Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mini krilo ---> velike težave

Pojdi na stran 1 , 2
...Uršaaa<3
Starost: n/aPridružen: 21. jan 2007Prispevkov: 20Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 15:36
Povezava do prispevka
Heii...jaz pa sem se odločla da vas prosim za nasvete...pa prosim če bi mi vi povedale kai bi vi naredile na mojem mestu....no pa bi jaz kr začela....
danes sem v šolo imela oblečeno mini krilo...
baje imam zelo dobro postavo...zato sem si to tudi upala....in ko sem bla na hodniku...se je zbrala na hodniku tudi skupina fantov....nato pa prileti eden izmed njih(moi sošolec)in mi dvigne krilo...pred vsemi...vrjamete ali ne...meni to ni bilo všeč...vem pa da bi če bi bila na mojem mestu kera druga...bi ji to ugajalo....meni ni...vem da je to vsakdanja zadeva...povprašala sem kdo je to naročil...in kdo je bil?...bil je moi bivši...in še fant ki mi je zelo všeč(naipopularnejši fant na naši šoli...baje sem tudi jaz njemu všeč)zato ga tudi nisem upala povedat...pa dobro...če bi bilo to enkrat...CELI DAN so mi dvigovali krilo in se me dotikali...tam kjer nebi smeli...ali je to spolno nasilje?...jaz sem bla fuul prizadeta...počutila sem se izkoriščeno...marsikateri bi bilo to všeč...meni ni bilo....kai bi vi naredile na mojem mestu?aia...pa še to...potem sta mi dva sledila in se z mano vred zaklenila v ženski wc...je to normalno?kai bi ve naredile v takšnem primeru?(na srečo mi je uspelo pobegnit)
pa prosila bi...da nasvete pišete predvsem tiste katerim enako nebi ugajalo...
*bi tistega fanta povedale(če vam bi bil zelooo všeč)?
*bi še upale v šolo nosit mini kiklco?
*vam bi bilo všeč to kar se je dogajalo meni?
*kai bi ve naredile na mojem mestu?
vem da se vam zdim čudna...ampak bila sem zelooo prizadeta in bilo me je sram...hvala vseeno
*Are your legs tired?...
i know why...
because you were running through my mind all day...*
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 15:40
Povezava do prispevka
Hm, koliko si pa stara? Ker tole mene spominja na OŠ....
 
No, v glavnem, jaz bi:
- povedala razredničarki, kaj se ti je zgodilo, vključno z imeni vseh prisotnih fantov, ker to je SPOLNO NASILJE!!!! Nima veze, koliko je fant "pomemben" ali kako všeč ti je. Tega se ne dela in pika.
- po potrebi bi pa tistemu, ki je to dejansko izvšil, prisolila eno klofuto! (pa nisem pristaš nasilja, ampak tole je pa čisto too much )
 
In, ja, mogoče nekaj časa res ne bi nosila mini krila v šolo, bolj zaradi lastnega počutja oz. nelagodja kot kar koli drugega.
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 15:42
Povezava do prispevka
Se strinjam z Ally. In tudi mene zanima koliko si stara in s tem tvoji sošolci?
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 40Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 15:49
Povezava do prispevka
Tudi meni se je to zgodilo v osnovni šoli - no nisem bila oblečena v mini krilo, ampak vseeno je bila moja ta zadnja očitno primerna za otipavanje (hočem reči, da če so se fantki odločili za tak podvig, bi te otipavali tudi, če bi prišla oblečena v smučarski kombinezon). Vsekakor gre za spolno nasilje, katerega ne smeš mirno sprejeti. Jaz sem šla takrat do razredničarke in ji povedala, kaj se je zgodilo. Naslednji dan težav ni bilo več, ker so bili fantje opozorjeni.
 
Vsekakor ne smeš biti tiho in tega mirno sprejeti, ker se bo nadlegovanje nadaljevalo. Tu gre bolj zato, da se oni dokazujejo en drugemu kot veliki pogumneži. Če se jim ne boš postavila po robu (v skrajni sili tudi s kakšno klofuto, tu se strinjam z ally), se bo to nadaljevalo, lahko tudi preraste v kaj hujšega. Takoj reagiraj in najprej povej razredničarki in staršem!
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Ninja
Starost: n/aPridružen: 30. maj 2004Prispevkov: 838Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 15:51
Povezava do prispevka
Koliko si pa stara?

Meni to definitivno ni bilo všeč. So nas fantje prešlatali od nog do glave... začeli so pa že v prvem razredu osnovne šole... in se do konca OŠ niso umirili. Iz mojih izkušenj: naredit ne moreš nič, ker so fantje pač bebci in mislijo, da so boga za jajce prijel in da lahko počnejo kar se jim zljubi... Jaz sem včasih v drugem razredu med odmorom dežurala pred zbornico - ker sem se jih bala ker so včasih znali resnično pretiravati ali pa sem se jih pač izogibala. Smo bile pa samo 3 punce in mislim da 12 fantov... tako da je bil pritisk še toliko večji.

Z miniko jih še samo spodbudiš... čeprav, me smo imele take težave s hlačami, mislim da takrat ni nobena nosila kril, minik...



Nazadnje urejeno 25. jan 2007 12:49; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 16:45
Povezava do prispevka
...Uršaaa<3 to povej svoji razredničarki ali pa pedagoginji, ker je to spolno nadlegovanje in tega se ne sme početi! Če tega ne boš storila, bojo to delali naprej, ker jih ne bo nihče kaznoval. Očitno tem mulcem primanjkuje vzoje.
0
Nazaj na vrh
amorella
Starost: n/aPridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1229Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 16:58
Povezava do prispevka
Uršaaa<3 takoj povej razredničarki ali pa nekomu, ki bo lahko ukrepal. ženske itak prevečkrat požremo in smo tiho v takih primerih... In to ni prav! Me zanima kako bi se tvoji sošolci počutili, če bi jih non stop nekdo otipaval in jim težil! V jok pa na drevo!
Pa tudi, če boš izpadla "tožibaba" ipd. se ne boj... Tukaj se gre zate!
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 43Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 17:11
Povezava do prispevka
Se strinjam s predhodnicami. Povej razredničarki in naj dobijo opomin. Sploh če so se večkrat spravili nate. že enkrat je  preveč, da so te pa cel dan maltretirali, je pa nedopustno.
0
Nazaj na vrh
...Uršaaa<3
Starost: n/aPridružen: 21. jan 2007Prispevkov: 20Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. jan 2007 20:09
Povezava do prispevka
stara?...14 let...in vem da to splooh ni prav kai so delali...tistega fanta zdai preziram...res...nočem pa niti pomisliti kai bi se zgodilo če jaz v tistem trenutku ko sta me zaprla na wc...nebi pobegnila...
mislim pa da jih puberteta preeeveč meče....aia pa še P.S. naihujše pa je...da so na moi račun služli....pač so si plačevali med sabo...keri mi kiklo dvigne...tisti dobi nekje mislimm da
1?...grooozno...
*Are your legs tired?...
i know why...
because you were running through my mind all day...*
0
Nazaj na vrh
soraia
Starost: 43Pridružen: 27. okt 2005Prispevkov: 2871Kraj: KrasStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2007 0:22
Povezava do prispevka
Urša najprej povej razredničarki, ker to je to much. In ne brani nikogar, ker si tega ne zasluži. No in ko se je meni to zgodilo, sem enega fanta v mednožje brcnila in potem sem imela mir pred vsemi. Druge punce sopa samo govorile, da naj dajo mir, pa ni bilo nič od tega. In tudi jaz nisem pristaš nasilja, samo če si to iščejo, pa naj bo.
 
In jaz tudi an tvojem mestu v šoli ne bi več imela minice, predvsem zaradi lastne varnosti in ker jih tudi an tak način malo spodbujaš.
0
Nazaj na vrh
Ic3PrIncZ
Starost: 39Pridružen: 9. okt 2004Prispevkov: 3133Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2007 0:33
Povezava do prispevka
Ko sem bila jaz stara 14 je bilo vse malo bolj nedolžno. Pri nas jebilo največ,če je je mogoče parkrat na dan kdo za rit prijel. Nimam niti toliko hudih spominov na to, ker je bilo ve dokaj nedolžno. Nas je pabilo ene par punc na udaru.
 
To kar ti opisuješ, meni zveni kar pošteno sumljivo in me je skoraj malo strah. Se mi zdi, da so šli preko vse meje. Punce so ti že svetovale, ti pa edino kar še lahko narediš,da si trdna, prepričana vase in da ostro nastopiš proti takim dejanjem. Magari resno komu primaži kakšno, daj jim jasno vedeti, da so prestopili mejo! Pa razredničarki tudi magar povej da te je strah (če te je - tudi če malo napihneš ne bo škode), vsaj mene bi najbrž bilo Confused
Upam, da ostale punce stojijo za tabo.
 
Se pa izogibaj izivalnim oblačilom, vsaj jaz bi se.
Light travels faster than sound! This is why some people appear bright until you hear them speak.
0
Nazaj na vrh
Lunča
Starost: n/aPridružen: 14. mar 2006Prispevkov: 1075Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2007 1:59
Povezava do prispevka
Učinkovita metoda, če so močnejši od tebe, kar predvidevam da so, je da
jih zagrabiš za roko, za kakšen prst in mu ga zviješ, verjemi deluje,
tako smo se v mojih časih punce branile, čeprav so bili fantje precej
večji... je pa res da tole se sliši že precej krizno, pri nas kakšnih
kiklic si pa niso upali dvigovati.



Povej razredničarki nujno!! Ker če jih ne boste punce ustavile, sami
sigurno ne bodo nehali... Mi smo se družno pritožile razredničarki in
jih je potem nadrla in sčasoma se je nehalo...



lp
0
Nazaj na vrh
paisley
Starost: 41Pridružen: 18. maj 2005Prispevkov: 2025Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2007 10:58
Povezava do prispevka
Urša, seveda imaš pravico biti jezna; bolj čudno bi bilo, če ne bi bila. Take zadeve so se dogajale tudi, ko sem bila jaz v OŠ, pa čeprav smo se s sošolci načeloma dobro razumeli. Bili smo prijatelji in vse, ampak ob kakih minikah itd so fantom pač podivjali hormoni. Punce smo se temu izognile tako, da preprosto nismo nosile izzivalnih oblačil z v šolo. Pa da smo si na jasnem: ti imaš pravico priti v šolo v ultra kratki minici, ultra majhni majčki pa še visokih petah - sicer to ni znamenje najboljšega okusa, je pa tvoja pravica in te zaradi tega nihče ni upravičen nadlegovati. Je pa v realnosti tako, da to pubertetnike hočeš nočeš sprovocira in ne bodo ravnali vedno tako, kot je prav. Zato ti taka oblačila za šolo odsvetujem.

Kar se tiče razredničarke, pri nas se punce v to nikoli nismo spuščale, ker smo se drugače dobro razumeli in ker smo pač drugače poštimale zadevo. Kako se pri vas razumete, boš sama najbolje vedela. Če je stanje vedno tako, kot ga opisuješ, potem bo do verjetno edina rešitev.

Še to bi te prosila, če se lahko potrudiš pisati malo bolj razumljivo in uporabiš še kako drugo ločilo razen treh pikic. Drugače pa dobrodošla na forumu!
Women, not girls, rule my world. - Prince
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jan 2007 15:03
Povezava do prispevka
Mislim, da sem o tem že enkrat pisala pa bom vseeno ponovno omenila.
To je moralo biti tam nekje 7 let nazaj, ko sem slišala, da je ravnateljica OŠ v našem kraju prepovedala vsem učenkam višje stopnje izzivalna oblačila (pokrita ramena in dekolte ipd.). Obrazložitev je bila, da fante pri teh letih že tako razganja, da potem med poukom ne sledijo snovi, ampak opazujejo sošolke.
Sama se s tem ukrepom ne strinjam, saj gre na nek način za kršenje pravic posameznika, ampak očitno v tistem trenutku ravnateljica ni videla druge rešitve.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2007 12:41
Povezava do prispevka
strinjam se z ostalimi, da najprej povej razredničarki, ker takega obnašanja res ne smeš dovoliti. drugo pa je tole: če veš, da fante razganja, se malo zadrži in ne nosi izzivalnih oblačil za v šolo. za to je še dovolj drugih prilik. v razred mojega sina je v 5. razredu osemletke prišla nova sošolka, ki se je tudi precej izzivalno oblačila (slučajno je tudi moja nečakinja). nihče ji  ni nič hotel, samo dečko, ki je sedel v klopi za njo, je malo popustil v šoli. ko so ga doma vprašali od kod kar naenkrat slabe ocene, je dejal takole: kako pa naj sodelujem pri pouku, če moram cele dneve gledat tangice od  sošolke. in najbrž imajo vsi fantje enake težave, kadar so njihove sošolke v razredu bolj izzivalno oblečene (pa tudi "izzivalno" je zelo relativno). lp.
 
p. s. pa ne misli, da je samo v današnjih časih tako. tako je bilo tudi, ko sem jaz v osnovno šolo hodila, pa je že kar dosti let od takrat. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mini krilo ---> velike težave
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.