je premislil, bi pričakovala da bo to povedal... Hm...

Lep pozdrav obema in čimbolj uspešen teden vama želim!
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 6. dec 2009 14:04
Povezava do prispevka
.
0
Nazaj na vrh
sbaranj3
Starost: 37Pridružen: 4. nov 2009Prispevkov: 30Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2009 13:56
Povezava do prispevka
Zdravo Sanja.Veš včasih pride trenutek ko me ženske nevemo kaj naj poslušamo srce ali pa pamet, samo včasih je treba reskirat in se borit za tisto osebo ki jo imaš rad.Tudi midva z mojim  zaročencem sva bila samo prijatelja in se družila z istimi ljudmi kar je še bolj pripomoglo k temu da sva postala par.Če misliš ,da te  je začel bolje opazovati  je najbolje da se odkrito pogovorita in potem bosta videla če so čustva oboje stranska.Želim ti veliko sreče in ,da to čim prej urediš.
0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 41Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2009 13:58
Povezava do prispevka
Mogoče je sramežljiv oz. se boji zavrnitve...? Res, da si mu izpovedala čustva, ampak lahko se boji, da si jih z njegovo zavrnitvijo spremenila?
 
In še nekaj - koliko časa nazaj pa je imel to zadnjo zvezo?..ker če so rane še sveže....
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Srce, razum...Zmeda
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.