Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prijateljica in družba

niika
Starost: n/aPridružen: 20. avg 2008Prispevkov: 486Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2008 16:17
Povezava do prispevka
Takole je. S prijateljico in ostalo klapo (večinoma fantje) smo se zmenili, da se gremo ven malo zabavat-po dolgem času. Najprej je bila navdušena, sploh ker ostalih že nekaj časa ni vidla (tudi midve se, odkar ima fanta, ne vidiva več tako pogosto kot prej). Vse lepo in prav, dokler me danes ne pokliče in pove, da pa bi rada, da greva same...saj veste, girls night. Takoj sem vedela, kam pes taco moli- ni bilo prvič. In na koncu mi je tudi sama pritrdila, da je fant nekaj tečnaril glede ostale družbe (fantov) in da ga ne bi rada izgubila in oh in sploh. Tudi sama imam fanta in bi se odločno uprla, če bi zatečnaril čez kolege, s katerimi se družim že od svojih srednješolskih let (še preden sem spoznala njega). Hvalabogu je tako razumljiv, da ne teži glede tega (in tudi jaz njemu ne). Ne vem pa, kaj naj naredim glede prijateljice, s katero se je zmeraj huje kaj dogovarjati. Če ve, da bodo poleg tudi prijatelji moškega spola, si takoj premisli in raje ne gre ven ali pa pokliče drugo prijateljico. To me moti. Prav tako me moti, da potem zameri meni namesto svojemu fantu, kateri že, odkar sta skupaj, dokazuje, da je posesiven in ljubosumen. Prevečkrat sem se ji podredila in ostale pustila na cedilo samo zato, ker je ona copata. Vem, da je zaljubljena, da ga ima noro rada, da tako pač je, vendar mi je žal, ker vem, da zaradi tega kmalu ne bova več takšne prijateljice kot sva bile (že zdaj je vse drugače) oz. da sploh ne bova več prijateljice. Razmišljam, da bi se umaknila in počakala, kaj bo (čeprav globoko v sebi odgovor že poznam). Ji naj povem, da dela narobe? Ali me bo sploh poslušala? Najraje bi seveda njenemu tipu razbila nos... =)
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2008 16:29
Povezava do prispevka
Imaš seveda pravico povedat, kaj si o vsem skupaj misliš, kako bo glede tega ravnala, je pa popolnoma njena stvar. Razumem, da sta že dolgo prijateljici in da se morda počutiš malo odrinjeno, zdaj ko ima fanta, ampak njen odnos s fantom je resnično njena stvar, s poseganjem noter lahko samo zgubiš prijateljico. MHO
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 4. okt 2008 18:24
Povezava do prispevka
Vsekakor ji povej jasno in glasno na lep način kaj te moti in kaj po tvojem počenja narobe. Jaz bi na takšnem mestu šla z osebami, s katerimi bi se dogovorila najprej, njena stvar če ji tip ne pusti. Če bi rada obdržala prijateljico in želiš trenutke preživeti z njo, bo očitno bolje, da gresta kam kdaj sami, kadar pa greš z ostalo družbo, jo povabi zraven, da se ne bo počutila odrinjene. Ker odnos z njenim fantom, pa je res popolnoma njena stvar in se ti po mojem niti ne bi rada vmešala zraven, a ne?
0
Nazaj na vrh
sea
Starost: 42Pridružen: 12. mar 2006Prispevkov: 1217Kraj: neskončni oceanStatus:Offline
Objavljeno: 5. okt 2008 1:04
Povezava do prispevka
Če boš posegla med njiju, je največja verjetnost, da boš ti zanju "ovira", ker ona dva bosta skupaj potegnila. Ni važno, če hočeš prijateljici dobro. Včasih je treba kakšno stvar enostavno pustit, čas pa bo pokazal svoje. Garantirano bo prišla nazaj, ko se bosta golobčka skregala ali pa bo na sploh kaj zaškripalo. Žal ljudje šele v takih situacijah vidijo, kaj vse ostalo so pustili ob strani... In to, kar počne tvoja prijateljica, je danes zelo, zelo pogost pojav.
Lahko ji skušaš povedat, kaj te muči, vendar če se že sedaj podreja njemu, dvomim, da bo kaj zaleglo... Pač se osredotoči na druge okoli sebe, ona pa bo prišla ko in če ji bo do tega...
0
Nazaj na vrh
Tuilwen
Starost: 44Pridružen: 24. jun 2008Prispevkov: 245Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. okt 2008 13:50
Povezava do prispevka
Moje izkušnje so na žalost take, da prijateljica ni več pomembna, ko pride mimo fant. Tudi mene so prijateljice "zapustile", ko so se poparčkale.
Vedno je tako, da bo prijateljica manj vredna, pa čeprav ji stojiš ob strani že leta dolgo, fant pa je nastopil šele pred kratkim.
Lahko si vesela, da imaš še ostalo družbo in fanta, ki te razume.
0
Nazaj na vrh
cameron
Starost: 37Pridružen: 12. maj 2008Prispevkov: 171Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. okt 2008 13:59
Povezava do prispevka
Ja ponavadi je tako, da se veliko žensk odtuji od prjateljic in fanta vedno postavi na prvo mesto. Kar seveda ni nič narobe, če je to v nekih mejah normale. Samo po mojih izkušnjah sledeč in kar pravijo prijatelji, večinoma ne odobravajo tega, da ženska "zapusti" družbo in samo njemu na "vratu visi".  Kakor je že ena omenila kokr boš kaj rekla,  se mu bo postavila v bran in ti boš tista, ki je nesramna in ne vem kaj še vse. Pomoje najboljš, da pustiš stvari tako kot so in če bo dojela, da ji manjka tvoja družba fajn, če ne pa itak ni vredno truda.
0
Nazaj na vrh
Maja85
Starost: n/aPridružen: 8. jun 2004Prispevkov: 1565Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 6. okt 2008 20:54
Povezava do prispevka
Če si žleht, ji boš obrnila hrbet takrat, ko bosta šla s tem tipom narazen (kar je itak samo vprašanje časa, sploh če je tak idiot) in ko bo rabila ramo za jokanje. Ali pa ne, ne vem. Taki ljudje, ki zavržejo prijateljstvo zaradi nečesa minljivega, kot je zveza, tako niso vredni, da se sploh ukvarjaš z njimi. Uživaj s svojimi ostalimi kolegi, ona pa naj se znajde po svoje.
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. okt 2008 22:52
Povezava do prispevka
Zveze niso nujno minljive. Morda sem čudna, ampak meni je logično, da je partnerski odnos zelo visoko na prioritetni lestvici. Poleg tega niikina kolegica ni ravno zavrgla prijateljstva?? S čim že??
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45018Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 6. okt 2008 23:54
Povezava do prispevka
majckena je napisal/aVsekakor ji povej jasno in glasno na lep način kaj te moti in kaj po tvojem počenja narobe. Jaz bi na takšnem mestu šla z osebami, s katerimi bi se dogovorila najprej, njena stvar če ji tip ne pusti. Če bi rada obdržala prijateljico in želiš trenutke preživeti z njo, bo očitno bolje, da gresta kam kdaj sami ...



A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Maja85
Starost: n/aPridružen: 8. jun 2004Prispevkov: 1565Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2008 7:27
Povezava do prispevka
paisley je napisal/aZveze niso nujno minljive. Morda sem čudna, ampak meni je logično, da je partnerski odnos zelo visoko na prioritetni lestvici. Poleg tega niikina kolegica ni ravno zavrgla prijateljstva?? S čim že??


Napisala je, da je njuno prijateljstvo hudo ogroženo oz ga skoraj ni več. Temu ni kriva ona, temveč prijateljica, ker se pusti podrejati. Njen problem, če je tako butasta, saj na koncu bo nastradala samo ona, noben drug (ko jo bo tip pustil in si našel drugo žrtev za izsiljevanje).

p.s. seveda so zveze minljive. Poznaš koga, ki bi bil samo z enim človekom od 15. do 90. leta? (malo karikiram). Zaradi fanta zanemariti prijatelje je ena velika svinjarija in taki ljudje ne zaslužijo nobenega razumevanja. Kar naj potem sami jokajo v kakem kotu.
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 39Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2008 10:37
Povezava do prispevka
Meni se pa ne zdi, da bi morala pustiti prijateljico čisto pri miru. Po mojem mnenju bi bilo najbolje, da ji napiše kak mail (če ne gre z iskrenim pogovorom), kjer lepo napiše kako se počuti. Samo je treba paziti pri izbiri besed, da je ne užališ oz. da ne izpade kot da si ljubosumna. Poveš ji da ste ti zdi, da jo fant omejuje in da se je zelo spremenila odkar je z njim. Kdo pa ji bo iskreno povedal kar si misli, če ne njena najboljša prijateljica.
Če te zignorira veš koliko je ura in kakšna prijateljica sploh je. Poskusi pa ne preveč pritiskat nanjo, ker vsi vemo, da ko smo zaljubljeni vse okoli nas za en čas obstane.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
seka87
Starost: 36Pridružen: 26. jul 2008Prispevkov: 43Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. nov 2008 18:28
Povezava do prispevka
Jaz mam tud prijateljico, ko smo dobre kolegice že približno 10 let. Jaz imam fanta, ona je zdaj samska. Prej sem imela z njo precej problemov, kr sem nehala ven hodit z njo.. Res je da je mojega fanta tud motlo to moje žuranje vsak vikend in podobno. Na začetku ko sva začela sem jaz še hodila ven, nisem na veliko spreminjala svoj stil življenja. Imam tudi dosti prijateljev moškega spola, glede njih je blo tud malo problemov na začetku ko sem začela z zvezo, vendar sem pol nekak pojasnila stvar da so to pač moji prijatelji že veliko dlje kot se jaz in on poznava.. Pol me je pa minila volja do tega da hodim ven, lepše mi je bilo s fantom, sva pri njem ali pri meni, pogledava kak film, jeva kokice in tak.. Point je v tem, da sem nehala hodit ven zarad sebe, ne pa zarad fantove želje, ker me je pač minila volja do tega.. mogoče je isto s tvojo kolegico.. Vem da sem jaz s svojo kolegico imela tudi dosti težav, pa smo se kregale, ble hinavse ena do druge, vendar zgleda da zdaj razume nekatere stvari. Grem ven z njo in s prijatelji, mogoče enkrat na mesec zažuramo, se mamo fajn in vedno izkoristim tisti čas. Po mojem bi morala rečt kolegici da te nekatere stvari motijo.. mogoče pa bi jo morala v nekaterih stvareh zastopit.. Če pa ta kolegica igra kakor njen fant hoče.. edino to pa ne odobravam, ker s tem dokazuje da njena beseda nič ne velja! To je pa pol res pomilovanja vredno..
0
Nazaj na vrh
airad
Starost: 48Pridružen: 20. apr 2006Prispevkov: 254Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2008 13:49
Povezava do prispevka
Aah, meni se pa zdi, da je okoli prijateljic, prijateljstva for ever above everything...vse preveč fame in da so ti odnosi precenjeni. Sita sem že vseh pps s čudovitimi slikami, glasbo in mislimi, da brez prijateljev pa res ni živeti.....da fantje pridejo in grejo, prijateljice pa ostanejo za večno...bulšit...
Včasih svoje prijateljice prerasteš, interesi postanejo drugačni, poti se razidejo, časa zmanjka... Ob službah, raznih obveznostih...čakanju zaradi popravil na cesti...je časa premalo.
Ko začneš s tipom, te vleče, da preživiš čimveč časa z njim, in imaš manj časa za prijateljice. Od njih je pa odvisno a to razumejo a ne. Ponavadi ne, sploh če so bile navajene, da si jim posvetil večino prostega časa. Potem je pa šok, in "prasice", ki nimajo časa za svoje prijateljice. Za žurat z njimi. No sem že ena izmed njih, enostavno se mi ne da posedat in popivat vsak vikend v lokalu, udrihat čez tipe, opravljat, itd... Rajši sem z njim. Sem pač malo prerasla. Pa tudi utrudljivo je.
In se mi zdi, da se je najboljše nase zanesti, prijateljica je samo ženska, ki zna zamerit in to bogato povrne, če nimaš več takrat in toliko časa zanjo.
Raje imam prijateljice, ki malo manj zahtevajo, je življenje manj naporno.
 
Kaj je pa za koga narobe, pa za koga prav, je pa čisto odvisno.
Če bi niikina prijateljica rada šla samo z njo ven, ne pa s celo klapo, pa se men ne zdi nič narobe.
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. nov 2008 14:20
Povezava do prispevka
airad je napisal/a
Aah, meni se pa zdi, da je okoli prijateljic, prijateljstva for ever above everything...vse preveč fame in da so ti odnosi precenjeni. Sita sem že vseh pps s čudovitimi slikami, glasbo in mislimi, da brez prijateljev pa res ni živeti.....da fantje pridejo in grejo, prijateljice pa ostanejo za večno...bulšit...
Sicer nisem natančno brala cele teme, ampak pod tole se pa v vsakem primeru podpišem, best friends forever in podoben kič se mi zdi totalno overrated, najstniška fora (pa brez zamere pri tistih, ki imajo že celo življenje eno najfrendico/frenda, tudi taka pristna prijateljstva obstajajo in to spoštujem, se mi pa zdijo zelo redka). Ljudje se spreminjamo, postajamo bolj zreli (no, ne vsi, ampak to je že druga zgodba), pa tudi v različnih obdobjih življenja potrebujemo različne stvari in posledično nam paše različna družba. Vsaj pri meni je tako, najbolj mi sede širok krog ljudi, obenem pa nekaj bolj zaupnih prijateljev, od katerih pa ne bi mogla izbrati samo ene osebe, saj ima vsak svoje prednosti in pomanjkljivosti (gledano z mojega zornega kota), kot vsi ljudje.
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prijateljica in družba
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.