Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prepoved oglaševanja

Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 44979Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2007 13:34
Povezava do prispevka
10. člen
Oglaševanje

Oglaševanje, promoviranje, prodajanje ali kakršnokoli pristransko podajanje mnenj na
forumu, osebnih straneh, Kozmetometru ali kjerkoli drugje na portalu, ki ni dogovorjeno z uredništvom portala Planet Lepote, je prepovedano. Sporočila s tako vsebino se nemudoma umaknejo brez predhodnega obvestila člana. V primeru nadaljnjega nespoštovanja tega pravila se članstvo deaktivira.

Prav tako je prepovedano prikrito oglaševanje (npr. elektronski naslov, ki nakazuje na druge komercialne strani, zloraba zasebnih sporočil, podpisov v sporočilih na forumu,
blogov in podobno). O tem, kaj sodi pod prikrito oglaševanje, presoja uredništvo.

Prepovedano je kakršno koli pristransko podajanje mnenj in komentarjev o določenem izdelku/blagovni znamki/storitvi. Pod pristransko podajanje mnenj se šteje vsako  podajanje mnenj, od katerih bi imela oseba, ki mnenje podaja, lahko materialno korist.

Prepovedano je namensko navajanje spletnih povezav do komercialnih spletnih strani.
Namensko navajanje pomeni, da ima lahko oseba, ki povezavo navede, od tega neposredno materialno korist.

Prepovedano je namensko navajanje kontaktnih podatkov (elektronskih naslovov, telefonskih številk, ipd.) do komercialnih poslovnih subjektov. Namensko navajanje pomeni, da ima lahko oseba, ki kontakt navede, od tega neposredno materialno korist.

Vsem poslovnim subjektom (fizičnim IN pravnim osebam), ki se ukvarjajo s trženjem, prodajo ali distribucijo določenih blagovnih znamk, izdelkov  ali storitev, je prepovedano sodelovanje v temah, v katerih se izraža mnenja o teh blagovnih znamkah, izdelkih ali storitvah.

Za kršitev prepovedi oglaševanja se ne šteje objavljanje prispevkov posameznih uporabnikov, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z izdelavo nakita ali s kakšnim drugim ustvarjalnim hobijem.

Prav tako se za oglaševanje ne šteje sodelovanje članov in uporabnikov, ki so zastopniki, uvozniki ali distributerji določenih izdelkov, blagovnih znamk ali storitev, če le-ti sodelujejo v temah, ki se ne nanašajo na njihovo dejavnost.

Pri registraciji je možen vpis podatkov v rubriko 'podpis', katere vsebina se pojavlja pod sporočili članov. V to rubriko ni dovoljeno vpisovati reklam in povezav na komercialne strani oz. vse ostale strani, preko katerih je možno posredno oglaševanje konkurenčnih strani.
Če ste zainteresirani za oglaševanje na spletnem portalu Planet Lepote, nam pišite na elektronski naslov urednistvo(at)planet-lepote.com

Celotna pravila portala PL
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 44979Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2011 14:10
Povezava do prispevka


DOPOLNITEV PRAVILNIKA O PREPOVEDI OGLAŠEVANJA


Portal Planet Lepote uvaja novo, dopolnjeno verzijo 10. člena Pravil Planeta Lepote o prepovedi oglaševanja.

Portal Planet Lepote upravlja podjetje ATS Splet d.o.o., ki se ukvarja s pridobitno dejavnostjo oddaje oglasnega prostora.  Zaradi zaščite lastnih interesov in interesov svojih poslovnih partnerjev – najemnikov oglasnega prostora, portal Planet Lepote uvaja pravilnik, ki vse oglaševalce obravnava enakopravno in z navedenimi ukrepi ščiti njihove pravice ter preprečuje nepošteno poslovno prakso iz naslova nelojalne konkurence.

Po tem pravilniku bodo na portalu Planet Lepote z oglaševalskega vidika vsa podjetja obravnavana enako, ne glede na to, ali se nahajajo v Republiki Sloveniji ali izven nje.


1.    člen

V obdobju, ko so na Planetu Lepote prisotni oglaševalci določenih izdelkov ali storitev, je prepovedano kakršnokoli omenjanje konkurenčnih podjetij, ki nudijo enake izdelke (izdelke istih blagovnih znamk) ali storitve (istovrstne storitve), ne glede na to, ali se konkurenčna podjetja nahajajo v Sloveniji ali izven nje in ne glede na to, ali ima član ob navedbe podatkov korist ali ne.

Prepoved omenjanja velja tako za forum kot tudi Kozmetometer, bloge, komentarje na članke in novice ter vse ostale oblike in načine obveščanja.

Če ste v dvomih, ali je določena vsebina v določenem trenutku primerna za objavo, se obrnite na uredništvo (urednistvo'at'planet-lepote.com).

2.    člen

Upravitelj portala dovoljuje omembe podjetij le pod pogojem, da te objave niso konkurenčne, ne ogrožajo poslovanja in ne posegajo v pogodbene pravice obstoječih oglaševalcev portala. O vsaki taki objavi upravitelj portala odloča za vsak primer posebej.

3.    člen

V kolikor na portalu obstaja predhodno dovoljena objava iz prejšnjega člena, upravitelj pa naknadno sklene pogodbo s konkurenčnim oglaševalcem, se lahko vse prejšnje brezplačne in konkurenčne objave brez predhodnega opozorila odstranijo.

4.    člen

Vsa direktna in posredna oglasna sporočila v kakršnikoli obliki, ki bodo kršila navedena pravila in ne bodo odobrena s strani upravitelja portala, bodo nemudoma odstranjena, kršitelji pa za neupoštevanje pravilnika opozorjeni oz. v primeru ponavljanja kršitev ustrezno sankcionirani.

5.    člen

Vsi lastniki, predstavniki in zaposleni v podjetjih, ki pod pretvezo člana portala prikrito ali odkrito oglašujejo svoje podjetje, izdelke ali storitve, se ob registraciji strinjajo, da lahko izsledimo njihove podatke in jih za oglaševanje bremenimo v znesku po aktualnem ceniku na dan nedovoljenega oglaševanja.

6.    člen

Vsak član se ob registraciji strinja s splošnimi pogoji in pravilniki portala Planet Lepote, torej tudi s plačilom računa, izstavljenega za oglaševanje brez predhodnega dogovora oz. brez predhodno sklenjene pogodbe o sodelovanju. V takem primeru se šteje, da je oglaševalec seznanjen s ponudbo in cenikom upravitelja portala in nanje nima pripomb.Pravilnik o izvajanju poštene poslovne prakse

1.    člen

Članom portala so prepovedani kakršnokoli obrekovanje in neosnovano obtoževanje kot tudi razkrivanje preverjenih notranjih informacij glede izvajanja poslovne prakse znotraj posamičnih slovenskih podjetij, kar bi lahko imelo za posledico povzročitev poslovne škode ali uničenje dobrega imena omenjenega podjetja, ne glede na to, ali gre za namerno ali nenamerno dejanje člana, ki je informacijo podal.

2.    člen

Člani portala ne smejo primerjati notranjega poslovanja slovenskih podjetij s poslovanjem ostalih podjetij z enako ali podobno dejavnostjo znotraj Republike Slovenije ali notranjega poslovanja slovenskih podjetij s tujimi podjetji z enako ali podobno dejavnostjo z namenom prikaza določenih ali vseh slovenskih podjetij kot nekorektna, nepoštena in nezakonita ali kakorkoli drugače svojim strankam neprijazna in zakonom neprilagojena.

3.    člen

Zakoni, obvezne državne dajatve, višina stroškov poslovanja in posledično oblikovanje cen izdelkov se razlikujejo od države do države ter od podjetja do podjetja, zato kakršnakoli ugibanja in trditve o nekorektnosti ali kakršnikoli drugi obliki domnevne nepoštenosti pri poslovanju kateregakoli slovenskega podjetja niso korektne in zato niso dovoljene.

4.    člen

Planet Lepote ni pristojen za posredovanje, dokazovanje ali izpodbijanje dokazov o morebitnih nepravilnostih pri poslovanju slovenskih gospodarskih subjektov, zato se v primerih, ko menite, da katerokoli slovensko podjetje posluje nepošteno in neskladno z zakoni, obrnite na ustrezen državni organ, ki tovrstne zadeve obravnava.

5.    člen

Upravitelj portala si pridržuje izrecno pravico, da brez predhodnega obvestila avtorju spremeni, dopolni ali odstrani dele sporočila ali celotno sporočilo na forumu, Kozmetometru, blogu ali kjerkoli drugje na portalu oz. začasno ali dokončno umakne celotno objavo, ki jo po tem pravilniku spozna za neprimerno.

6.    člen

Za vse podane izjave vsak član odgovarja po veljavni zakonodaji Republike Slovenije.


Zavedamo se, da so tovrstni ukrepi za vas, uporabnike, lahko neprijetni, a žal smo zaradi poslovnih interesov portala in naših poslovnih partnerjev včasih primorani sprejeti tudi takšna pravila in vas vljudno prosimo za razumevanje.

V imenu ekipe portala Planet Lepote se vam zahvaljujemo za razumevanje.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prepoved oglaševanja
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 9. maj 2022 18:38
  Slavospev poceni laku za nohte
 • Tanja 26. apr 2022 16:57
  Razočaranje
 • Tanja 26. apr 2022 15:39
  Odličen
 • Dow* 14. nov 2021 20:14
  super
 • Dow* 14. nov 2021 20:09
  še kar
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Obstaja kar nekaj aktivnih učinkovin, ki lahko opazno izboljšajo videz in zdravje naše kože.